Ahsoka
©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 17.09.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Pre-productie aan Shawn Levy’s Star Wars film was al begonnen

Het is een klein jaar geleden sinds we te horen kregen dat Shawn Levy een Star Wars film gaat maken. In gesprek met Collider vertelt hij nu dat de film al in een beginstadium van productie was toen de staking begon.

“We were just starting the process of developing my movie, and the writer strike happened. So we are in that holding pattern that so much of our industry is in.” – Shawn Levy

Ahsoka Episodes 1-4 soundtrack beschikbaar

De soundtrack van de eerste vier afleveringen van Ahsoka is inmiddels beschikbaar op de bekende streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en meer.

Bestel The Mandalorian 4K Blu-ray bij Zavvi.nl

In Nederland/België zijn er nog maar weinig plekken te vinden waar je voor de aanstaande release van The Mandalorian op fysieke media terechtkunt. Bij Zavvi.nl is in elk geval het tweede seizoen nu wel te bestellen, daarbij komt deze hier ook ruim een week eerder uit dan in de VS. Europeanen kunnen vanaf 4 december genieten van de kwaliteit van de fysieke disc-versie. Klik hier om naar Zavvi.nl te gaan!

Stig Asmussen verlaat Respawn

Stig Asmussen heeft de afgelopen jaren bij Respawn Entertainment (een studio van Electronic Arts) een vitale rol vervuld als Game Director, waarmee hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de geprezen games Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) en Star Wars Jedi: Survivor (2023). Hij heeft aangekondigd de studio te verlaten om zich te richten op andere uitdagingen, waarbij een woordvoerder van EA heeft aangekondigd dat Respawn zijn vertrek intern zal opvangen. Het is onduidelijk wat dit betekent voor de onaangekondigde opvolger van Jedi: Survivor. Eerder liet Asmussen zelf in elk geval nog weten dat hij de gamereeks als een trilogie beschouwt, wat zou betekenen dat Respawn nog één laatste game met Cal Kestis zal maken.

Respawn heeft in elk geval nog een Star Wars FPS (first-person shooter) en in samenwerking met Bit Reactor een Star Wars strategiegame in ontwikkeling, zo is ook te lezen op hun eigen website.

Sana Starros miniserie verzameld

Vorig jaar interviewden we tekenaar Pere Pérez op Heroes Dutch Comic Con. Het volledige interview kon je op onze website lezen. Ten tijde van het gesprek moest de door hem getekende miniserie Sana Starros nog verschijnen. Inmiddels zijn alle vijf delen reeds verschenen. Voor degenen die ze destijds hebben gemist is sinds dinsdag de gebundelde versie beschikbaar. Deze heeft als subtitel “Family Matters”. Betekent dit dat we in de toekomst meerdere Sana Starros-verhalen kunnen verwachten?

Star Wars: Sana Starros (TPB)

The Mandalorian Manga eindelijk in het Engels te lezen

Sinds vorig jaar verschijnt in het Japanse Big Gangan manga-tijdschrift bijna elke maand een nieuwe aflevering van The Mandalorian. Deze reeks van de hand van schrijver/tekenaar Yusuke Osawa giet het bekende verhaal van de Disney+-serie in manga-vorm. Inmiddels zijn er in het Japans al veertien delen verschenen, waarvan de eerste acht in twee verzamelbundels zijn ondergebracht. Van de eerste bundel verscheen bij uitgeverij Viz Media dinsdag de Engelstalige versie, die voor de gemiddelde Nederlander wellicht makkelijker te lezen zal zijn dan het origineel. Het is nog niet bekend of deze serie ook in het Nederlands uitkomt, of wanneer de tweede bundel in het Engels verschijnt.

The Mandalorian Vol. 1 (Manga paperback)

Lego UCS Venator-class Republic Attack Cruiser officieel aangekondigd

Na geruchten en uitgelekte afbeeldingen is het nu officieel: De Venator-class Republic Attack Cruiser in de Ultimate Collector Series-lijn (set 75367) is vanaf 4 oktober 2023 te koop. De UCS-lijn staat bekend om zijn gigantische LEGO-bouwwerken en heeft niet voor niets het predikaat 18+. De Venator zal worden vergezeld van een standaard, twee minifigures (Captain Rex en Admiral Yularen) en een informatieplaat. Wanneer je de 5374 stenen in elkaar hebt gezet, heb je een bouwwerk van maar liefst 109 centimeter lang! De Venator krijgt een adviesprijs van €649,99. Meer info op de website van LEGO.

Sabine Wren Hot Toy aangekondigd

Een gloednieuwe hyperrealistische action figure van Sabine Wren is aangekondigd door Hot Toys en Sideshow, met een hoop accessoires waaronder Sabine’s Mandalorian armor, lightsaber, een lothcat, Ezra’s hologram en meer. Bekijk alle foto’s van deze premium action figure hier!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!