Ahsoka
©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 16.10.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Wat vond jij van Ahsoka?

In de Discord server van Star Wars Awakens wordt ook lang na de seizoensfinale van Ahsoka nog flink over de serie gediscussieerd. Inmiddels hebben ook de binge-watchers het hele seizoen kunnen checken en heeft iedereen er een duidelijke mening over. De uiteenlopende meningen vinden we zo interessant dat we deze hier binnenkort iets in het website-nieuws aan willen wijden. Lijkt het je leuk om je mening over Ahsoka te delen? Als je wilt kun je dan een korte bespreking achterlaten in het kanaal “community-review”, en misschien zie je jouw mening dan wel binnenkort hier op de site!

Guillermo Del Toro vertelt over geannuleerde Jabba-film

Eerder berichtten we je al over het nieuws dat de beroemde filmmaker Guillermo Del Toro (The Shape of Water, Pan’s Labyrinth) aan een inmiddels geannuleerde Star Wars-film heeft gewerkt. Deze zou zijn gegaan over Jabba the Hutt, maar de plannen werden tijdens de ontwikkelfase gestaakt. In een interview met Collider heeft Del Toro nu meer bekend kunnen maken over de destijds geplande Rise and Fall of Jabba the Hutt.

Het zou gaan over de opkomst en ondergang van Jabba the Hutt, een onderwerp waar ik heel blij van werd. We probeerden van alles, maar het was nu eenmaak niet mijn eigen intellectuele eigendom of mijn budget. En dan is het simpelweg een van de vele concepten die in de prullenbak belandt. Soms kan ik daar kwaad om worden, maar soms ook niet. Dan zeg ik gewoon tegen mijn team: “Dit was een goeie oefening. We hebben een fantastische wereld en mooie dingen ontworpen. We hebben ervan geleerd.”

Hayden Christensen en Ariana Greenblatt over hun opnames voor Ahsoka

Hayden Christensen, de acteur die Anakin Skywalker / Darth Vader vertolkte in twee prequelfilms en Obi-Wan Kenobi spreekt samen met Ariana Greenblatt (jonge Ahsoka in aflevering 5 van Ahsoka) over deze ervaring en hoe onder de indruk hij was van de script voor deze serie. Het was heel bijzonder voor hem om de waardering van de fans te krijgen en om weer te kunnen samenwerken met mensen die hij bewondert. Christensen kent hoofdrolspeelster Rosario Dawson al sinds de acteerschool en hebben ook al eerder samengewerkt bij andere projecten.

Voor Ariana Greenblatt was het een uitdaging om een jonge Ahsoka te spelen die eigenlijk dezelfde persoon is als Rosario Dawson’s Ahsoka en hiervoor heeft ze haar dan ook goed geprobeerd te observeren op de set. Daarnaast heeft Greenblatt veel afleveringen van The Clone Wars gekeken terwijl ze zich klaarmaakte voor de repetities; de serie stond vaak aan op de achtergrond.

 

Bekende High Republic-karakters in aankomende “Young Jedi Adventures”-afleveringen

Schrijver Cavan Scott heeft in een interview met IGN bekendgemaakt dat hij sinds kort betrokken is bij Young Jedi Adventures, de voornamelijk op jonge kinderen gerichte animatieserie waar we het hier al vaker over hebben gehad. De serie speelt zich af in de periode van The High Republic, een tijdperk wat Scott in samenwerking met andere schrijvers in boeken en comics bekend heeft gemaakt. De betrokkenheid van de schrijver gaat ervoor zorgen dat bekende elementen uit de literatuur de overstap zullen maken naar het kleine scherm.

In de vrijgegeven screenshots kun je al zien dat de helden uit de serie Starlight Beacon gaan bezoeken. Ook zullen enkele bekende boekpersonages de revue passeren: Estala Maru, Loden Greatstorm en Bell Zettifar, die wordt vergezeld door zijn maatje Ember. Scott geeft verder aan dat High Republic-fans goed zullen moeten opletten, want er is een hoop andere easter eggs (verwijzingen) met betrekking tot de boeken in de afleveringen verwerkt! De nieuwe afleveringen zijn vanaf 8 november te zien op Disney+.

LEGO Star Wars viert Halloween op YouTube

Aan het einde van deze maand is het weer Halloween. Om alvast in de stemming te komen zijn op het Star Wars Kids-kanaal drie korte nieuwe LEGO-verhalen verschenen: Mandoween (Met Grogu en Din Djarin uit The Mandalorian), The Sith Witch of Mustafar (over Darth Vader) en Mech My Day (over een Stormtrooper). Bekijk de video’s hieronder!

Manga-versie van Star Wars: Visions komt ook in het Engels uit

Vorig jaar kwamen in Japan stripversies (Manga) uit van vier Star Wars: Visions-afleveringen. De Manga-versies van The Elder, Lop & Ocho, The Ninth Jedi en The Twins verschenen in het Japanse striptijdschrift Big Gangan. Voor ons westerlingen waren deze verhalen lastig te verkrijgen en te lezen, maar daar komt binnenkort verandering in: Viz Media gaat de verhalen bundelen en als Engelstalige versies uitbrengen. De uitgave wordt 232 pagina’s dik en verschijnt naar verluidt op 7 mei 2024.

Star Wars Jedi: Survivor genomineerd voor PlayStation game van het jaar

De tweede game met Cal Kestis in de hoofdrol en het vervolg op het alom geprezen Jedi: Fallen Order (2019) kwam eind april uit voor currentgen consoles en PC en is voor dit kalenderjaar door de Golden Joystick Awards genomineerd als beste PlayStation-game én de game met de beste verhaalvertelling.

BD units te zien in Galaxy’s Edge

Bezoekers van het Star Wars-themagedeelte Black Spire Outpost in Disneyland California werden de afgelopen week verrast door enkele los rondlopende BD droids. De neefjes van de populaire droid BD-1 uit de Jedi games en BD-72 uit The Mandalorian<.em> en The Book of Boba Fett werden ontwikkeld door Disney Imagineering en mochten alvast een testrondje lopen door het park. De robots zijn wat meer uit de kluiten gewassen dan de versies die we al kennen, maar niettemin is het fantastisch om te zien dat deze daadwerkelijk rondlopen! Hopelijk komen ze over een tijdje ook naar Disneyland Paris in Europa!

Hera Syndulla Hot Toy aangekondigd

Hot Toys heeft een nieuw Star Wars figuur aangekondigd. Ditmaal de Rebellenpiloot met een neusje voor moederlijk instinct: Hera Syndulla. Zoals vrijwel altijd zijn we onder de indruk van het detail op dit figuur, waardoor het net lijkt alsof je een echt mini-mens (ahem, Twi’lek) in je handen kunt vasthouden. De figuren worden stuk voor stuk handgeschilderd en het prijskaartje is daar ook naar: reken op een bedrag van om en nabij €300,-. Mocht je interesse hebben in het figuur en niet bang zijn voor eventuele importbelastingen: bestel Hera dan direct bij Sideshow.

Duurste screen-used Star Wars filmprop verkocht voor $3,1 miljoen

We hebben een nieuw veilingrecord voor Star Wars filmprops te pakken: een X-Wing-model van ter grootte van ruim 50 centimeter (diagonaal). De X-Wing werd gebruikt in A New Hope en jarenlang heeft men gedacht dat het verloren was gegaan. Uiteindelijk is de X-Wing dit weekend op een Heritage Auction in Dallas verkocht voor $ 3,1 miljoen, waarmee een nieuw record werd gevestigd voor het duurste daadwerkelijk in de film vertoonde Star Wars- prop ooit.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!