Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 16.07.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Ubisoft combineert Prince of Persia met Star Wars

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

Op het moment dat de originele Star Wars trilogie voor het eerst op DVD verscheen, konden spelers met een Gameboy Advance (GBA) aan de slag met Apprentice of the Force, een hervertelling van diezelfde drie films. Dat de game in moest spelen op de hype van de filmrelease was duidelijk. De cover van het spel was namelijk gelijk aan die van de DVD’s…

Veel Emmy-nominaties voor Star Wars

Het is bekend gemaakt welke serie dit jaar genomineerd zijn voor diverse Emmy’s. Dit zijn zo ongeveer de belangrijkste prijzen voor series die er zijn, vergelijkbaar met wat de Oscars voor films zijn. En Star Wars heeft behoorlijk wat nominaties binnen weten te slepen. Hierbij heeft Andor de belangrijkste nominatie weten te pakken. Tussen de acht nominaties die de serie heeft gekregen, is de ‘Outstanding Drama Series’ natuurlijk de meest interessante. Overige nominaties zijn onder andere voor de beste titel muziek, regie, sound editing en schrijfwerk (voor de One Way Out-aflevering). Obi-Wan Kenobi heeft vijf nominaties, waaronder die voor Outstanding Limited or Anthology Series. Als laatste heeft The Mandalorian 9 nominaties op zijn naam gekregen, maar geen van de grootste prijzen zijn hier aanwezig. De serie is vooral te vinden in de Outstanding Cinematography for a Series, Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes en Outstanding Period and/or Character Makeup-hoek.

Bob Iger verlengt contract bij Disney met twee jaar tot 2026

Na het vertrek van Bob Chapek eind 2022, waarna voormalige CEO Robert (Bob) Iger weer terugkeerde in de hoogste functie van The Walt Disney Company, zou een van de belangrijkste taken van Iger worden om een nieuwe CEO klaar te stomen die vanaf 2024 het stokje van hem kon overnemen. Inmiddels blijkt dat het bedrijf van mening is hier meer tijd voor nodig te hebben, want het contract van Iger is met twee jaren verlengd tot 2026. Daarmee heeft Iger iets meer tijd om het bedrijf door een lastige situatie heen te manoeuvreren, gezien de stakingen die momenteel gaande zijn in Hollywood.

“Omdat ik ervoor wil zorgen dat Disney sterk gepositioneerd is wanneer mijn opvolger het roer overneemt, heb ik ingestemd met het verzoek van de raad van bestuur om nog twee jaar CEO te blijven”, zei Iger. “Het belang van het opvolgingsproces kan niet genoeg worden benadrukt, en aangezien de Raad van Bestuur een hooggekwalificeerde lijst van interne en externe kandidaten blijft evalueren, blijf ik intens gefocust op een succesvolle overgang.”

Animatie-nieuws voor de allerkleinsten

Vanaf 2 augustus zullen nieuwe afleveringen gaan verschijnen in de kinderserie Young Jedi Adventures. Eerder verschenen al 7 afleveringen met elk twee korte verhalen, die zich in de tijd van de High Republic afspelen. Mocht je je in de tussentijd vervelen, dan kun je kijken naar een nieuwe korte LEGO animatiefilm over Darth Vader en Emperor Palpatine die op vakantie gaan. Zoek je iets langers wat je lekker op de achtergrond aan kunt zetten, dan is de relaxvideo Starship Spotting with Leia and Lola wellicht meer iets voor je: een video van een uur waarin je de geanimeerde versies van de karakters uit Obi-Wan Kenobi op Alderaan naar de schepen ziet kijken, vergezeld van rustgevende muziek.

Star Wars Outlaws komt naar Comic Con in San Diego

Tijdens de San Diego Comic Con zal er een panel gegeven worden rondom Ubisoft’s aankomende Star Wars-game Star Wars Outlaws. Het panel ‘Star Wars Outlaws: Becoming the Galaxy’s Most Wanted’ zal gehouden worden op zaterdag 22 juli om 17:15 lokale tijd. In Nederland zal dit in de nacht van zaterdag op zondag zijn. De hosts van het panel zijn de creative en narrative directors van het spel, alsook Humberly González, de actrice die Kay Vess tot leven brengt in het spel. Ook Dee Bradley Baker, die we kennen als de stem van alle Clones in de geanimeerde Star Wars-series, zal aanwezig zijn. Van hem wisten we al dat hij het personage Nix in zou spreken, maar de informatie rondom het panel bevestigt ook dat hij niemand minder dan Jabba the Hutt zal voorzien van een stem, iets wat hij ook al deed in het nooit uitgebrachte Star Wars Detours.

Respawn Entertainment plaatst vacature voor een Star Wars: Jedi-game

Het lag in de lijn der verwachting dat Respawn met een vervolg op het eerder dit jaar verschenen Jedi: Survivor op de proppen zou komen. Hoewel deze game officieel nooit is onthuld, heeft de ontwikkelaar zich in het verleden al weleens uitgelaten over de wens om een derde game te maken die de trilogie met Cal Kestis zou completeren. Deze week is er een duidelijke aanwijzing online verschenen dat de game er ook daadwerkelijk zal komen: er is op LinkedIn een vacature verschenen waarin er wordt gezocht naar een Game Writer die nauw samenwerkt met de Lead Writer van de game en diens ideeën ondersteunt en vormgeeft op een manier zoals dat in een game passend is. Ook is de Game Writer verantwoordelijk voor ondersteunende teksten in de game (zoals de Databank), beknopte en expressieve dialogen tussen NPC’s en het coachen van de andere schrijvers in het team. Wanneer de game zal verschijnen is nog lang niet bekend, het zou zomaar nog een paar jaar kunnen duren voordat hij officieel wordt aangekondigd.

Veel nieuw Star Wars merchandise-aankondigingen in de aanloop naar San Diego Comic Con

Vanaf aanstaande woensdag tot en met het weekend zal zoals elk jaar in de Verenigde Staten ’s werelds bekendste Comic Con opnieuw plaatsvinden. Fabrikanten grijpen dit evenement aan om allerlei toffe nieuwe verzamelobjecten uit te brengen. Zo komt Gentle Giant met twee exclusieve items: een mini-buste (schaal 1:6) gebaseerd op het karakter Pre Vizsla uit The Clone Wars en een R2-D2 Droid Factory Jumbo Figure. Jazwares, het bedrijf achter Micro Galaxy Squadron, komt met Storyboard Series-versies (zwart-witte edities) van hun X-Wing, A-Wing en TIE Interceptor. Ook zullen ze op het evenement de toekomst van deze serie uit de doeken doen.

Verder komt kledingmerk RSVLTS met vier bijzondere shortsleeve-overhemden met Star Wars-print, en zal horlogemerk Citizen vijf nieuwe uurwerken verkopen. Maar de meest productieve is Hasbro: zij zullen een Krrsantan Premium Figure verkopen in de Vintage Collection-lijn. Ook zal een nieuwe Black Series-set worden getoond met daarin Starkiller uit de Force Unleashed-games, die wordt geflankeerd door twee Stormtroopers, én hebben ze gehint naar de onthulling van een nieuw model van een bekend schip. Klik op de afbeeldingen hieronder om een vergrote versie te zien!

Nieuwe LEGO Ghost en Phantom II aangekondigd

In de aanloop naar Ahsoka heeft LEGO bekendgemaakt dat 1 augustus een nieuwe set zal verschijnen, gebaseerd op de Ghost en Phantom II die in de serie te zien zullen zijn. Waarschijnlijk ken je deze schepen al uit de animatieserie Rebels, maar gezien de bijgevoegde minifigures zal het hier gaan om de versie die in de nieuwe serie zal voorkomen. Bij de set zitten Generaal Hera Syndulla, Luitenant Beyta, Jacen Syndulla, Officier Hawkins en de droid Chopper (C1-10P). De set gaat in de verkoop voor €169,99 en is reeds via de LEGO-website vooruit te bestellen.Ghost Ahsoka

Meer merchandise-nieuws van Hasbro

Ook voor Star Wars-fans die niet naar San Diego Comic Con afreizen, is er genoeg interessants vanuit Hasbro. Zo heeft men eindelijk de eigen webshop beschikbaar gemaakt voor Europese klanten. Je kunt je Black Series, Retro en Vintage Collection dus voortaan gewoon direct bij Hasbro kopen! Wellicht kun je daar over een tijdje dan ook de nieuw aangekondigde figuren vinden, namelijk Obi-Wan Kenobi (Jedi Legend) en Qui-Gon Jinn (Force Spirit). Afgelopen week is bekendgemaakt dat deze figuren uit de Disney+-serie Obi-Wan Kenobi in de herfst van 2023 zullen verschijnen.

Nieuwe Marvel-uitgaves en -rereleases

Zoals elke week verschenen afgelopen woensdag nieuwe Star Wars-comics van Marvel. Binnen de reeksen Darth Vader en Bounty Hunters verschenen nieuwe comics, die beide de laatste zijn voordat binnenkort het Dark Droids crossover-evenement begint, waar beide titels onderdeel van zullen zijn. Een dag eerder kon je van Marvel ook al een nieuwe bundel in de winkels zien liggen, namelijk de nieuwe Epic Collection. Deze 480 pagina’s tellende bundel heeft als titel Tales of the Jedi Vol. 3 en verzamelt een aantal klassieke Legends-verhalen die oorspronkelijk uitkwamen onder Dark Horse Comics. Het gaat hier om onder andere Tales of the Jedi: Dark Lords of the Sith, Tales of the Jedi: The Sith War en Tales of the Jedi: Redemption. Deze week is ook bekend geworden dat je rond Halloween van Marvel nog een rerelease kunt verwachten, namelijk de titel The High Republic: Attack of the Hutts, die The High Republic #5 uit 2021 herdrukt. Deze uitgave verschijnt als onderdeel van Trick or Read, het Amerikaanse Halloween-evenement waarbij je gratis comics kunt scoren.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!