Deborah Chow
Matt Kennedy, 2022 Lucasfilm Ltd. ©

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 15.01.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

Nieuwe trailer van The Mandalorian seizoen 3 verschijnt maandag

ESPN (eigendom van Disney) heeft middels een persbericht bekendgemaakt dat er tijdens de rust van de American Footballwedstrijd tussen de Dallas Cowboys en Tampa Bay Buccaneers een gloednieuwe trailer getoond zal worden van The Mandalorian, wiens derde seizoen vanaf 1 maart te zien zal zijn op Disney+. De maand maart wordt wat dat betreft een hele interessante, omdat we dan voor het eerst twee Star Wars series tegelijkertijd zullen kunnen zien op Disney’s streamingdienst: het tweede seizoen van The Bad Batch is dan immers ook nog lopende en eindigt op woensdag 29 maart.

Skeleton Crew bijna klaar met filmen

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Bespin Bulletin duren de opnames van Skeleton Crew (dat eind 2023 zou moeten verschijnen) nog iets langer dan gedacht. Oorspronkelijk zou de serie eind 2022 klaar zijn met filmen, maar dit lijkt nu nog tot maart te kunnen gaan duren. De productie van de serie van de hand van Jon Watts en Christopher Ford lijkt daarin enige vertraging te hebben opgelopen, maar vooralsnog staat de serie voor zover bekend nog steeds gepland voor dit jaar. Onlangs bracht Disney een korte “wat te verwachten in 2023” spot uit waarin het allereerste beeld van de serie (waarin ook Jude Law speelt) te zien was.

Skeleton Crew speelt zich in dezelfde tijdsperiode af als The Mandalorian, Ahsoka en The Book of Boba Fett (enkele jaren na Return of the Jedi) en gaat over een groep jongeren die verdwaald is geraakt en hun weg naar huis weer zal moeten vinden.

Deborah Chow en producers genomineerd voor hun werk in Obi-Wan Kenobi

De Director’s Guild of America heeft Deborah Chow in de categorie “Outstanding Directorial Achievement in Movies for Television and Limited Series” genomineerd voor haar werk in de serie Obi-Wan Kenobi. Ze regisseerde voor deze serie alle afleveringen. De personen tegen wie ze het zal moeten opnemen zijn Eric Appel (Weird: The Al Yankovic Story), Jeremy Podeswa (Station Eleven, “Unbroken Circle”), Helen Shaver (Station Eleven, “Who’s There?”) en Tom Verica (Inventing Anna, “The Devil Wore Anna”). Daarnaast zijn Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Ewan McGregor, Joby Harold en wederom Deborah Chow ook genomineerd als “Outstanding Producer”.

Op zaterdagavond 18 februari (19 februari Nederlandse tijd) zullen we weten of het hen is gelukt om de nominatie te verzilveren.

Ook stuntacteurs en producers Andor genomineerd

Niet alleen Obi-Wan Kenobi wordt genomineerd voor prijzen; de Screen Actors Guild of America (SAG) heeft immers ook Andor genomineerd in de categorie ‘’Best Stunt Ensemble’’ en de Writers Guild of America (WAG) heeft Andor genomineerd in de categorie: ‘’Best Drama Series and Best New Series’’.

In de SAG (Screen Actors Guild) categorie neemt Andor het onder andere op tegen de Stunt Teams achter: The Boys, The Lord of the Rings: Rings of Power, House of the Dragon, en Stranger Things. In de WAG (Writers Guild Of America) neemt Andor het op tegen: Better Call Saul, The Crown, Severance en Yellowjackets voor Best Drama Series en tegen Abbott Elementary, Bad Sisters, The Bear, en Severancefor voor Best New Series. Het tweede seizoen van Andor wordt op dit moment gefilmd in Engeland, met de hoofdcast en crew van het eerste seizoen. De SAG ceremonie zal plaatsvinden op 26 februari en de WGA ceremonie op 5 maart. Dan zullen we te weten komen of het Andor lukt om de prijzen binnen te slepen.

Star Wars componist ”John Williams” blijft toch filmmuziek componeren

Een tijd geleden kondigde John Williams aan dat Indiana Jones and the Dial of Destiny zijn laatste film zal zijn, waarvoor hij muziek zou componeren. Hij vertelde kortgeleden aan Entertainment Weekly dat hij zou gaan stoppen vanwege zijn leeftijd (inmiddels 90 jaar oud), maar wel door zou gaan met componeren voor kleine projecten/films. Uiteindelijk heeft hij toch besloten door te gaan met het schrijven van filmmuziek voor grote films, omdat hij zijn werk veel te leuk vindt.
Tijdens de perstour voor The Fabelmans, vertelt Williams dat hij door wil blijven werken met regisseur Steven Spielberg. De twee hebben de afgelopen 50 jaar samengewerkt aan inmiddels 29 films. John Williams staat natuurlijk bekend om de geweldige Star Wars filmmuziek, waarvoor hij een aantal prijzen won (waaronder een Oscar) en vele nominaties ontving.

Nieuwe Star Wars comics verschenen

Afgelopen dinsdag verscheen alweer de vijfde trade paperback in de 2020-serie van Darth Vader. Deze bundel verzamelt deel 23 t/m 27 uit de gelijknamige comicreeks die eerder verschenen tussen juni en september van het afgelopen jaar. “The Shadow’s Shadow” is de titel van de uitgave, waarin Vader een aantal oude bekenden uit zijn tijd als Anakin Skywalker opnieuw confronteert. De comic-reeks is bij de losse delen inmiddels ook alweer bij deel 30 aangekomen, welke afgelopen woensdag verscheen. Hiernaast verschenen nog drie andere titels binnen lopende Star Wars-reeksen, waaronder het zevende deel van The Mandalorian, “The Reckoning”. Verder worden liefhebbers van het High Republic-tijdperk verwend met deel 4 van The High Republic en het tweede deel van The High Republic Adventures. Van deze laatste titel kon je de review hier afgelopen woensdag al lezen.

Speciale comic covers voor Black History Month

In de Verenigde Staten en Canada staat de maand februari al enkele decennia in het teken van de Afro-Amerikaanse geschiedenis. Voor het eerst zal Marvel Comics dit in 2023 eren met een speciale serie comic covers, in samenwerking met tekenaar Mateus Manhanini. De tekenaar heeft tien verschillende cover-afbeeldingen getekend waarbij zwarte karakters uit de franchise in de spotlight worden gezet. Denk hierbij aan Lando Calrissian, Finn, Jannah en Greef Karga. Deze afbeeldingen zullen prijken op de voorzijdes van speciale uitgaven in de lopende Star Wars comic-reeksen die in februari verschijnen. Bekijk de covers nu op StarWars.com!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!