Kathleen Kennedy

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 14.05.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Gebruik de Force in de ruimte met Jedi Starfighter!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat het vervolg op Episode I: Racer centraal.

Waar spelers met Star Wars: Starfighter al even mochten proeven van ’space combat op de nieuwe generatie spelcomputers’, werd tijdens de release van Star Wars Episode II: Attack of the Clones een vervolg gebracht. In Jedi Starfighter word je opnieuw op missie gezonden in het overbekende universum met een verhaal dat redelijk synchroon loopt aan dat uit de tweede episode, maar hier en daar creatieve uitstapjes neemt om de gameplay te ondersteunen.

Kathleen Kennedy claimt dat Waititi’s schrijfwerk aan zijn Star Wars film ongeveer tweederde ‘af’ is

In gesprek met Empire sprak Lucasfilm president Kathleen Kennedy zich uit over de vorderingen van Taika Waititi en zijn Star Wars film, die inmiddels drie jaar geleden is aangekondigd. Waititi zelf geeft aan dat de film volgend jaar zou moeten beginnen met filmen.

“Taika is working away. He’s just, and he won’t get mad at me for saying this, slow. We’ve got a couple of acts [written], and we need a third.”

Wanneer de Star Wars film moet verschijnen is niet bekend, vooralsnog heeft Disney Star Wars films gepland staan voor eind 2025, 2027 en 2029.

Skeleton Crew verschijnt nog in 2023

Met Ahsoka in het vooruitzicht in augustus leek het er even op dat dit de laatste Star Wars serie van het jaar zou zijn. Gelukkig kunnen we echter melden dat Skeleton Crew goed op schema loopt en gepland staat om in november of december op Disney+ te verschijnen. Dit bij monde van acteur Jaleel White, die tevens aangaf een piraat te spelen in de serie en elke dag twee uur in de make-up moest zitten voor hij zijn scènes kon gaan spelen.

Skeleton Crew is een Star Wars serie die zich afspeelt in dezelfde tijdsperiode als de andere series binnen de MandoVerse en draait om een groep kinderen die verdwaald raken in de galaxy en de weg naar huis moeten gaan vinden. Van acteur Jude Law is bevestigd dat hij een Jedi zal spelen.

Dave Filoni noemt Thrawn de antagonist van de MandoVerse

Op Star Wars Celebration werd aangekondigd dat Dave Filoni zijn handen aan een film mag leggen die de Star Wars series in het MandoVerse-tijdperk tot een einde brengen, maar waar de van oorsprong op animatie gerichte Filoni normaal gesproken vrij weinig loslaat heeft hij al wel onthuld dat Grand Admiral Thrawn de grote slechterik wordt van dit Star Wars verhaal.

Tony Gilroy pauzeert al zijn werk aan Andor vanwege schrijversstaking

Deze week is er ook minder positief Andor-nieuws: showrunner Tony Gilroy heeft volgens The Hollywood Reporter al zijn werkzaamheden aan het nieuwe seizoen neergelegd. Dit doet hij vanwege de staking van de Writers Guild of America. Schrijvers in de entertainmentindustrie staken sinds 2 mei voor betere betalingen. De scripts voor het nieuwe seizoen van Andor waren al afgerond voor de staking begon. Gilroy zegt dat hij alle schrijvende en niet-schrijvende werkzaamheden heeft neergelegd. Het is niet bekend wat de staking betekent voor de release van het nieuwe seizoen, dat op dit moment nog voor augustus 2024 gepland staat.

Andor krijgt Peabody Award

De serie Andor heeft deze week een Amerikaanse Peabody Award gekregen. Deze prijzen gaan naar bijzondere prestaties in de radio- en televisiewereld. Ook Better Call Saul en Severance vielen in de prijzen. De jury schrijft over Andor:

“For conjuring up a terrifying world uncannily like our very own (despite taking place a long time ago in a galaxy far far away), one that stresses the need for grassroots organizing lest a fascistic state wholly subsume any spark of rebellion—and for imagining how IP-driven storytelling can flourish in today’s corporate-driven television landscape—Andor receives a Peabody.”

Nieuwe Trading Card Game Star Wars: Unlimited aangekondigd

Fantasy Flight Games heeft de aanstaande release aangekondigd van Star Wars: Unlimited, een geheel nieuw ruilkaartspel met ‘ongelimiteerde’ mogelijkheden. Deze game bevat iconische helden, schurken, schepen en facties uit alle facetten van de legendarische Star Wars-franchise, inclusief films, series, strips, videogames en alles daartussenin. De game wordt in 2024 wereldwijd gelanceerd.

Star Wars: Unlimited is een snelle, dynamische game die zowel gemakkelijk te leren als strategisch diepgaand is. De robuuste ontwikkeling van de game is de afgelopen drie jaar aan de gang geweest en fans kunnen uitkijken naar een regelmatig releaseschema van drie sets per jaar. Met name het gegeven dat er voor deze game compleet nieuwe art wordt ontwikkeld die nog niet eerder gebruikt is, inclusief verschillende variants voor dezelfde kaarten zal het hart van menig kaartverzamelaar doen kloppen.

Joel Edgerton dankt Star Wars en George Lucas voor carrièrekansen

Acteur Joel Edgerton, die Owen Lars speelde in de prequel-films en in de Obi-Wan Kenobi-serie, zegt veel van zijn carrière te danken te hebben aan George Lucas en Star Wars. “Het opende alle deuren in Hollywood”, meent Edgerton. Doordat hij een gezicht in Star Wars werd, kreeg hij bijvoorbeeld kansen voor andere audities. Edgerton grapt dat zijn personage Owen, de oom van Luke Skywalker, “de saaiste in Star Wars” is. Maar voor zijn terugkeer als de moisture-farmer in Obi-Wan Kenobi zag hij het als zijn taak meer context aan de rol te geven. “Iedereen denkt dat Uncle Owen een chagrijnige neezegger is”, zegt Edgerton, “maar misschien kan ik mensen hem wat leuker laten vinden”.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!