Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 14.01.2024

Het Star Wars nieuws van de afgelopen tijd

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Onduidelijkheid over vervolg van serie The Mandalorian

In de dagen na het nieuws dat The Mandalorian een eigen film gaat krijgen is er nog steeds onduidelijkheid over wat dit nu betekent voor de toekomst van de serie op Disney+. Komt er nog wel een vierde seizoen? Is dit dan het laatste seizoen? Is de film los te zien van de MandoVerse-film die Dave Filoni zou maken?

Volgens Bespin Bulletin komt er wel degelijk nog een seizoen 4 en zou deze in tegenstelling tot vorige seizoen niet acht, maar zes afleveringen bevatten. De film The Mandalorian & Grogu zou daarbij als seizoensfinale dienen. Volgens The Hollywood Reporter is een seizoen 4 op de streamingdienst echter nog allesbehalve een zekerheid, dus wat dat betreft lijkt daar ook in het geruchtencircuit nog geen consensus over te bestaan.

Benioff en Weiss wilden een film maken over de eerste Jedi

Jaren geleden werd aangekondigd dat David Benioff en Dan Weiss, toenmalige showrunners van de populaire serie Game of Thrones, een Star Wars film zouden maken. Hoewel dat plan al sinds 2019 van de baan is wisten we tot deze week nooit wat hun daadwerkelijke ideeën voor de franchise waren. In een interview met The Hollywood Reporter geeft het duo aan dat ze een film hebben willen maken met als mogelijke titel The First Jedi. Hierbij wilden ze vertellen hoe de Jedi Order tot stand kwam (en waarom) en de eerste lightsaber.

Uiteindelijk zou Lucasfilm te kennen hebben gegeven dat ze toen nog geen “First Jedi” verhaal wilden. Interessant genoeg lijkt de studio daar inmiddels van te zijn teruggekomen, aangezien James Mangold momenteel werkt aan een film over de opkomst van de Jedi.

Award-nominaties voor Star Wars

Waar The Mandalorian vorige week nog een Emmy Award won voor “Outstanding Stunt Performance” won hebben nu de Screen Actor’s Guild, Producers Guild en Annie Awards hun nominaties vrijgegeven. Star Wars is aardig vertegenwoordigd met o.a. “Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Television Series” voor zowel Ahsoka als The Mandalorian, een Outstanding Children’s Program” (Producers Guild) voor The Bad Batch en “Best FS – TV/Media” (Annie) voor Star Wars Visions.

Trailer voor The Bad Batch lijkt imminent

Een trailer voor het aanstaande derde en laatste seizoen voor The Bad Batch lijkt eerdaags uit te gaan komen, als we een tweet van Jennifer Corbett proberen te ontcijferen. Het ligt sowieso in de lijn der verwachting dat er op korte termijn een releasedatum aangekondigd gaat worden en op welke betere manier kun je dat doen dan op het moment dat je een nieuwe trailer uitbrengt? 😉

 

Belangrijke High Republic-gebeurtenis komt naar Young Jedi Adventures

De officiële Star Wars-website heeft bekendgemaakt dat de laatste zes afleveringen van het eerste Young Jedi Adventures-seizoen op 14 februari uit zullen komen. Vanaf die datum zul je de afleveringen kunnen bekijken op Disney+ en Disney Junior. Wat deze aankondiging zo bijzonder maakt, is dat we een belangrijk moment uit de boeken en comics in animatievorm terug gaan zien: de inwijding van het Jedi-ruimtestation Starlight Beacon. Dit moment kwam eerder al voor in de boeken Light of the Jedi, Into the Dark, The Great Jedi Rescue en de comic The High Republic #1. Hopelijk gaan we hier een hoop bekende karakters uit voorgenoemde Star Wars-literatuur terugzien! Volgens de promotie-afbeelding kunnen we in elk geval Chancellor Lina Soh al verwachten.

Andor-regisseur verruilt Star Wars voor Star Trek

Regisseur Toby Haynes stond bij niet minder dan zes afleveringen aan het roer van het eerste seizoen van Andor. Het is nog maar de vraag of hij voor het tweede seizoen (gepland voor 2025) zal terugkeren, maar de kans is klein. Haynes heeft namelijk getekend voor een nieuwe Star Trek-film, aldus Deadline. De film wordt geproduceerd door Bad Robot, het productiehuis van J.J. Abrams (regisseur van The Force Awakens en The Rise of Skywalker) en zal naar alle waarschijnlijkheid een prequel worden over de tijd vóór Captain Kirk.

Star Wars: The Phantom Menace naar PlayStation

De game Star Wars: The Phantom Menace verschijnt vanaf 16 januari op PlayStation Plus waarbij Premium abonneehouders de game zonder extra toeslag zullen kunnen spelen. De game is uiteraard gebaseerd op de gelijknamige film en verscheen oorspronkelijk in 1999.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!