HoloNet Gemist
HoloNet Gemist

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 13.11.2022

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Zoals inmiddels hopelijk bekend delen wij elk weekend in HoloNet Gemist het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat je hebt gemist. Lees verder voor het Star Wars nieuws van de afgelopen week!

Star Wars Gaming Holocron Episode 2 start komende dinsdag

Heb je interesse in Star Wars en videogames? Dan ben je misschien wel bekend met de Gaming Holocron, een serie waarin je elke Star Wars game ooit voorbij gaat zien komen. Een uniek concept waarvan het tweede seizoen op het punt staat van verschijnen. Komende dinsdag om exact 12 uur verschijnt de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen. Met een aflevering van bijna een uur lang gaat elke game die tussen de release van The Phantom Menace en de overname van Disney behandeld worden. Jawel, allemaal. Daarna brengt de Gaming Holocron elke week een nieuwe aflevering waarin dieper gegaan gaat worden op elke individuele game. Denk aan titels als Knights of the Old Republic, de originele Battlefront en het vervolg op Republic Commando! Abonneer je nu op het YouTube-kanaal om elke week op de hoogte gehouden te worden wanneer een nieuwe documentaire live staat. Het eerste seizoen is ook te kijken waarin alle afleveringen gaan over de games die verschenen zijn tussen 1982 en 1998.

The Mandalorian seizoen 4 begint binnenkort met filmen

Het vierde seizoen van de hitserie The Mandalorian zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 beginnen met filmen. Op dit moment zijn de series Ahsoka en Skeleton Crew de opnames aan het afronden en is het waarschijnlijk dat beide series (op eventuele reshoots na) nog voor de Kerst klaar zullen zijn met filmen. Het is dan alweer twee jaar sinds we de laatste aflevering van The Mandalorian voorgeschoteld kregen (december 2020), met het derde seizoen dat volgens geruchten vanaf 22 februari te zien zal zijn op Disney+. Jon Favreau gaf eerder al aan dat het schrijfwerk voor het vierde seizoen vergevorderd was, volgens dit nieuwe gerucht zouden de opnames hiervan dus al binnen enkele maanden van start gaan.

Andor wordt minder bekeken dan andere Star Wars series

Waar de nieuwe live action-serie Andor het enorm goed doet bij critici en kijkers, lijken de kijkcijfers minder hoog te liggen dan gehoopt. Hoewel er elke week meer kijkers bij blijven komen, liggen de ‘stream-minuten’ stukken lager dan bij Obi-Wan Kenobi en The Book of Boba Fett. Verwachtingen zijn dat mensen wachten tot ze de gehele serie in één keer kunnen kijken, maar ook blijkt dat mensen de serie niet snel opnieuw opzetten, iets wat bij The Mandalorian en Obi-Wan wel vaak gebeurde. Deze nieuwe, volwassen versie van dat wat Star Wars is, wordt door de kijkers vaak genoemd als de beste serie die Lucasfilm tot op heden op Disney+ heeft gezet. Door diepere lagen, extreem goed geschreven dialogen en acteerwerk van topniveau, weet Andor zich te onderscheiden van de overige live-action series. Het is mogelijk dat een grote groep mensen bij een Star Wars-serie toch liever lichtzwaarden en Jedi zien. Toch hoeven we niet bang te zijn, volgende week begint Lucasfilm met de opnames van het tweede en laatste seizoen.

Tweede deel soundtrack Andor beschikbaar

Eerder gaf Disney de soundtrack al vrij van de eerste vier afleveringen van Andor. Nu is ook het vervolg, aflevering vijf tot en met acht beschikbaar gekomen. Hierin horen we de klanken van Nicholas Britell zoals deze eerder te horen waren in afleveringen ‘The Axe Forgets’, ‘The Eye’, ‘Announcement’ en ‘Narkina 5’. De muziek is te koop in de digitale winkels en te streamen via onder andere Spotify en Apple Music.

Grogu maakt je helemaal zen op Disney+

Na dagen speculeren na een interessante tweet van Studio Ghibli, waarin duidelijk gerefereerd werd naar Lucasfilm, verscheen dit weekend ineens Zen – Grogu and the Dust Bunnies. Een korte, handgetekende animatie waarin we Grogu een klein avontuurtje zien beleven met die eerder genoemde Dust Bunnies. De release is bedoeld om de derde verjaardag van The Mandalorian te vieren. De short (wat met nog geen drie minuten ook écht een short is), is geregisseerd door Katsuya Kondo en heeft muziek van The Mandalorian’s componist Ludwig Göransson. Zen – Grogu and the Dust Bunnies is nu exclusief te streamen op Disney+.

Dark Horse Comics kondigt nieuwe High Republic-titels aan

Eind november start een nieuwe reeks The High Republic Adventures. Dit keer niet onder de vlag van IDW Publishing zoals de vorige reeks, maar bij Dark Horse Comics. De verhalen in deze nieuwe reeks spelen zich uiteraard af ten tijde van Phase II. Naast deze lopende reeks zal in februari ook de miniserie The High Republic Adventures – The Nameless Terror van start gaan. En alsof dat nog niet genoeg is krijgen we in maart ook nog de one-shot The High Republic Adventures – Quest of the Jedi.

Preview voor alle nieuwe Star Wars Marvel comics die in februari zullen verschijnen

Uiteraard is Dark Horse Comics niet de enige die Star Wars-titels uitgeeft. Bij Marvel Comics zit men ook niet stil en wordt druk gewerkt aan een uitgebreid aantal titels die in februari zal verschijnen. Op StarWars.com is een preview van al deze titels verschenen. De belangrijkste nieuwe titel is het eerste nummer in de serie Sana Starros. Deze comic zal gaan over het gelijknamige personage met wie we al eerder kennis konden maken in de Star Wars– en Doctor Aphra-reeksen. Verder verschijnt in dezelfde maand het laatste deel van de miniserie The High Republic – The Blade. En ten slotte kunnen we nieuwe delen verwachten in de reeksen The High Republic, Yoda, The Mandalorian, Hidden Empire, Star Wars, Bounty Hunters, Doctor Aphra en Darth Vader.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!