Ahsoka
©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 13.08.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Een alternatief einde voor Revenge of the Sith

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. In het tweede seizoen van de serie bespreekt Bas elke game die gelanceerd is tussen de release van The Phantom Menace (1999) en de overname van Disney (eind 2012). Abonneer je snel op het kanaal om geen video te missen!

Waar Revenge of the Sith op 19 mei 2005 in première ging, verscheen de game twee weken eerder. Op 4 mei van dat jaar konden gamers het complete verhaal van de film al naspelen. Iets wat tegenwoordig ondenkbaar is. Het spel werd ontwikkeld op het moment dat George Lucas de film aan het filmen was. Hierdoor konden de ontwikkelaars daadwerkelijk op de set komen om te kijken hoe de film er uit moest komen te zien, om op die manier zo natuurgetrouw bij de film in de buurt te komen. Behalve dan het feit dat de Emperor de game mogelijk niet weet te overleven…

Nieuwe beelden Ahsoka, inclusief de stem van Hayden Christensen

Met nog maar 10 dagen voordat Ahsoka van start gaat op Disney+ heeft Lucasfilm in de afgelopen dagen vele nieuwe beelden getoond, die zich allemaal weliswaar rondom dezelfde scènes die we tot nu toe hebben gezien afspelen. De tv spot die dit weekend werd onthuld was wel een bijzondere, aangezien we de stem van Anakin Skywalker (Hayden Christensen) horen in wat mogelijk een flashback zou kunnen zijn. Online lezen we hier en daar wat verbazing over deze onthulling, aangezien velen dit liever in de show hadden willen zien/horen. Persoonlijk denk ik dat dit betekent dat de show zelf nog veel meer zal laten zien en dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.

Een andere tv spot toont nieuwe beelden waarin Ahsoka Sabine traint in het zwaardvechten.

Bovendien kregen meerdere personages in de serie een eigen poster. Hieronder zien we Ahsoka, Baylan, Hera, Lady Morgan, Sabine en Shin.

En tot slot werd een video met hoofdrolspeelster Rosario Dawson uitgebracht die de belangrijkste aspecten van het verhaal van Ahsoka in een halve minuut poogt te vertellen:

Stilte rondom Skeleton Crew

Of de serie Skeleton Crew dit jaar nog zal verschijnen is op z’n minst twijfelachtig te noemen, aangezien we nog steeds geen officiële promotie van de serie voorbij hebben zien komen. Het is goed mogelijk dat dit te maken heeft met de Hollywoodstakingen waardoor acteurs zoals Jude Law (die een van de hoofdrollen gaat spelen in de show als een Jedi) niet kunnen helpen met de marketing en promotie van de serie. Voor Ahsoka waren veel van de marketingopnames al afgerond, waaronder de video met Rosario Dawson hierboven. Het verhaal van Skeleton Crew gaat over een groep kinderen die verdwaald raken in de galaxy en hun weg naar huis moeten terugvinden.

Het is in ieder geval opmerkelijk dat de serie niet te zien is in de planning die Disney voor de komende periode heeft vrijgegeven. Ook Marvel-serie Echo, die eerder daadwerkelijk een releasedatum van 29 november kreeg, is hier niet op te vinden. Disney heeft weliswaar aangegeven dat de lijst niet compleet hoeft te zijn, maar dat deze twee live-action series voor zowel Star Wars als Marvel ontbreken is op zijn minst opvallend te noemen. Het lijkt logisch dat Skeleton Crew wordt uitgesteld naar 2024, maar een officiële bevestiging daarvoor is er nog niet.

De afwezigheid van Skeleton Crew is opvallend te noemen.

Disney+ brengt een abonnement met reclame naar Europa

In de VS bestaat het al langer: een Disney+ abonnement met reclame. Deze week maakte Disney bekend deze optie vanaf 1 november ook naar Europa te willen brengen. De eerste Europese landen die hier gebruik van kunnen maken zijn Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt voor de hand te liggen dat Disney+ ook in Nederland en België een optionele abonnement-tier gaat krijgen waarbij je als kijker reclame tussen afleveringen door voor lief zal moeten nemen. In ruil hiervoor kun je de kosten voor het abonnement terugbrengen naar €5,99 per maand. Een jaarlijks abonnement (met korting) is voor het reclame-abonnement niet mogelijk.

Het reclame-abonnement houdt in dat je ongeveer 4 minuten reclame krijgt voor elk uur dat je Disney+ content kijkt.

Reclame-abonnementStandaard (reclamevrij)Premium (reclamevrij)
Prijs€5,99 p.m.€8,99 p.m. / €89,99 p.j.€11,99 p.m. / €119,99 p.j.
StreamingkwaliteitFull HD 1080pFull HD 1080pTot 4K UHD & HDR
Aantal gelijktijdige streams2 streams2 streams4 streams
Offline downloadsGeenInclusiefInclusief

Star Wars: Hunters mogelijk wederom verschoven

Star Wars: Hunters, de game die naar de mobiele telefoons en Nintendo Switch moet komen, is eerder al enkele keren voorzien van een uitstel. Tot de dag van vandaag weten we niet wanneer de game gaat verschijnen. In enkele delen van de wereld is het spel al maanden in bèta te testen, maar een echte release lijkt nog lastig.

Tijdens een earnings call van uitgever Take Two werd aangegeven dat het spel nu in het late fiscale jaar 2024 moet gaan verschijnen. Aangezien fiscale jaren net wat anders lopen dan kalenderjaren, zou dit kunnen betekenen dat het spel ergens voor maart 2024 moet verschijnen. Echter, het zou ook nog steeds kunnen betekenen dat het spel gewoon dit jaar gaat verschijnen, zoals ooit de planning was.

Comic Con Holland keert terug

Comic Con Holland keert terug, nadat het eind april al in de Brabanthallen plaatsvond. Deze keer niet meer in de Brabanthallen, maar in Expo Greater Amsterdam. En wel op 14 en 15 oktober. De eerste editie had voor Star Wars fans heel veel te bieden en het lijkt erop alsof dat ook deze editie het geval gaat zijn. De eerste aangekondigde gast is namelijk niemand minder dan Giancarlo Esposito, beter bekend als Moff Gideon uit The Mandalorian.

De ticketverkoop is al begonnen, en per wave worden de kaartjes duurder, dus wacht niet te lang!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!