Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 11.06.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Een blik op misschien wel de beste Star Wars-game ooit!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat hij stil bij een game die volgens velen de bester Star Wars game ooit is!

Toen Knights of the Old Republic verscheen in 2003 was George Lucas net klaar met het maken van zijn nieuwe trilogie. Episode I, II en III brachten de voorgeschiedenis van de Star Wars-films die we al hadden. We zagen hoe de lieve Anakin Skywalker getraind werd tot Jedi, om later te vallen voor het kwaad en de duistere Darth Vader werd. In het geheim was BioWare bezig met haar eigen voorgeschiedenis op de films. Echter niet dertig jaar vóór A New Hope, maar zo’n vierduizend. Dit is het tijdperk van The Old Republic.

Star Wars: The Old Republic krijgt een nieuwe ontwikkelaar

BioWare, de ontwikkelaar achter Star Wars: The Old Republic gaat de toekomstige ontwikkelingen van het spel overlaten aan een ander. Al vele jaren werkt de studio aan de game, maar het is tijd om te focussen op iets nieuws. EA heeft daarom besloten om de third-party ontwikkelaar Broadsword Online Games de sleutels te geven die toegang geven tot de Star Wars MMO. De ontwikkelaar werkte in het verleden al aan games zoals Ultima Online en Dark Age of Camelot en is van Rob Denton, een eerdere VP van BioWare die aan het begin van die game ook aan de titel werkte. Momenteel werken er ongeveer zeventig tot tachtig personen aan The Old Republic bij BioWare waarvan ongeveer de helft in dienst gaat treden bij Broadsword om aan de game verder te werken.

The Acolyte is klaar met filmen

The Acolyte, de eerste live-action serie die zich tijdens de High Republic afspeelt, begon in oktober met filmen en heeft onlangs de opnames afgerond. Dit is natuurlijk positief; showrunner Leslye Headland gaf op Celebration al aan dat het filmen er alweer bijna op zat en hieruit mogen we dus concluderen dat het project op schema loopt. Hoewel het nog niet precies duidelijk is wanneer we de serie mogen verwachten, wordt momenteel 2024 aangeduid als releasejaar. Officiële beelden van de serie zijn nog niet openbaar gemaakt, al hebben sommige fans tijdens Celebration een eerste teaser trailer mogen aanschouwen.

Tijdschrift Empire toont Inquisitor uit Ahsoka-serie

Tijdschrift Empire heeft het eerste beeld gedeeld van een Inquisitor uit de aankomende Disney+-serie Ahsoka.

Details over wie deze Jedi-jager is, geeft Empire niet. Wel benadrukt het tijdschrift dat Ahsoka zich afspeelt in dezelfde tijd als The Mandalorian en dat de Inquisitors al weg zouden moeten zijn tegen die tijd. Het blad vervolgt:

“And yet, the distinctive dual-ended red lightsaber, with a handy circular handle in the middle, is undoubtedly that of Vader’s personal anti-Jedi hit-squad”.

Eerder deelde het blad ook al beeld van Sabine Wren, die de lightsaber van Ezra Bridger lijkt te dragen.

Gerucht: Boba Fett zit in het vierde seizoen van The Mandalorian

Volgens Bespin Bulletin hoeven we geen direct vervolg op The Book of Boba Fett te verwachten. Wel schijnt Temuera Morrison een terugkeer te maken als Boba Fett in het aankomende vierde seizoen van The Mandalorian. Wanneer dit reeds door Jon Favreau aangekondigde seizoen zal verschijnen is nog niet bekend, aangezien de schrijversstaking in Hollywood momenteel nog steeds gaande is.

Leia-actrice uit Obi-Wan Kenobi hoopt op eigen spin-off

Actrice Vivien Lyra Blair, die jonge Leia speelde in Obi-Wan Kenobi, hoopt op haar eigen jonge Leia-spin-off. In gesprek met The Direct zegt de jonge actrice dat ze benieuwd is wat Leia uitspookt tot A New Hope.

“We’re kind of thinking it could be fun to do a show of Leia on Alderaan. And I really hope something like that could work out.”

Volgens Blair is het ook “zeker een mogelijkheid” dat Obi-Wan Kenobi een tweede seizoen krijgt. Ze zegt dat Ewan McGregor “smeekt om er nog eentje te doen”.

Voormalige gamedirector van Star Wars 1313 sluit zich aan bij Amy Hennig’s Star Wars project

Dominic Robilliard, de voormalige gamedirector van de geannuleerde game Star Wars 1313, maakt de overstap van PlayStation naar Skydance New Media. Star Wars 1313 werd op de Electronic Entertainment Expo (E3) van 2012 aangekondigd door LucasArts, enkele maanden voor de overname van Disney. Star Wars fans en gamers over de hele wereld waren destijds razend enthousiast over deze game, met name vanwege de fantastische graphics.

Nadat het project werd geannuleerd is Robilliard aan de slag gegaan bij PlayStation, maar maakt nu dus de overstap naar het bedrijf van Amy Hennig (o.a. bekend van de Uncharted-gamereeks en het geannuleerde Star Wars-project van EA). Bij Skydance zal hij gaan werken aan games binnen het Marvel- en Star Wars-universum.

Wanneer deze game(s) daadwerkelijk worden aangekondigd is niet bekend, al zou het kunnen dat we er een dezer dagen iets meer over gaan horen aangezien er veel persconferenties omtrent games gepland staan de komende dagen.

Hayden Christensen en Diego Luna praten bij Variety over Star Wars

Anakin Skywalker-acteur Hayden Christensen en Cassian Andor-vertolker Diego Luna zijn bij Variety met elkaar in gesprek gegaan over alles wat Star Wars hun leven heeft gebracht. De twee praten over hoe ze in de Galaxy Far Far Away terechtkwamen en meer. Zo heeft Christensen drie screen-used lightsabers in bezit en gebruikte Luna dezelfde Darth Vader-koffer sinds zijn achtste tot zijn tienerjaren, tot iemand tegen hem zei dat dat “niet meer cool was”. Wie dat ook zei, wij zijn het er niet mee eens.

Brendan Wayne kuste Katee Sackhoff door Mandalorian-helm

Katee Sackhoff heeft tijdens Fan Fusion Phoenix onthult dat Brendan Wayne haar zoende door de Mandalorian-helm. Een fan publiceerde beelden van een panelgesprek met Sackhoff op Twitter. De Bo Katan-actrice werd door de man in het pak van de Mandalorian bij haar hoofd gepakt, waarna hij haar de ‘kus’ gaf. Afgelopen dagen werd de onthulling van Sackhoff verkeerd geïnterpreteerd, omdat het leek alsof het om een verwijderde scene uit seizoen 3 van The Mandalorian ging. De actrice legt in een reactie op de Twitter-video uit dat het een grap van Wayne was en het dus geen officiële beelden van de Disney+-serie betreft.

Star Wars kijken alsof je zelf op Tatooine bent

Op de Worldwide Developers Conference heeft techgigant Apple afgelopen maandag een interessant nieuw device aangekondigd: de Apple Vision Pro. Deze in 2024 te verschijnen Augmented Reality Headset heeft an sich weinig met Star Wars te maken, al vinden wij dat het wat wegheeft van het vizier van een Scout Trooper.

Na de initiële onthulling verscheen Bob Iger van Disney ten tonele, die bekendmaakte dat er een speciale Disney-ervaring te beleven zal zijn met Apple’s headset: De mogelijkheid om helemaal in de omgeving op te gaan bij het kijken naar Disney+. In een demonstratievideo werd getoond hoe je als kijker The Mandalorian kunt kijken op een virtueel scherm, terwijl je het gevoel hebt dat je je op Tatooine bevindt! Verder biedt de headset nog veel meer nieuwe mogelijkheden, zoals extra informatieschermen en dergelijke. Zo zit je dus nog meer ‘in’ Star Wars. De Vision Pro zal niet goedkoop worden: In de VS gaat ‘ie in de verkoop voor $3499. Over een release bij ons is voorlopig nog niets bekend.

Fossil breidt Return of the Jedi-collectie uit

Het Amerikaanse merk Fossil, dat bekend staat om zijn horloges en andere accessoires, bracht op Star Wars Day (4 mei) een lijn producten uit in het teken van de helden uit Return of the Jedi, de film die dit jaar veertig jaar bestaat. Deze collectie wordt nu uitgebreid aan de kant van de ‘Dark Side’: in de webshop zijn nieuwe horloges verschenen die zijn gethematiseerd naar Darth Vader, Boba Fett, de Stormtrooper, R2-D2 en de TIE Fighter á € 169,- per stuk. Met een speciale editie van Boba Fett voor € 419,-. Ook is er voor € 489,- een luxe rugzak verkrijgbaar in Darth Vader-thema, evenals diverse nieuwe portemonnees met opdruk. In de Nederlandse webshop van Fossil zijn (nog) niet alle genoemde accessoires verkrijgbaar.

Path of Vengeance nu ook als audioboek te beluisteren

Vorige maand verscheen het Young Adult boek Path of Vengeance in de winkels als onderdeel van fase 2 van het The High Republic multimediaproject. Het boek, van de hand van schrijver Cavan Scott, gaat over wee leden van de Path of the Open Hand, een groepering die tegen het gebruik van de Force in alle vormen is. Van het boek is afgelopen dinsdag de audioversie verschenen. Deze versie is ingesproken door stemactrice Emily O’Brien en is aan te schaffen via de bekende audioboek-aanbieders.

Tweede Han Solo & Chewbacca-bundel nu in de winkels

Het Crystal Run-avontuur van Han en Chewie is ten einde. Op 1 maart verscheen het tiende en laatste deel van deze comic-miniserie. De eerste vijf delen waren eerder reeds gebundeld in een trade paperback, getiteld The Crystal Run Vol. 1. Wanneer je deze al in bezit had kun je het verhaal nu compleet maken met Vol. 2, die afgelopen dinsdag verscheen. De volledige stripserie is geschreven door Marc Guggenheim en getekend door David Messina.

The Empire centraal in nieuwe Return of the Jedi one-shot en andere comics

Om de veertigste verjaardag van Episode VI te vieren verschijnen dit jaar acht verschillende Marvel comics waarin steeds een ander karakter of groepering uit deze film centraal staat. Na Jabba’s Palace, de Ewoks en Lando is het nu de beurt aan The Empire. Op dezelfde dag verschenen ook het achtste deel in de serie Yoda en deel 35 van de on-going reeks Star Wars.

Vind je het interessant om dit soort nieuwe releases in de gaten te houden? Check dan onze kalender! Je vindt daarbij ook de mogelijkheid om je te abonneren, zodat je geen enkele belangrijke gebeurtenis meer hoeft te missen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!