Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 11.02.2024

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Disney bevestigt dat The Mandalorian & Grogu in 2026 verschijnt

Afgelopen week was er een aandeelhoudersvergadering van The Walt Disney Company waarin CEO Bob Iger bevestigde dat de onlangs aangekondigde film The Mandalorian & Grogu in 2026 zal verschijnen.

Looking to our 2025 theatrical slate, we’re excited to bring audiences Captain America: Brave New World and Fantastic Four for Marvel, Pixar has Zootopia 2, and then there’s Avatar 3. And we’re already looking forward to 2026 and beyond with Frozen 3, the first Toy Story movie since 2019, and a new Star Wars movie that brings The Mandalorian and Grogu to the big screen for the very first time.

The Mandalorian & Grogu zou aankomende zomer in productie moeten gaan, waarbij er online veelal wordt gespeculeerd dat de geplande Star Wars-film releasedatum van 22 mei 2026 (in de VS) voor deze film gereserveerd zal worden.

Gerucht: The Acolyte verschijnt in de zomer?

Nieuwsoutlet Collider vermeldt dat de live-action serie The Acolyte hoogstwaarschijnlijk komende zomer verschijnt op Disney+. Dit lag enigszins al in de lijn der verwachting, aangezien Skeleton Crew eind dit jaar uit zou moeten komen en The Acolyte daarmee al snel rond de zomermaanden uit zal moeten komen, aangezien een release in het vroege voorjaar inmiddels niet meer aannemelijk is.

Trailers voor beide series zouden intern bij Lucasfilm al een tijdje op de plank liggen. De opnames voor The Acolyte waren vorige zomer al afgerond en ook Skeleton Crew zou al klaar zijn met filmen. Een beetje wishful thinking, maar met de Super Bowl vanavond krijgen we wellicht een eerste korte blik? Fingers crossed!

Het laatste seizoen van Andor is eindelijk klaar met filmen

Het heeft even geduurd in verband met o.a. de Hollywoodstakingen, maar het tweede en laatste seizoen van Andor is nu dan eindelijk klaar met opnemen. Daarmee loopt de serie goed op schema voor een mogelijke release in het voorjaar van 2025. Hoofdrolspeler Diego Luna kondigde op Instagram aan dat de opnamefase is afgerond en onthulde daarbij ook dat er maar liefst meer dan 700 mensen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de serie.

Het eerste seizoen van Andor verscheen in 2022 en werd grotendeels goed ontvangen, met name de volwassen verhaalvertelling en cinematografie werden daarbij geprezen. Het laatste seizoen speelt zich af in de jaren tussen seizoen 1 en de film Rogue One (2016), waarbij het seizoen zal eindigen op het moment dat de gebeurtenissen uit die film op het punt staan om te beginnen.

Nieuwe clip van The Bad Batch verschenen

Het is nu echt aftellen geblazen: vanaf 21 februari verschijnt er weer wekelijks minstens één nieuwe aflevering van Star Wars: The Bad Batch. Dit derde en laatste seizoen zal eindigen op 1 mei, vlak voor Star Wars dag dus. Een mooi moment voor een nieuwe aankondiging?

Disney en Epic Games gaan een samenwerking aan ter waarde van $1.5 miljard dollar

Disney heeft een aanzienlijke hoeveelheid geld geïnvesteerd in Epic Games, waarmee de afspraak is gemaakt dat laatstgenoemde de intellectuele eigendommen van Disney (waar natuurlijk Marvel, Star Wars, Pixar etc. ook onder vallen) gaat inzetten om nieuwe games en nieuwe ervaringen in reeds bestaande games zoals o.a. Fortnite te implementeren en in het algemeen meer content te creëren gericht op liefhebbers van Disney’s populairste franchises.

Voordat we daadwerkelijk nieuwe games te zien krijgen zijn we waarschijnlijk wel enkele jaren verder, maar meer Disney-content in reeds bestaande games is natuurlijk iets wat relatief snel zou kunnen gebeuren. Het is ook niet geheel nieuw, daar games zoals Rocket League en Fortnite al wel vaker Star Wars-content hebben gehad in de vorm van zowel skins als verhalende content, maar de bedoeling is dat deze samenwerking verder uitgebouwd wordt zodat Disney een stevige voet in de grond krijgt bij de games die ontwikkelaar Epic Games (ook bekend van de veelgebruikte Unreal-engine) uitbrengt.

Cara Dune-actrice rebelleert tegen Disney

Gina Carano, de actrice die Rebellenstrijder Cara Dune speelde in de eerste twee seizoenen van The Mandalorian, heeft Disney aangeklaagd. Volgens haar moet de studio het karakter Dune verplicht opnieuw laten opdraven in het Star Wars-universum. Carano beweert dat de samenwerking tussen Disney en haarzelf onrechtmatig is beëindigd en dat ze is weggediscrimineerd uit de Galaxy Far, Far Away. Het zou te maken hebben met enkele aanstootgevende Tweets uit 2021 van haarzelf, waarvan de actrice vond dat ze onder ‘vrijheid van meningsuiting’ vielen. Disney was hier niet van gediend en vroeg haar destijds dan ook vriendelijk om de berichten te verwijderen. Vervolgens is het karakter Cara Dune nooit meer teruggekeerd in het ‘Mandoverse’. Van Twitter (dat tegenwoordig ‘X’ heet) krijgt Gina Carano bijval en het socialmedia-platform is zelfs bereid haar rechtszaak te bekostigen. Carano heeft naar verluidt echter nooit een contract gehad dat langer liep dan de eerste twee Mandalorian-seizoenen, dus ze zal het wellicht zwaar gaan krijgen tegenover de advocaten van Disney.

Maan die op de Death Star lijkt heeft een verborgen oceaan

The Guardian vermeldt dat een maan van Saturnus (die vanwege de enorme krater aan de oppervlakte veel weg heeft van de Death Star uit Star Wars) waarschijnlijk meer dan 70 kilometer onder de oppervlakte een verborgen oceaan heeft. Dit is echter niet geheel uniek; de manen Titan en Enceladus van Saturnus en de maan Europa van Jupiter hebben ook zulke ondergrondse oceanen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!