Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 10.12.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Star Wars Awakens trakteert: LEGO Star Wars giveaways

Met de naderende Kerst is het belang van familie, vriendschap en samenkomen groter dan ooit. Belangrijke relaties zoals die tussen ouder en kind, broers, zussen en vrienden worden versterkt en als het niet lukt om met elkaar te bouwen gaat het ook weleens mis, maar de belangrijkste boodschap is in dat geval: 1 stapje (steentje) tegelijk!

Deze maand zullen we bij Star Wars Awakens enkele toffe LEGO Star Wars prijzen weggeven, waarbij we elk weekend een nieuwe prijs zullen bekendmaken. De eerste prijs die jullie kunnen winnen is een dubbele Brickheadz set waar The Mandalorian, Grogu, Darth Vader en Obi-Wan Kenobi deel van uitmaken. Om de prijs te winnen zul je zoveel mogelijk punten moeten scoren. Per persoon die zich via jouw persoonlijke link aanmeldt ontvang je maar liefst 20 extra punten! Ga jij de uitdaging aan? Ga dan nu naar StarWarsAwakens.nl/legobrickheadz!

Gerucht: het vierde seizoen van The Mandalorian wordt een film

Waar lange tijd gedacht werd dat de aangekondigde film met Rey (Daisy Ridley) de meest gevorderde Star Wars film is en dat deze in mei 2026 zal verschijnen, beginnen er nu toch geluiden te komen die beweren dat het iets anders ligt. Lucasfilm zou overwegen om het volgende seizoen van The Mandalorian uit te brengen als een bioscoopfilm. Natuurlijk nemen we dit nieuws met de nodige korrel zout, maar wat ook een interessant gegeven is is dat meerdere bronnen spreken over belangrijk Star Wars film-nieuws dat vers op de planken zou liggen en mogelijk nog voor Kerst gedeeld zal worden. Deze geluiden worden steeds hardnekkiger, maar zolang Lucasfilm/Disney niets naar buiten brengt zullen we nog even geduld moeten hebben.

Een ander geluid dat de revue passeerde was het nieuws dat de film met Rey op 7 april 2024 zou beginnen met filmen. Dit werd later weer ontkracht door StarWarsNewsNet; volgens hun bronnen is het niet waarschijnlijk dat deze film nog voor de zomer start met de opnames. Het is een bewogen tijd in het Star Wars filmlandschap!

Disney: The Acolyte en Skeleton Crew verschijnen in 2024, Andor niet

Wat weten we dan wel? Nou, Disney heeft in een persbericht onthuld dat de live-action series The Acolyte en Skeleton Crew in ieder geval in 2024 zullen verschijnen. Opvallend is dat animatieseries zoals The Bad Batch en Tales of the Jedi hier niet worden genoemd, maar dat hoeft op zichzelf niet veel te betekenen. De verwachting is nog steeds dat beide series in de loop van 2024 een vervolg zullen krijgen.

Wat interessanter is is dat het tweede seizoen van Andor niet wordt genoemd. Dit tweede seizoen zou oorspronkelijk in augustus 2024 verschijnen, maar vanwege de Hollywoodstaking werd de productie halsoverkop onderbroken, zoals voor zoveel Amerikaanse tv- en filmproducties het geval was. We kunnen er inmiddels dus wel zeker van zijn dat Andor’s laatste seizoen pas in 2025 uitgebracht zal worden.

DISNEY UK PRESS RELEASE

“Star Wars: The Acolyte” will premiere on Disney+ in 2024. The series is a mystery-thriller that will take viewers into a galaxy of shadowy secrets and emerging dark-side powers in the final days of the High Republic era. A former Padawan reunites with her Jedi Master to investigate a series of crimes, but the forces they confront are more sinister than they ever anticipated.

Star Wars: Skeleton Crew” tells the story of four kids who find themselves lost in the vastness of the galaxy trying to find their way home. This series will arrive on the platform in 2024.

Star Wars genomineerd voor diverse Saturn Awards

Elk jaar deelt de Amerikaanse organisatie the Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror de Saturn Awards uit. Dit zijn prijzen voor de beste tv- en filmproducties binnen de specifieke genres waar deze club zich druk om maakt. Afgelopen week zijn de nominaties voor het prijzenfestival van 2024 bekendgemaakt en het zal je vast niet verbazen dat meerdere Star Wars-titels en -acteurs een kans maken op één van de vele prijzen! Per categorie moeten de Star Wars-namen uiteraard alleen nog even winnen van de rest. Hieronder een overzicht van enkel de genomineerden uit de galaxy far, far away:

Beste Science Fiction-serie

  • Star Wars: Andor

Best animatieserie/-special

  • Star Wars: The Bad Batch

Beste nieuwe serie

  • Star Wars: Andor

Beste mannelijke hoofdrol in een serie

  • Diego Luna als Cassian Andor (Star Wars: Andor)

Beste vrouwelijke bijrol in een serie

  • Genevieve O’Reilly als Mon Mothma (Star Wars: Andor)
  • Katee Sackhoff als Bo-Katan Kryze (Star Wars: The Mandalorian)

Beste gastoptreden in een serie

  • Giancarlo Esposito als Moff Gideon (Star Wars: The Mandalorian)
  • Andy Serkis als Kino Loy (Star Wars: Andor)

De volledige lijst genomineerden kan worden bekeken op de Saturn Awards website en de prijzen zullen worden uitgereikt op 4 februari 2024.

Ahsoka-cast bezoekt Lucasfilm

Drie acteurs uit de cast van Disney+-serie Ahsoka hebben een bezoek gebracht aan het kantoor van Lucasfilm. Verschillende beelden van het bezoek zijn gepubliceerd op de sociale media van Star Wars. Eman Esfandi (Ezra Bridger), Natasha Liu Bordizzo (Sabine Wren) en Ivanna Sakhno (Shin Hati) waren te gast bij de Star Wars-broedplaats.

Star Wars boek The Glass Abyss onthuld

Niet toevalligerwijs op Paarse Vrijdag werd door een boek onthuld met Mace Windu in de hoofdrol: Star Wars: The Glass Abyss. Het boek draait om Mace Windu die een laatste missie namens de recentelijk overleden Qui-Gon Jinn gaat uitvoeren en wordt geschreven door Steven Barnes. Een synopsis van het boek is te lezen op StarWars.com, wij zijn alleen al door de prachtige cover geïntrigeerd!

The Glass Abyss

Barnes had er zelf ook het nodige over te zeggen:

“I was thrilled to be asked to write The Glass Abyss, with an opportunity to explore Mace Windu, I was busy with television work…but how could I pass THIS up? A chance to wield the purple lightsaber? Hah! So, with the support of a great team, I crafted a story of mystery, adventure, betrayal, and romance on a new planet, Metagos, a seething criminal cess-pool that was once a thriving and beautiful world, a place where a single supreme warrior, willing to risk all, can make the ultimate difference. At all times I remembered there is only one goal in writing such a book: to be true to the mythos, and thrill the fans. To give them the fun, suspense, and heart-stopping action they’ve come to expect from one of our greatest mythologies, and create more of an inner world for one of the most powerful Jedi in the galaxy. I can’t wait to share The Glass Abyss with the fans. Heck…I can’t wait to read it myself.” – Steven Barnes tegenover StarWars.com

Gerucht: The Phantom Menace komt naar PlayStation

Volgens gamesite Gematsu.com zal de oorspronkelijk in 1999 uitgebrachte game Star Wars: Episode I – The Phantom Menace binnenkort beschikbaar worden voor PlayStation 4/5. Persoonlijk heb ik hele warme herinneringen aan deze game, die ik zowel op de toenmalige PSX als op PC heb gespeeld. Met name de missie waarin je als Qui-Gon op Tatooine zonder te vechten klusjes moest oplossen om onderdelen voor Anakin’s podracer te vinden is mij bijgebleven, samen met de kleurrijke omgevingen van Otoh Gunga: ik had in die tijd nog geen game in huis gespeeld die er zo tof uitzag.

The Armorer-actrice in kostuum verrast Giancarlo Esposito bij signeersessie

Actrice Emily Swallow, die The Armorer speelde in The Mandalorian, heeft afgelopen weekend in kostuum bij een signeersessie haar tegenspeler Giancarlo Esposito verrast. De actrice stond in haar Mandalorian-pantser uit de Disney+-serie in de rij tijdens conferentie Galaxy Con Columbus.

Toen Moff Gideon-acteur Esposito een pen wilde pakken om een handtekening te zetten voor de ‘fan’, zette Swallow haar helm af. In een bericht op X deelt Esposito beelden van het voorval.

Koning Charles vroeg Natalie Portman of ze in Original Trilogy zat

De Britse koning Charles, destijds nog prins, vroeg ooit aan Padmé Amidala-actrice Natalie Portman of ze in de Original Trilogy had gespeeld. Dit gebeurde in 1999 bij de première van The Phantom Menace, vertelt Portman in de talkshow Watch What Happens Live with Andy Cohen. Portman was destijds 18 jaar. Portman is geboren in 1981, een jaar nadat The Empire Strikes Back verscheen. Voor zover bekend was een rol als dreumes in Return of the Jedi niet weggelegd voor de actrice. Portman vertelt in het interview ook dat ze openstaat voor een eventuele terugkeer naar Star Wars. Haar Prequels-tegenspeler Hayden Christensen deed dat vorig jaar in Obi-Wan Kenobi en dit jaar in Ahsoka.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!