Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 10.09.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

De volgende Ahsoka-aflevering is internationaal in 13 bioscopen te zien

Na een bijzondere onthulling aan het eind van de laatste aflevering van Ahsoka kunnen de Star Wars fans natuurlijk niet wachten op de volgende aflevering. Aflevering 5 wordt door Dave Filoni zelf geregisseerd, bovendien wordt de aflevering in sommige bioscopen in de VS daadwerkelijk aldaar vertoond. Internationaal zal de aflevering in Londen, Bangkok en Sao Paolo ook in de bioscoop te zien zijn. Tickets zijn gratis.

Dit belooft een bijzondere week te worden voor Star Wars fans, want het is aannemelijk dat Disney/Lucasfilm dit doet omdat de aflevering naar verwachting een grote impact zal maken op de fans. Wij kunnen niet wachten op woensdag!

Ahsoka komt naar Star Tours in 2024

De welbekende attractie Star Tours, waarin je in een simulatieschip stapt en bekende locaties uit het Star Wars-universum bezoekt, zal vanaf volgend jaar ook gloednieuwe bestemmingen aandoen die we zullen herkennen uit de serie Ahsoka.

En als we het toch over de Disneyparken hebben: in Galaxy’s Edge (West, Californië) is het vanaf nu tijdelijk mogelijk om Hera Syndulla en Chopper tegen het lijf te lopen.

Ook andere Star Wars-series lijken fysiek uitgebracht te worden

Wellicht logisch na het nieuws dat The Mandalorian later dit jaar een fysieke release krijgt op (4K) Blu-ray, maar ook andere Star Wars-series zoals Andor en The Book of Boba Fett lijken hun weg te gaan maken naar de fysieke markt.

D23 Expo keert terug op 9-11 augustus 2024

De achtste editie van de D23 Expo, het ultieme Disney Fan Event, zal in augustus 2024 terugkeren naar het Anaheim Convention Center in Californië. Het evenement bevat tot nu toe vaak grote aankondigingen en verrassingen met betrekking tot alle intellectuele eigendommen die Disney bezit, waaronder Pixar, Marvel en dus ook Star Wars. Het was bijvoorbeeld op de D23 Expo in 2019 dat Andor en Obi-Wan Kenobi werden aangekondigd.

Aangezien het evenement eens in de twee jaar plaatsvindt had er in 2021 en dit jaar een nieuwe editie moeten plaatsvinden. Vanwege COVID-19 is D23 toen een jaar opgeschoven naar 2022, waardoor we nu kunnen uitkijken naar 9-11 augustus 2024 voor de nieuwste aankondigingen vanuit Disney. In hoeverre dit op dat gebied een grote editie kan gaan worden heeft natuurlijk ook alles te maken met de stakingen die momenteel in Hollywood gaande zijn.

Jedi: Survivor ontvangt nieuwe patch

Respawn Entertainment, Electronic Arts en Lucasfilm Games hebben dinsdag de volgende grote update voor Star Wars Jedi: Survivor uitgebracht. Deze bevat tal van prestatieverbeteringen, bug fixes en optimalisaties op elk platform.

Voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S brengt de update een reeks verbeteringen met zich mee in zowel de Quality Mode als Performance Mode, waaronder het bereiken van een solide 60 frames per seconde in de Performance Mode. Voor pc introduceert de update ondersteuning voor NVIDIA DLSS, een super-samplingtechnologie die de prestaties voor sommige gebruikers enorm verbetert.

Kijk hieronder voor een gedetailleerd overzicht van de patch notes:

 • Verschillende prestatieverbeteringen* voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S, waaronder:
  • Volledige vernieuwing van de Performance Mode om de spelervaring aanzienlijk te verbeteren.
   • Een aantal GPU- en CPU-optimalisaties hebben – samen met het uitschakelen van Ray Tracing – geresulteerd in een betere spelervaring, waaronder een solide 60 frames per seconde in de Performance Mode.
  • Optimalisatie van de Quality Mode om fluctuaties in het aantal frames per seconde te verminderen en andere visuele verbeteringen te introduceren.
 • Ondersteuning voor variabele verversingssnelheid (VRR) voor PlayStation 5.
 • Aanvullende prestatie- en optimalisatieverbeteringen voor pc, inclusief DLSS-ondersteuning.
 • Tweaks in het opslaan van save games om corrupte bestanden te voorkomen.
 • Problemen verholpen waardoor spelers hun XP niet konden terughalen nadat ze in bepaalde situaties waren doodgegaan.
 • Diverse oplossingen voor crashes.
 • Diverse oplossingen voor bugs en verbeteringen op alle platforms, inclusief belichting en gebruikersinterface.

Star Wars Jedi: Survivor is sinds eind april verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via de EA app, Steam en Epic Games Store. Er wordt momenteel gewerkt aan een versie voor de vorige generatie consoles, maar over een releasedatum is nog niets bekend.

Nieuwe roman The Living Force aangekondigd

Scifi-nieuwsblog io9 (van Gizmodo) heeft bekendgemaakt dat we volgend jaar een interessante nieuwe titel aan onze fysieke en digitale Star Wars-boekenplanken mogen toevoegen: Star Wars: The Living Force. Het varhaal in deze roman zal zich een jaar vóór de gebeurtenissen in Star Wars Episode I: The Phantom Menace afspelen en een hoofdrol hebben voor de leden van de Jedi Council. Ook maken Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi hun opwachting maken en zal er een interessante link zijn met de populaire High Republic-verhalen.

Star Wars: The Living Force wordt geschreven door John Jackson Miller. Deze auteur gooide eerder al hoge ogen met de boeken A New Dawn, Kenobi en diverse Knights of the Old Republic (Legends) comics. Het boek zal naar verwachting verschijnen op 9 april volgend jaar.

The Living Force

EFX Collectibles brengt Ahsoka’s lightsabers als replica uit

De hoogwaardige replica’s van EFX maken opnieuw goed gebruik van hun Star Wars licentie door de lightsabers van Ahsoka aan te kondigen als bestelbare replica’s. Met een prijs van $899 exclusief belastingen (zeker voor internationale klanten belangrijk om rekening mee te houden) is de set niet voor iedereen weggelegd.

Features:

 • $899 Plus Shipping and California sales tax (if applicable).  For international customers, the price does NOT include any duties, taxes or fees levied by your country.  FedEx will invoice you directly for those fees.
 • $299 NON-REFUNDABLE deposit required to place your pre-order
 • As Seen in the Star WarsTM Live-Action Series on Disney+
 • Full 1:1 Scale LightsaberTM Prop Replicas
 • Worldwide Edition Size: TBD
 • All Metal Construction
 • Each LightsaberTM is Individually Hand Painted
 • Modern EFX Display Base Constructed from Wood, Metal, and Stainless Steel
 • Numbered Plaque with Metal Plaque Stand
 • Prop Story
 • Metal Numbered Plaque
 • Certificate of Authenticity

 

Pantoffels van Peter Cushing (Grand Moff Tarkin) onder de hamer

Zoals in de vorige aflevering van de Star Wars Podcast nog werd verteld door Quinten liep Peter Cushing tijdens het filmen op pantoffels, omdat hij de laarzen die hij eigenlijk moest dragen oncomfortabel vond. Om deze reden zie je in A New Hope ook nooit het voetbekleedsel van Tarkin. De pantoffels die Cushing op de set droeg worden in oktober geveild.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!