Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 10.03.2024

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Nieuwe podcastaflevering: de relatie tussen Star Wars en Dune

Afgelopen vrijdag verscheen er weer een nieuwe aflevering van onze podcast waarin Femke en Ramon onze comic-expert Machiel verwelkomden in de show! Nu ging het deze keer nog niet zozeer over Star Wars comics, maar vooral over de recente Dune-films en hoe die zich verhouden tot Star Wars. Waarschuwing: het hoofdsegment van deze podcast bevat veel spoilers voor beide Dune-films, vooral Dune: Part Two.

In het nieuwssegment gaat het deze keer over games, Blu-ray releases, Star Tours en de aankomende live-action serie The Acolyte.

  1. Er verschijnt helaas toch geen Star Wars first-person shooter (FPS) van Respawn Entertainment.
  2. De series Obi-Wan Kenobi (2022) en het eerste seizoen van Andor (2021) krijgen binnenkort in de VS een fysieke uitgave op (4K) Blu-ray.
  3. De oudste Star Wars-attractie in de Disneylandparken ontvangt een update met nieuwe scènes uit The Mandalorian, Ahsoka en Andor.
  4. Mogelijk verschijnt The Acolyte vanaf 5 juni op Disney+, daarnaast zou een trailer elk moment uitgebracht kunnen worden.

Volg Machiel en zijn passie voor Star Wars comics op Instagram en word lid van Star Wars Awakens, de Nederlandstalige popcultuurgemeenschap!

Mark Dodson (64), de stem van Salacious B. Crumb is niet meer

Vorige week overleed stemacteur Mark Dodson, bekend als de stem van vele Gremlins in de gelijknamige film Gremlins (1984) en voor ons Star Wars liefhebbers natuurlijk als de persoon die een stem gaf aan het eigenaardige wezentje aan de zijde van Jabba the Hutt: de Kowakian monkey-lizard genaamd Salacious B. Crumb in Return of the Jedi (1983).

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies.

Rey-film begint mogelijk dit jaar met filmen

Er is al veel geschreven over de aankomende Star Wars-film met Daisy Ridley (Rey), maar helaas is er nog maar weinig concrete informatie bekend. We weten dat de film zich ongeveer 15 jaar na The Rise of Skywalker (2019) afspeelt en dat er nog steeds aan het script van de film gewerkt wordt. In gesprek met Collider vertelt Ridley dat ze eigenlijk ook niet weet wanneer er daadwerkelijk gefilmd wordt, zo twijfelt ze over of de opnames dit jaar of volgend jaar zullen plaatsvinden.

I think it could be this year. It could be, but I’m not sure. I think to be honest, the writers’ strike has obviously delayed quite a lot of things. So the intention was later this year. Hopefully, it will be. Otherwise, top of next, I would imagine.” – Daisy Ridley via Collider

Vooralsnog is de aanname dat de film in 2026 zal moeten verschijnen, er staan momenteel twee Star Wars-films gepland voor dat jaar in mei en in december. Naar verwachting zal The Mandalorian & Grogu de eerstvolgende Star Wars-film zijn die in de bioscoop verschijnt.

Din Djarin, Grogu, Ahsoka en Cassian Andor komen naar Star Tours

In verschillende Disney-parken over de wereld, waaronder Disneyland in Parijs, kun je de Star Wars-attractie Star Tours – The Adventures Continue vinden. Aan boord van deze simulator kun je een virtuele reis maken door de Galaxy Far, Far Away. Hierbij kun je bekende locaties uit de Skywalker Saga bezoeken en bekende karakters (geportretteerd door de originele acteurs) tegenkomen. Een hele belevenis, maar alsof dit nog niet genoeg is zal Star Tours binnenkort worden uitgebreid met locaties en helden de populaire Disney+-series Ahsoka, The Mandalorian en Andor. Zo zal actrice Rosario Dawson je als Ahsoka Tano in een origineel nieuw segment toespreken, waarna je boven Peridea tussen de Purrgils door vliegt. Hiervan hebben de makers reeds een korte video uitgebracht om je alvast lekker te maken. Verder kun je Diego Luna als Cassian Andor op vergelijkbare wijze tegenkomen. Ook het nieuwe segment met Mandalorian Din Djarin en zijn kleine maatje Grogu zal vast erg populair worden! De uitbreiding zal vanaf 5 april te zien zijn in de diverse Disney-parken.

Shin Hati en Baylon Skoll als Hot Toy action figures aangekondigd

De serie Ahsoka gaf ons een nieuw verhaal met terugkerende personages zoals Sabine Wren, Hera Syndulla, Ezra Bridger en zelfs Grand Admiral Thrawn. Voor veel fans was echter de introductie van de personages Shin Hati en met name Baylon Skoll een van de hoogtepunten van de serie. Met name Baylon maakte mede door zijn fysiek en natuurlijke overwicht veel indruk. Vorig jaar in mei overleed Ray Stevenson, de acteur achter Baylon Skoll, vrij onverwachts tijdens opnames in Italië. Hoe Lucasfilm vanaf nu met dit personage zal verdergaan (een vervolgseizoen is wel al aangekondigd) is onduidelijk, maar voor de mensen die dit personage in de kast willen vereeuwigen komt binnenkort de gelegenheid om hem en zijn leerling Shin Hati (Ivanna Sakhno) in huis te halen in de vorm van een 1:6 schaal Hot Toys action figure.

Zoals altijd met dit kaliber action figures zul je nog even moeten wachten voordat hij daadwerkelijk wordt uitgebracht, aan de andere kant geeft dit ook voldoende tijd om te sparen aangezien de prijs van een gemiddelde Hot Toy om en nabij €300,- bedraagt.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!