Ahsoka
©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 09.07.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Voeg je bij de gevechtstroepen in Battlefront

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

Star Wars Battlefront (2004) is een populaire game die fans en gamers de kans geeft om alle klassieke Star Wars-gevechten als nooit tevoren opnieuw te beleven en hier zelf aan deel te nemen. Spelers kunnen een van de vele verschillende soorten troepen besturen, de controle over voertuigen nemen, een turret aan het front bemannen en de galaxy planeet voor planeet veroveren.  Zowel online met vrienden als offline in verschillende speltypen voor één speler.

Afbeeldingen Ahsoka worden vermeld met een afleveringnummer

Van een tiental afbeeldingen uit de aankomende serie Ahsoka wordt via Getty Images aangeduid uit welke serie ze afkomstig zijn. Een overzicht hiervan is te zien op de website van Getty zelf (zoek op de term “Ahsoka”) en bij de tags van de afbeeldingen staat er dan een episodenummer vermeld. Of dit 100% klopt is overigens niet bekend, maar die kans is zeker reëel.

De verwachte beelden van Ahsoka zijn uitgesteld

Disney had aangekondigd vorig weekend nieuwe beelden van Ahsoka uit te brengen, maar dit werd op het laatste moment alsnog uitgesteld. Er wordt gespeculeerd dat dit te maken had met de problemen die het sociale mediaplatform Twitter ervoer, na de beslissing om Twittergebruikers een gelimiteerd aantal tweets per dag te vertonen. Hoe dan ook, aangezien de serie vanaf 23 augustus zal verschijnen is het logisch dat de marketing hiervoor in de komende weken merkbaar zal gaan toenemen. Een nieuwe trailer zou al reeds klaarliggen om gepubliceerd te worden, de vraag is enkel nog wanneer.

Zoals we inmiddels van Disney gewend zijn ligt het ook in de lijn der verwachting dat we in de weken voorafgaand aan de serie meerdere “tv spots” te zien zullen krijgen, dit zijn korte filmpjes van ongeveer een halve minuut die makkelijk in een reclameblok op tv passen en die af en toe enkele seconden aan nog niet eerder vertoonde beelden bevatten.

Hanelle M. Culpepper regisseerde twee afleveringen van The Acolyte

Hanelle Culpepper (o.a. bekend als afleveringregisseur van series zoals The Flash, Supergirl, Gotham, Star Trek Picard en Westworld) heeft de zesde en achtste aflevering van The Acolyte geregisseerd, waarmee ze dus ook voor een groot deel verantwoordelijk is geweest voor de finale van het eerste seizoen.

Wanneer we de serie mogen verwachten weten we nog niet precies, wel is gezegd dat dit ergens in 2024 zal worden. The Acolyte is een serie die zich aan het eind van het High Republic-tijdperk afspeelt, ongeveer 100 jaar vóór de gebeurtenissen uit The Phantom Menace.

Qi’ra, Yoda en Leia in de nieuwe Marvel-uitgaves van deze week

Afgelopen dinsdag verscheen de trade paperback van Hidden Empire, de vijfdelige miniserie over Qi’ra die tussen november en april verscheen, en het vervolg was op Crimson Reign. Je kunt de trade paperback natuurlijk los lezen, maar de het verhaal werkt het beste als je ook de gelijktijdige gebeurtenissen in de series Doctor Aphra en Bounty Hunters leest, waarmee de titel een crossover vormt.

Zoals elke week verschenen afgelopen woensdag ook nieuwe losse Star Wars issues van de hand van Marvel Comics. Hierbij viel de titel Star Wars #36 het meest op. We ontdekten hierin namelijk de tekenstijl die we nog niet eerder tegenkwamen bij Star Wars, die van de Italiaanse tekenaar Andrea Di Vito. De man deed eerder veel werk voor de superhelden van Marvel. De andere comic die woensdag verscheen was Yoda #9.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!