Ahsoka
©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 08.10.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Kostuumontwerper Shawna Trpcic (56) onverwachts overleden

Afgelopen week is Shawna Trpcic op 56-jarige leeftijd plotseling overleden. Shawna stond vooral bekend om haar bijdragen aan de Star Wars series van Jon Favreau en Dave Filoni. Ze ontwierp kleding voor meerdere seizoenen van The Mandalorian, The Book of Boba Fett en meest recentelijk Ahsoka. Haar familie vertelt dat ze het geweldig om samen te werken met Jon en Dave en om samen te werken met de acteurs en met haar enorme kostuumontwerpteam.

Om al haar creaties te huisvesten, richtte Lucasfilm een magazijn op met duizenden van haar kostuums van alle shows. Voor haar werk ontving Shawna meerdere Emmy-nominaties en is ze genomineerd voor Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes voor The Mandalorian seizoen 3 tijdens de komende Emmy’s, haar derde nominatie. Ze won eerder de Costume Designers Guild Award for Excellence in Sci-Fi/Fantasy Television voor The Book of Boba Fett. Shawna was een belangrijk onderdeel van elke Star Wars Celebration, hield ervan om met de fans om te gaan en jureerde vaak de cosplaywedstrijden.

Shawna Trpcic

Tweede seizoen Ahsoka in de planning?

Afgelopen week verscheen de laatste aflevering van de hitserie Ahsoka op Disney+. Oorspronkelijk was het idee om slechts één seizoen van deze serie uit te brengen. Het einde liet echter in het midden of we klaar waren met het verhaal van deze heldin. Inmiddels zien we steeds meer hints dat er wellicht een tweede seizoen aan zou kunnen komen. Zo weet Deadline te vertellen dat er over een direct vervolg gesproken wordt, maar nog niets bevestigd is. Ook berichtten diverse nieuwsmedia dat de uitdrukking “seriefinale” op de socialmediakanalen van Lucasfilm vervangen zou zijn door “seizoensfinale”. Verder heeft hoofdrolspeelster Rosario Dawson ook al aangegeven erg veel zin te hebben in meer seizoenen. Ten slotte is het ook goed om te blijven onthouden dat Lucasfilm begin dit jaar al aangaf af te willen wachten hoe Ahsoka presteert, vooraleer over te gaan tot productie van een nieuw seizoen.

Volledige soundtrack van Ahsoka is beschikbaar

Waar we enkele weken geleden al de soundtrack van de eerste helft van het seizoen kregen, is deze week ook de soundtrack van het tweede deel van Ahsoka verschenen. De muziek, gecomponeerd door Kevin Kiner, is te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Music.

K-2SO zit in nieuwe film Rogue One-regisseur

Heb je The Creator al gezien in de bioscoop? De nieuwe film van Gareth Edwards (de regisseur van Rogue One: A Star Wars Story) draait inmiddels al anderhalve week en is een genot om te zien. Vooral de visuele stijl doet erg denken aan de Star Wars-spinoff uit 2016, ook al speelt de nieuwe film zich gewoon af op onze eigen Aarde. De film gaat over de strijd tussen de mensheid en kunstmatige intelligentie. Met zo’n premisse is het niet gek dat de film vol zit met allerlei robots. En blijkbaar zit er een bekende tussen: Edwards heeft als grapje K-2SO uit Rogue One ergens in de film verwerkt! Althans, dat beweert hij in een interview met The Direct. Jammer genoeg laat de regisseur verder niet los waar de beruchte droid precies te zien is.

“Er zit een K-2SO easter egg in de film [The Creator]. Maar je zult er zelf naar op zoek moeten gaan… Het zit er echt in. Als ik de kans zou krijgen, zou ik het voor je kunnen aanwijzen”

Rogue One trailer tease

The High Republic Phase III van start

Met de release van de Marvel comic Star Wars – The High Republic: Shadows of Starlight #1 deze week is de derde en laatste fase van het The High Republic-multimediaproject (THR) van start gegaan. THR startte in 2021 met de eerste fase, waarin verhalen werden verteld tijdens de gouden eeuw van de Galactic Republic, zo’n 200 jaar vóór de gebeurtenissen uit de Skywalker Saga. De boeken en comics bleken megapopulair, waarna we vanaf vorig jaar van de tweede fase konden gaan genieten. En nu is daar Phase III.

De volgende publicaties laten nog even op zich wachten, die komen pas vanaf november. Gelukkig heeft de officiële Star Wars website alvast een preview van het eerste deel van de ongoing comic gedeeld om het wachten minder moeilijk te maken.

Shadows of Starlight #1 was overigens niet de enige Marvel comic deze week. Zowel van de serie Darth Vader als van Bounty Hunters verschenen deze week het 39e deel.

Hasbro kondigt The Black Series Star Wars Holocomm-collectie aan

Hasbro heeft een geheel nieuwe manier onthuld om The Black Series Star Wars-actiefiguren te verzamelen met de Holocomm Collection, elk met een holopuck, die de figuur van onderaf verlicht, en een premiechip met een Aurebesh-inscriptie. Karakters zijn onder meer The Mandalorian, Han Solo, Axe Woves, Bo-Katan Kryze en Ahsoka Tano.

Nieuwe trailer Star Wars: Unlimited

Er is een nieuwe trailer verschenen voor de aanstaande deckbuilding card game Star Wars: Unlimited. Dit is een snelle, dynamische game die zowel gemakkelijk te leren als strategisch diepgaand is. De game is de afgelopen drie jaar al in ontwikkeling en fans kunnen uitkijken naar een regelmatig releaseschema van drie sets per jaar.

Met name het gegeven dat er voor deze game compleet nieuwe art wordt ontwikkeld die nog niet eerder gebruikt is, inclusief verschillende variants voor dezelfde kaarten zal het hart van menig kaartverzamelaar doen kloppen. Daarnaast belooft het spel makkelijk te zijn om te leren en op te pakken, maar tegelijkertijd ook met diverse speelstijlen en tactieken de nodige diepgang en uitdaging te bieden aan fervente liefhebbers van dit soort kaartspellen. Star Wars: Unlimited verschijnt op 8 maart 2024.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!