Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 08.01.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij de eerste HoloNet Gemist van 2023; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Een dubbele portie Gaming Holocron vrijgegeven

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Recentelijk is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace, tot aan de overname van Disney kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Vorige week stond Bas stil bij Jar Jar’s Journey Adventure Book , een game uit 1999 waarin jongere spelers op een educatieve manier het verhaal van The Phantom Menace aan zich voorbij zien trekken. Ondertussen leren ze lezen, verhalen vertellen… en zingen!

Waar in Episode I: Racer het doel duidelijk was dat je als eerste keer op keer over de finishlijn moest komen, om zo de hoge snelheid van de race te ervaren waarbij je soms echte Jedi-reflexen nodig had om het er levend vanaf te brengen, lag de focus in Lucas Learning-titel Anakin’s Speedway heel ergens anders. Waar je voorheen zo snel mogelijk over de digitale circuits moest vliegen, deed je het in Anakin’s Speedway juist op de meest veilige manier.

Actrice gecast voor hoofdrol in Lindelof’s film

De laatste weken verschijnen er steeds meer geruchten over de aankomende Star Wars film van de hand van Damon Lindelof, zo kwam ons onlangs ter ore dat de film al in april zou beginnen met filmen. Een film die zo snel in productie gaat moet natuurlijk wel een cast klaar hebben staan en het heeft er de schijn van dat er voor de hoofdrol een actrice is gecast. Volgens het gerucht zou het gaan om een actrice van kleur, al is dat natuurlijk nog steeds erg breed.

De Star Wars-film van Damon Lindelof wordt geschreven door Lindelof zelf en Justin Britt-Gibson (Into the Badlands) en wordt geregisseerd door Sharmeen-Obaid Chinoy (Ms. Marvel). De film speelt zich naar verwachting af na de gebeurtenissen in The Rise of Skywalker en zal zich richten op een nieuwe cast, maar mogelijk verschijnen er personages uit de vervolgtrilogie.

Gerucht: onaangekondigd Star Wars project van Dave Filoni en Jon Favreau in de maak?

Hoewel de heren Favreau en Filoni de afgelopen jaren druk zijn geweest om de Mandoverse (The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka en het geannuleerde Rangers of the New Republic) op te zetten, lijkt het erop dat we opnieuw een project van hen mogen verwachten. In de laatste editie van Production Weekly is een project verschenen dat wordt vermeld als “ongetiteld Star Wars-project” met de werktitel Ghost Track 17 en heeft het Favreau en Filoni als producenten vermeld staan.

Vaak zijn werktitels gerelateerd aan het project zelf. Skeleton Crew had bijvoorbeeld de codenaam Grammar Rodeo, een verwijzing naar The Simpsons, met name de aflevering waarin Bart Simpson en zijn vrienden op avontuur gaan zonder toezicht nadat ze hun ouders hadden verteld dat ze op excursie gingen naar de National Grammar Rodeo. Skeleton Crew zelf richt zich op een groep kinderen die verdwaald zijn in de melkweg en proberen de weg terug naar huis te vinden.

Geruchten over Ahsoka (spoilers!)

Volgens MakingStarWars.net zal een groot aantal Stormtroopers in Ahsoka worden gereanimeerd, waarbij hun armor met gouden lijnen (‘aderen’) aan elkaar zal worden gelijmd zoals dit met Kylo Ren’s masker met rode lijnen werd gedaan in The Rise of Skywalker.

Deze troopers dienen Grand Admiral Thrawn (gespeeld door Lars Mikkelsen) en zullen ook bevelen aannemen van de voormalige Jedi en huidige onderbevelhebber Baylon (gespeeld door Ray Stevenson). In gevechten zouden de ‘gouden’ Stormtroopers worden geleid door een personage genaamd Shin (gespeeld door Ivanna Sakhno), de leerling van Baylon. Het doel van Thrawn and deze goudgetinte Stormtroopers is het opsporen van Ezra Bridger (Eman Esfandi), Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) en Ahsoka Tano (Rosario Dawson).

Ubisoft hint naar hun Star Wars game

De game van Massive Entertainment werd in januari 2021 aangekondigd en er is niet meer bekend dan dat het een open wereld-game gaat worden. En daarna bleef het lang stil, tot 1 januari van dit jaar. Ubisoft Creative Director Julian Gerighty (The Division 2 en The Crew) plaatste een post op Twitter waar hij zegt dat 2023 een groot jaar gaat worden voor Ubisoft’s Star Wars project. Veel wijzer worden we hier dus niet van, maar deze “tease” belooft wel dat er iets moois aan zit te komen.

Een recent gerucht laat ons wat meer weten rondom de komende game. Massive, die nu nog met een Avatar-titel bezig is, is al even op zoek naar playtesters voor hun aanstaande Star Wars game. Nu lijkt het er op dat de game heel erg gaat lijken op No Man’s Sky, waarbij de galaxy open is om te ontdekken. Spelers zouden in een gigantische open wereld tussen planeten moeten kunnen reizen terwijl het verhaal zich aanpast op de door de speler gemaakte keuzes.

In the game, players will be able to jump between systems, immersing themselves in a vast galaxy bursting at the seams with activities. At the heart of the game sits an in-depth, lengthy story, driven by a fully customisable character that walks a path chosen by the gamer… There are decades worth of lore, locations, weapons, and characters for Ubisoft and Massive Entertainment to draw from, so the game itself should be something special.

Cameron Monaghan praat over Jedi: Survivor

Met de aankomende release van Star Wars Jedi: Survivor op 17 maart (alleen voor PC, Xbox Series X|S en PlayStation 5) begint de promotiecampagne langzamerhand op gang te komen. In een interview met Game Informer vertelt hoofdrolspeler Cameron Monaghan iets meer over de game en de richting waarop het verhaal heengaat. Ook vertelt hij over de hindernissen die de karakters in het eerste deel hebben moeten overwinnen en hoe dat in dit vervolg verandert in nieuwe doelen en motivaties.

Hij benadrukt daarbij dat de game zowel voor spelers die niets van Star Wars hebben gezien/gelezen leuk moet zijn, maar dat het ook een groot Star Wars publiek zal moeten dienen die wel op de hoogte is van de bredere Star Wars lore en diepgang. De samenwerking tussen EA en Lucasfilm zou ervoor hebben gezorgd dat beide typen spelers zullen worden bediend.

Hot Toys Obi-Wan Kenobi onthuld

Voor de high end verzamelaars van de hyperrealistische Hot Toys action figures werd afgelopen week Obi-Wan Kenobi (The Clone Wars) aangekondigd! Deze zeer gedetailleerde figuren kosten echter ook wat: reken op ruim € 300,- per stuk inclusief belastingen. Als je uit het buitenland importeert en een beetje pech hebt bij de douane kan dit zelfs nog verder oplopen.

We raden je dan ook aan om bij een lokale winkel te bestellen, bovendien heb je dan de mogelijkheid om de daadwerkelijke action figure in de doos nog even te bekijken voordat je tot koop overgaat – naast het feit dat je waarschijnlijk een betere klantenservice-ervaring zult hebben. Gelukkig heb je nog even de tijd om te sparen, want de Hot Toys figure niet eerder dan medio 2024 uitgeleverd. Bestellen is mogelijk via deze link.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!