Star Wars nieuws
© Lucasfilm

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 07.05.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Sla terug in Racer Revenge!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat het vervolg op Episode I: Racer centraal.

Ontwikkelaar Rainbow Studios had een heftige taak om op zich te nemen. Want hoe evenaar (en verbeter) je een game die zo succesvol werd? Door terug te gaan naar de basis van dat wat die eerdere titel zo goed wist te maken en daar verbeteringen op toe te passen. Daarnaast, waar het origineel redelijk ‘kaal’ was, heeft de ontwikkelaar meer ‘entertainment’ toe weten te voegen. Met negen beschikbare personages (uit te breiden naarmate je verder komt in het spel) zijn allen stuk voor stuk goed geanimeerd, lijken op hun versies uit de film en weten humor naar het spel te brengen. De funfactor begint echter al buiten de races om…

Kathleen Kennedy maakt voor Star Wars films de vergelijking met James Bond

Sinds Disney’s eerste Star Wars film werd uitgebracht in 2015 met The Force Awakens, heeft de franchise tot en met 2019 elk jaar een nieuwe film gehad. Dit in groot contrast tot de tijd dat George Lucas nog aan het roer van Lucasfilm stond natuurlijk, die de films in zijn trilogieën met een telkens een tussenpauze van drie jaar uitbracht. Hierdoor waren Star Wars films op het moment dat ze uitkwamen een noemenswaardige gebeurtenis, een ‘event’. In gesprek met EMPIRE geeft huidige Lucasfilm president Kathleen Kennedy aan het liefst weer terug te willen naar dat tempo en dat ze films pas zullen uitbrengen wanneer deze klaar zijn om uitgebracht te worden – hiermee maakt ze een vergelijking met de James Bond-franchise.

“I’ve often brought up Bond, that’s every three or four years and there wasn’t this pressure to feel like you had to have a movie every year. I feel that was very important to Star Wars. We have to eventise this. It’s much better to tell the truth, that we’re going to make these movies when they’re ready to be made, and release them when they’re ready to be released.”

Joe Russo geeft aan dat er gesprekken zijn geweest met Kevin Feige over een Star Wars film

In 2019 werd er door verschillende media gemeld dat Kevin Feige, president van Marvel Studios, een Star Wars film onder zijn hoede zou krijgen. Schrijver van Loki en Doctor Strange and the Multiverse of Madness Michael Waldron zou gelinkt zijn aan het project als schrijver, totdat hij Avengers: Secret Wars (2026) onder zijn hoede kreeg. Ook Feige had het zodanig druk met de vele Marvel-films en series die uitkwamen dat er van zijn Star Wars film niets meer terecht is gekomen.

Tijdens Star Wars Celebration gaf Kathleen Kennedy nog aan dat de aankondiging van Feige’s film enkel in de media en de fandom is ontstaan. Ook zei ze dat er niets geannuleerd zou zijn, want er was simpelweg nooit sprake van de film van Feige. Dit laatste lijkt echter toch niet helemaal waar te zijn, gezien Joe van de Russo Brothers (die meerdere Marvel-films hebben geregisseerd) in de Smartless-aangeeft wel degelijk gesprekken te hebben gehad met Feige over zijn Star Wars film:

“We love Star Wars. There were early conversations, there were some early conversations with us. Kevin Feige is a huge Star Wars fan, and there were some early conversations about maybe teaming up with Kevin to do ‘Star Wars’.

Waarom Kathleen Kennedy ervoor koos om te zeggen dat er nooit sprake is geweest van Feige’s film en dat er nooit met elkaar over een film is gesproken is onduidelijk. Michael Waldron gaf zelf immers ook aan wel degelijk even aan de film te hebben gewerkt. Zie de beelden van haar gesprek met IGN over dit onderwerp hieronder terug:

Taika Waititi film zou zijn Star Wars film volgend jaar kunnen regisseren

Deadline meldt dat volgens insiders Taika Waititi’s Star Wars film, die afgelopen week drie jaar geleden werd aangekondigd, volgend jaar in productie zou kunnen gaan.

Het releaseschema van Star Wars films is nogal onduidelijk momenteel, nu er onlangs drie films zijn aangekondigd op Star Wars Celebration en Kennedy deze week te kennen heeft gegeven meer tijd te willen plaatsen tussen films zodat het uitkomen van een Star Wars film als een ‘event’ aanvoelt. Waar Waititi’s film in dit schema zou passen is dan ook niet duidelijk, daarnaast werd er vorig jaar nog gemeld dat Shawn Levy in gesprek zou zijn voor een Star Wars film en moeten Rian Johnson’s films ook nog steeds uitkomen.

Kerry Condon en Tunde Adebimpe zijn de ouders van de kinderen in Skeleton Crew

We weten natuurlijk dat de door Jon Watts geregisseerde Star Wars serie Skeleton Crew o.a. Jude Law (die een Jedi speelt) en de kinderacteurs Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter, Ryan Keira Armstrong en Robert Timothy Smith zal bevatten. Inmiddels weten we met dank aan Bespin Bulletin echter ook dat Kerry Condon en Tunde Adebimpe de ouders zullen spelen van deze groep kinderen die zonder hun ouders op de hoogte te stellen besloten de wijde galaxy in te trekken op zoek naar een avontuur.

Kerry Condon, Tunde Adebimpe en Jude Law.

Dave Filoni’s film zal uitmonden in een significant moment binnen het tijdperk waarin het zich afspeelt

Het is bekend dat Filoni’s Star Wars film zich zal afspelen in het tijdperk van The Mandalorian, Ahsoka, The Book of Boba Fett en Skeleton Crew. Wederom gaf hij deze week, ditmaal in gesprek met EMPIRE, aan dat het de bedoeling is dat zijn film de climax zal gaan worden van de verhalen die in deze series plaatsvinden. Filoni geeft aan via meerdere media te hebben toegewerkt naar deze film en vindt het belangrijk dat in het geval van een film er iets plaatsvindt dat grote invloed heeft op het verhaal en de karakters; dat er een moment in voorkomt wat betekent dat de karakters niet meer terug kunnen naar de tijd van vóór dit verhaal.

“To me, a theatrical experience has to have a big idea – a monumental moment in the time period that changes what’s happening. What Tony [Gilroy] has done [in Andor] and what we did in Rebels, everything then changes when Luke blows up the Death Star. You’re looking for those moments that define an era, and that’s what the films really should be about – whether it’s characters coming together, or a defining moment.”

“I have ideas, of course. I will not tell you what they are! There are little things along the way that I’ve built across different mediums, all in preparation for things that come later.”

Wanneer de film van Dave Filoni uit zal komen is niet bekend, al lijkt Lucasfilm erop te mikken dat deze een jaar na de film met Rey’s nieuwe Jedi Order zal uitkomen. Mocht die film voor 2025 gepland staan, lijkt 2026 voor Filoni’s film daarmee waarschijnlijk.

De laatste drie afleveringen van Andor beslaan de drie dagen vóór Rogue One

Ditmaal was Tony Gilroy in gesprek met EMPIRE om te vertellen dat de laatste drie afleveringen van het tweede seizoen van Andor tevens de drie dagen vóór de film Rogue One zullen beslaan. We ontmoeten het personage Cassian Andor in die film op de planeet Ring of Kafrene, waar hij een spion ontmoet die hem vertelt dat de Empire bezig is om iets te bouwen dat een planet killer wordt genoemd. Het is dus te verwachten dat we in de serie de momenten die tot deze missie zullen leiden gaan zien.

Carrie Fisher krijgt eindelijk ster op Hollywood Walk of Fame

Vorige week lieten we al weten dat onze prinses eindelijk haar eigen ster zou gaan krijgen op de Hollywood Walk of Fame. Afgelopen vier mei was het dan zover; haar ster werd onthuld aan het publiek. Met emotionele speeches van Mark Hamill (die het duidelijk nog moeilijk heeft met haar overlijden) en haar dochter Billie Lourd werd het leven van Carrie nog even gevierd. Niet alleen haar rol als Leia, maar ook al het andere wat ze er omheen heeft gedaan.

Soundtrack Visions Vol. 2 te streamen

Genoten van het tweede seizoen van Star Wars: Visions? Zoals je in onze review al kon lezen hebben we er enorm van genoten! Maar de pret gaat nog even door. Op 4 mei werd namelijk niet alleen het nieuwe seizoen uitgebracht op Disney+, maar ook de soundtracks van alle afleveringen werden als losse albums uitgebracht op streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music! Heb jij een favoriete aflevering? Laat het ons weten in onze community!

Is er nóg een Star Wars RTS in ontwikkeling?

In januari 2022 werd aangekondigd dat bij Respawn Entertainment meerdere Star Wars-projecten in ontwikkeling waren.Eén daarvan was Jedi: Survivor, een andere is een First Person Shooter en de derde titel is een Real-time strategy game die gemaakt wordt door de nieuwe studio Bit Reactor, onder toeziend oog van Respawn. Bit Reactor is een studio speciaal opgericht voor deze game en bestaat uit ex-werknemers van Firaxis, de studio achter XCOM en Marvel Midnight Suns. Deze week verschenen er hardnekkige geruchten dat er nog een strategische titel in ontwikkeling is, compleet anders dan de game van Bit Reactor.

Hoewel niets bevestigd is, zijn de geruchten afkomstig van Andy Robinson, eigenaar en editor bij Video Games Chronicle. In het verleden heeft hij het vaker juist gehad rondom dit soort geruchten. De game zou in ontwikkeling zijn bij een grote, bekende studio. We zijn benieuwd.

Is Star Wars Visions Vol. 3 al in ontwikkeling?

Daar lijkt het wel op! Jeff Sneider, een naam die we in het geruchtencircuit vaker tegen komen (en het vaak ook bij het juist eind heeft), heeft deze week via zijn Twitter naar buiten gebracht dat meerdere bronnen bevestigd zouden hebben dat een derde seizoen van Visions inmiddels al in ontwikkeling is. Hoewel er verder geen informatie is, zou het ons niet verbazen wanneer Lucasfilm nog meer verschillende studio’s de sleutels tot Star Wars heeft gegeven.

Hasbro aankondigingen

Drie weken na Celebration heeft Hasbro ervoor gekozen om op May the Fourth nog meer merchandise aan te kondigen, dus pak je portemonnee maar alvast want dit komt eraan:

STAR WARS: THE BLACK SERIES – DARTH MALGUS: Darth Malgus, bekend van de game Star Wars: The Old Republic. Inclusief 2 accessoires, waaronder natuurlijk zijn lightsaber. Verschijnt in de herfst.

GENERAL GRIEVOUS (BATTLE DAMAGED): Geïnspireerd door zijn verschijning in Star Wars Battlefront II, en komt uiteraard met vier lightsabers. Wordt verwacht in de winter.

LUKE SKYWALKER & GROGU: Zoals we ze kennen uit Star Wars: The Book of Boba Fett. Deze komt met 15 accessoires zoals een training remote en twee lightsabers. Wordt verwacht in de herfst.

STAR WARS: THE BLACK SERIES – WICKET: Deze populaire Ewok kan natuurlijk niet ontbreken. Zeker niet nu we dit jaar vieren dat Return of the Jedi 40 jaar bestaat. Deze stoere Ewok die zich vrijwillig bij de rebellen aansloot is verkrijgbaar vanaf de winter.

STAR WARS: THE BLACK SERIES – CHEWBACCA: Zoals al eerder gezegd staat dit jaar in het teken van Return of the Jedi en dan mag Chewbacca niet ontbreken. Deze grote harige co-piloot van Han Solo komt in de winter naar je toe.

Dit waren de hoogtepunten van de presentatie. wil je de andere aankondigingen zien? Bekijk dan de video hieronder!

Sideshow en Hot Toys aankondigingen

Ook Sideshow en Hot Toys hebben in het kader van Star Wars dag enkele nieuwe aankondigingen gedaan en bovendien nieuwe beelden getoond van reeds aangekondigde figuren:

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!