Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 07.04.2024

Het grootste Star Wars nieuws van de afgelopen tijd

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; hierin deelt de redactie het Star Wars nieuws van de afgelopen tijd.

The Mandalorian & Grogu verschijnt in mei 2026

Disney heeft bekendgemaakt dat de eerstvolgende Star Wars-film die in de bioscoop zal draaien The Mandalorian & Grogu zal zijn. De film staat momenteel gepland voor een bioscoopreleasedatum van 22 mei 2026 in de VS (waarschijnlijk 20 mei 2026 in Nederland).

De film waarin Daisy Ridley terugkeert als Rey en die zich ongeveer 15 jaar ná de gebeurtenissen in The Rise of Skywalker (2019) zal afspelen staat vooralsnog gepland voor december 2026. Dat kalenderjaar belooft dus een groot jaar te worden voor Star Wars fans, maar tot die tijd mogen we genieten van series als Tales of the EmpireThe AcolyteSkeleton Crew, Andor, een vervolgseizoen op Ahsoka en waarschijnlijk nog wel meer content die momenteel nog niet aangekondigd is.

Andor-schrijver voegt zich bij James Mangold’s Star Wars-film

Beau Willimon (House of CardsAndor) zal met James Mangold gaan werken aan de op Celebration aangekondigde Star Wars-film over de opkomst van de Jedi.

Hoewel de naam Willimon je mogelijk niet bekend in de oren klinkt, is dit wel degelijk een grote naam voor het schrijversteam. Naast Jon Favreau en Dave Filoni is hij immers de enige persoon die ooit voor een Emmy is genomineerd voor schrijfwerk aan Star Wars; hij schreef o.a. de aflevering “No Way Out” van Andor en was überhaupt verantwoordelijk voor afleveringen 8 t/m 10 van het eerste seizoen van die serie. Daarnaast was hij showrunner van de Amerikaanse Netflix-versie van House of Cards (tot en met seizoen 4).

Star Wars Outlaws ontvangt dinsdag een nieuwe trailer

Dinsdagavond om 18:00 zal de story trailer van de aankomende game Star Wars Outlaws worden onthuld. Persoonlijk hoop ik ook dat dit het moment zal zijn dat we een releasedatum te horen krijgen, maar zo niet dan heeft Ubisoft op 10 juni nog een persconferentie gepland staan waarop deze vast wel zal worden bekendgemaakt.

Dat de game er echt aan zit te komen is immers ook te concluderen aan de hand van het feit dat Nvidia melding maakt van de game in hun berichtgeving, namelijk dat Outlaws vanaf dag 1 gebruik zal kunnen maken van DLSS 3.5 en ray-tracing die de game op PC een verbeterde ervaring moeten bieden. Bovendien wordt Outlaws langzamerhand ook al gekeurd in verschillende landen, namelijk Australië (M voor mature), Zuid-Korea (19+) en Brazilië (niet geschikt voor kinderen onder de 14).

Star Wars Outlaws is de eerste open-wereld Star Wars singleplayer-game en staat gepland voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC.

Galaxy of Heroes komt naar PC

De succesvolle mobile Star Wars game Galaxy of Heroes verschijnt binnenkort op PC in verhoogde resolutie, met 60 beelden per seconde en verbeteringen die de gameplay op PC beter geschikt maken. De game verscheen oorspronkelijk in 2015 voor iOS en Android en heeft door de jaren heen Electronic Arts geen windeieren gelegd met een omzet van enkele miljarden dollars (!).

Nieuwe Hot Toy aangekondigd van General Anakin Skywalker

Voor high-end verzamelaars van Star Wars poppen (ahem, action figures!) werd afgelopen week een bijzonder aankondiging gedaan; namelijk Anakin Skywalker uit de Clone Wars met zijn gelijkenis van de flashback-scènes in de serie Ahsoka. Zoals altijd met de action figures van Hot Toys zal het nog wel even duren voordat deze daadwerkelijk verkrijgbaar is en heb je daarom met een adviesprijs van om en nabij €300,- nog wel even tijd om te sparen.

In onze community ging het al kort over de specifieke headsculpt van deze versie ten opzichte van de vorige General Skywalker Hot Toys. Waar de vorige beter geschikt was voor een agressieve actiepose, lijkt Hot Toys hier te hebben ingezet op een begripvolle en zachtere kant van Anakin. Daarmee is deze versie natuurlijk een mooie set naast jonge Ahsoka, die een tijd geleden ook al werd aangekondigd.

Ga jij deze versie van Anakin Skywalker in huis halen? Laat het ons weten op Discord en praat gezellig mee met andere Star Wars verzamelaars!

Soundtrack van het laatste seizoen van The Bad Batch verschijnt online

Op de bekende muziekdiensten zoals Spotify en Apple Music is de muziek uit de eerste helft van dit laatste seizoen van The Bad Batch te beluisteren. Naar verwachting verschijnen de resterende tracks begin mei, wanneer de serie zijn laatste aflevering heeft gehad.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!