Andor

Star Wars nieuws: HoloNet gemist 05.11.2022

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week!

Vorige week lazen jullie onze eerste “HoloNet Gemist”, waarin Bas het Star Wars nieuws van de week ervoor bondig voor jullie had samengevat. We willen dit idee graag voortzetten als team effort vanuit Star Wars Awakens, dus bij deze!

The Mandalorian seizoen 3 toch in februari?

Het lijkt erop dat het derde seizoen van The Mandalorian gewoon in februari uit gaat komen. Op Star Wars Celebration in mei werd dit al gecommuniceerd, maar nadat het sindsdien stil bleef en tijdens de laatste trailer op D23 Expo alleen het jaartal “2023” werd genoemd deed dit vermoeden dat de serie mogelijk toch later in het jaar verschijnt. Volgens geruchten zal de serie op woensdag 22 februari van start gaan en zou de laatste aflevering (mits ze vasthouden aan acht afleveringen per seizoen) op 12 april uitkomen – enkele dagen na Star Wars Celebration Europe.

Indien het derde seizoen met een dubbele aflevering begint zoals Obi-Wan Kenobi en Andor oorspronkelijk deden zou de finale enkele dagen voor Celebration (dat 7-10 april plaatsvindt) kunnen uitkomen. Voor Lucasfilm en de aanwezige fans op de conventie wellicht leuk, want dan kan de finale eventueel live in Londen worden gescreend zonder het risico op spoilers.

Tevens gaan er geruchten over een mogelijke trailer voor seizoen 3 van The Mandalorian die rond de Kerstdagen zou moeten uitkomen.

Drie nieuwe regisseurs voor het tweede seizoen van Andor

Tony Gilroy, de belangrijkste man achter het succes van de Disney+-serie Andor, heeft bekendgemaakt wie de afleveringen van het tweede seizoen zullen gaan regisseren. De filmmakers die zich momenteel voorbereiden op hun Star Wars-debuut zijn Ariel Kleiman, Janus Metz en Alonso Ruizpalacios. De Australische Ariel Kleiman heeft eerder een aflevering geregisseerd van de hitserie Yellowjackets. Van hem was al bekend dat hij enkele afleveringen van Andor zou gaan regisseren, maar nu is bekend dat het om niet minder dan zes afleveringen gaat, waaronder de eerste drie. Dit is vergelijkbaar met de regietaak van Tony Gilroy tijdens de opnames van het eerste seizoen. Verder is daar de Deense regisseur Janus Metz, die je wellicht kent van de serie True Detective. Ten slotte zal Alonso Ruizpalacios ook een deel van de afleveringen voor zijn rekening nemen. Deze Mexicaanse regisseur werkte eerder mee aan Narcos: Mexico.

De opnames van het tweede seizoen van Andor starten deze maand, waarna je het in 2024 op Disney+ kunt gaan bekijken.

Andor seizoen 2 start 21 november met opnames

Tony Gilroy, de showrunner achter Andor, is de laatste weken behoorlijk wat geïnterviewd. Daar komt af en toe ook interessant nieuws uit. Zo heeft hij nu tegenover Collider bevestigd dat Andor seizoen 2 binnenkort start met filmen. Sterker nog, over minder dan drie weken is het al zover. Op 21 november gaan de camera’s draaien, net voordat de laatste aflevering van seizoen 1 op Disney+ verschijnt.

Andor gaat filmen in het Verenigd Koninkrijk, waar momenteel ook The Acolyte aan het filmen is. Daarnaast is Ahsoka rond het einde van de opnames aangekomen (of daar net voorbij) en is Skeletron Crew nog zeker tot en met december aan het filmen. Ook gaan er geruchten dat The Mandalorian seizoen 4 ook deze maand begint met filmen in de Manhattan Beach Studios.

The Acolyte cast Dafne Keen

Eén van de series waar we het meest naar uitkijken is The Acolyte. De eerste live action-versie van The High Republic is momenteel volop in productie. Met Leslye Headland (van Russion Doll) als showrunner kan het een hele originele blik geven op een galaxy far, far away. Omdat de serie zich situeert in The High Republic speelt deze dus ver voor The Phantom Menace af. The High Republic kennen we momenteel vooral van boeken, comics en audio drama’s, dus het is voor het eerst dat we echt bewegende beelden gaan zien van deze zeer interessante tijd.

Nu komt het nieuws naar buiten dat Dafne Keen gecast zou zijn voor een belangrijke rol in de serie. Keen kennen we uit Logan (2017) en wist daar een goede indruk achter te laten. Ook kun je haar naam kennen uit His Dark Materials. Er zijn verder nog geen details rondom The Acolyte officieel naar buiten gebracht. De verwachtingen zijn dat we de serie in 2024 gaan zien.

EA lijkt te hinten op release Jedi: Survivor in maart

Respawn, een studio van Electronic Arts, is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Star Wars Jedi: Survivor. De game, waarin we Cal Kestis en BD-1 terug gaan zien, werd tijdens Star Wars Celebration aangekondigd met een prachtige trailer, maar liet daarna niets meer van zich horen. In de Podcast bespraken we laatst al dat onze verwachtingen zijn dat we de eerst volgende trailer op 8 december gaan zien, tijdens de Game Awards. Een datum voor release heeft de game nog niet, maar EA lijkt nu wel hints te geven.
Tijdens het bekendmaken van de fiscale kwartaalcijfers liet EA namelijk weten dat het nog een game in een ‘hele grote franchise’ uit gaat brengen vóór april 2023. Een titel werd niet genoemd, maar Jedi: Survivor is de enige aangekondigde EA-game zonder een datum van verschijning.

Eerder onthulde Lucasfilm al dat op 7 maart 2023 het boek Star Wars Jedi: Survivor – Battle Scars gaat verschijnen. Het boek van Sam Maggs (wie ook de games Ratchet & Clank: Rift Apart en Call of Duty: Vanguard schreef) speelt zich af tussen Jedi: Fallen Order en Jedi: Survivor. Daarnaast verschijnt op 2 mei The Art of Star Wars Jedi: Survivor. Het lijkt alleen maar logisch als de game tussen die twee releases verschijnt. Maart lijkt dus een hele goede kandidaat te zijn.

Merchandise update van Hasbro en Funko

Op MCM London Comic Con heeft Hasbro nieuwe action figures getoond, welke inmiddels zijn te pre-orderen. In de ‘Black Series’-lijn verschijnen vijf nieuwe karakters. Uit de huidige lijn canon comics verschijnen driedimensionale versies van Doctor Aphra en SCAR Trooper “Mic”. Uit Legends verschijnen Mara Jade en de KotOR-personages Bastila Shan en Darth Malak.

Hasbro heeft hiernaast ook een ‘Vintage Collection’-lijn, te herkennen aan de klassiek ogende verpakkingen. In deze lijn zullen de karakters Paz Vizla, Wooof, Saelt-Marae, Kithaba en een Nikto (Skiff Guard). Verder verschijnt er een Scout Trooper met Speeder Bike in deze lijn.

Bij Funko zit men ook niet stil. Er zullen zeven nieuwe ‘Funko Pop!’-figuren verschijnen, allemaal gebaseerd op The Book of Boba Fett. De karakters/combinaties die je kunt verwachten zijn Luke & Grogu, Armored Grogu, Cad Bane, Krrsantan, Majordomo, Mandalorian with gift en Grogu & Rancor.

Fantasy Flight Games onthult Star Wars: The Deckbuilding Game 

Asmodee en Fantasy Flight Games (FFG) hebben een nieuwe “vlotspelende en makkelijk te leren” Star Wars kaartspel geïntroduceerd. Het kaartspel arriveert in maart 2023 en is gemaakt voor twee spelers om met elkaar de strijd aan te gaan. Het kaartspel poogt de oorlog tussen de Galactic Empire en de Rebellion naar de palm van je hand te brengen. Het moet een toegankelijk kaartspel zijn waarin jij jouw deck samenstelt en het opneemt tegen anderen van de andere factie. Daarin kun je natuurlijk gebruikmaken van helden zoals Luke Skywalker en Princess Leia, naast de slechteriken zoals Darth Vader en Boba Fett. Het doel van het spel is om de basis van je tegenstander te vernietigen, waarbij de eerste speler die drie basissen van de ander vernietigt wint. Ga voor meer informatie omtrent dit nieuwe kaartspel naar de website van FFG.

Meer bekend over “Tales from the Rancor Pit”

De graphic novel Tales from the Rancor Pit was oorspronkelijk bedoeld als Halloween-uitgave, maar heeft de beoogde publicatiedatum niet gehaald. Als pleister op de wond heeft de officiële Star Wars website een interview met de schrijver en tekenaars van deze comic online geplaatst, inclusief een voorvertoning van een aantal pagina’s. Het belooft een zeer gevarieerde bundel te worden, met een raamvertelling gesitueerd in het paleis van Jabba the Hutt, en drie losse verhalen in verschillende bekende tijdperken. Eén van de verhalen speelt zich af in het tijdperk van de High Republic, waar we oude bekende Ty Yorrick tegenkomen. Ook zien we een grote veldslag in de Clone Wars en een avontuur met Leia, Han en Chewie op Hoth. Cavan Scott is verantwoordelijk voor het schrijfwerk, terwijl het tekenwerk van de hand van Nick Brokenshire, Juan Samu, Andy Duggan en Rafael Pérez komt.

Nieuwe trailer toont Willow

Je zou het bijna vergeten, zo tussen het geweld van Andor en Tales of the Jedi door, maar Lucasfilm komt deze maand met nóg een serie. Wanneer Andor op 23 november z’n laatste episode krijgt, kun je een week later meteen door met Willow. Als officieel vervolg op de film uit 1988, keert Warwick Davis terug om het titelpersonage opnieuw tot leven te brengen. Hij moet er alles aan gaan doen om de door hem zo geliefde wereld Andowyne te redden uit de klauwen van een nieuw kwaad. Vanaf 30 november is de serie te streamen op Disney+. Nu hebben we een nieuwe trailer.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!