Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 05.03.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

Het gevecht rondom Naboo gaat verder!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

Met nieuwe technologie, nieuwe consoles en nieuwe schepen om over te beschikken, was Starfighter een snellere, indrukwekkendere versie van dat wat Rogue Squadron was. Met het zicht vanuit de cockpit van (onder andere) de Naboo Starfighter wist de game je midden in de actie te zetten. Situerende net voor The Battle for Naboo sluit je je als speler aan bij een groep piloten met als doel om de invasie rondom de planeet tegen te gaan. Het lot van Naboo en haar inwoners ligt in jouw handen.

Disney kondigt alle regisseurs The Mandalorian seizoen 3 aan

Nu de eerste aflevering van The Mandalorian te streamen is op Disney+, heeft Disney officieel laten weten welke regisseurs er per aflevering aangesteld zijn om de serie te creëren. Het is meteen duidelijk dat Rick Famuyiwa de meeste afleveringen op zijn naam mag zetten, maar ook dat oudgedienden, zoals Carl Weathers en Bryce Dallas Howard zijn teruggekeerd. De volledige lijst:

Episode 1 geregisseerd door Rick Famuyiwa
Episode 2 geregisseerd door Rachel Morrison
Episode 3 geregisseerd door Lee Isaac Chung
Episode 4 geregisseerd door Carl Weathers
Episode 5 geregisseerd door Peter Ramsey
Episode 6 geregisseerd door Bryce Dallas Howard
Episode 7 geregisseerd door Rick Famuyiwa
Episode 8 geregisseerd door Rick Famuyiwa

Jon Favreau hoopt op meer van The Mandalorian

Schrijver en showrunner Jon Favreau is voorlopig nog lang niet klaar met The Mandalorian. Waar hij onlangs al aangaf het vierde seizoen reeds geschreven te hebben en dat het einde nog lang niet in zicht is, benadrukt hij in een interview met Filmstories.co.uk dat hij de avonturen van Din Djarin en Grogu wil blijven verkennen zolang het publiek hier interesse in blijft tonen. Hij is in elk geval niet van plan zelf met het project te stoppen, wat gezien het grote succes van de show voor Disney ook niet verwacht wordt.

Cara Dune bestaat nog steeds

Nadat in 2021 bekend werd gemaakt dat Gina Carano, de actrice die Cara Dune tot leven bracht in The Mandalorian niet langer onderdeel zou zijn van Star Wars, was het onduidelijk wat er met het personage zou gaan gebeuren. Rond die tijd was het script van seizoen 3 van de serie al in ontwikkeling en werd er zelfs gesproken over Rangers of the New Republic, een spin-off van The Mandalorian waarin Cara Dune te zien zou zijn. Nu geeft Rick Famuyiwa bij Deadline aan dat Cara Dune een groot onderdeel was van de wereld waarin de serie speelt en dat ook zal blijven. Echter, het hart van de serie ligt bij de relatie tussen Din Djarin en Grogu en dat seizoen 3 zich vooral daar op focust. Dave Filoni liet weten dat het een enorm universum is en dat Dune ergens nog wel iets aan het doen is, maar dat in het huidige verhaal (dat draait rondom Mandalore) Dune toch niet echt iets te doen zou hebben. Het was een ondersteunend karakter tijdens het begin van de reis van Mando en Grogu. Wanneer we het seizoen gezien hebben zullen we dat beter begrijpen.

The Mandalorian in Disneyland Parijs

Ben je tussen 1 en 14 maart toevallig in Disneyland Parijs? Dan is het zomaar mogelijk dat je Mando en Grogu tegen het lijf gaat lopen. Ter promotie van het derde seizoen van de serie verschijnt het personage nu naast Star Tours om met fans op de foto te gaan. Het is interessant dat het personage juist naar Parijs komt op het moment dat de geruchten hardnekkiger worden dat het te bouwen Star Wars gedeelte in het Studio’s park niet door gaat. Marc van de Star Wars Podcast (die nu in het park is) liet al weten dat de rij om met hem op de foto te gaan zo’n 2½ uur lang was. Hey Disneyland Parijs, Star Wars is ook hier enorm populair!

Toch nog nieuwe gasten voor Star Wars Celebration

Waar we vorige week, gezien de bewoording op StarWars.com, nog dachten dat inmiddels alle gasten voor Star Wars Celebration Europe 2023 inmiddels wel waren aangekondigd, bleek dit achteraf toch niet helemaal te kloppen! Afgelopen week werd immers bekendgemaakt dat ook Michelle Ang (stemacteur van Omega uit The Bad Batch) en Simon Kassianides (Axe Woves uit The Mandalorian) ook aanwezig zullen zijn op het evenement. Ook zij zijn beschikbaar voor ontmoetingen middels een betaalde foto- of handtekeningenoptie. Star Wars Celebration is nog maar een maand van ons verwijderd en vindt van 7-10 april plaats in Londen.

Gerucht: Fortnite en Star Wars gaan opnieuw met elkaar samenwerken

Waar Fortnite al wel vaker Star Wars een rol heeft laten spelen in de afgelopen in-game seasons, zoals de toevoeging van de canon-verklaarde boodschap van Emperor Palpatine (ingesproken door Ian McDiarmid) waarin de First Order werd uitgeroepen, lightsabers als wapens en vele character-skins, lijkt het erop dat de franchise opnieuw een grote rol zal gaan spelen in de populairste battle royale-game.

Niet alleen lightsabers zullen terugkeren, voor het eerst zullen er namelijk ook Force Powers beschikbaar worden gemaakt in de game. Daarnaast zal er minstens één nog niet eerder verschenen mannelijke skin verschijnen die momenteel met de codenaam “Plot Twist” door het leven gaat. Zou het iemand uit de komende afleveringen van The Mandalorian kunnen zijn?

Star Wars: The Deckbuilding Game verscheen op 3 maart

Deze nieuwe head-to-head-game voor twee spelers brengt de oorlog tussen de Galactic Empire en de Rebel Alliance naar je tafel. In dit gemakkelijk te leren spel kiezen jij en je tegenstander elk een kant, spelend als de Galactic Empire of de Rebel Alliance. Naarmate het spel vordert, versterken jullie allebei de kracht van je startkaarten en werken jullie eraan om elkaars basissen te vernietigen. De eerste speler die drie van de basissen van zijn tegenstander vernietigt, wint het spel.

Het spel is afgelopen vrijdag uitgekomen en is verkrijgbaar bij meerdere spellenzaken.

Regisseur Star Wars Jedi: Survivor wil een trilogie maken

In een gesprek met IGN heeft Jedi: Survivor’s game director Stig Asmussen aangegeven dat hij het verhaal van Cal graag in een trilogie wil gieten. Met Jedi: Fallen Order als het eerste deel, het komende Jedi: Survivor als het tweede, zou dat dus betekenen dat er een derde game aan zou kunnen komen. Hoewel dit geen bevestiging is, geeft Asmussen in de IGN Unfiltered Podcast wel aan dat de eerste gesprekken rondom het derde deel al gevoerd worden.

We were already talking about the second game. I mean, frankly, we were talking beyond. And these are conversations that, when we’re breaking this story with Lucasfilm, it’s like: ‘Well, where are we going with the second game?’ I always wanted to see this as a trilogy. How can we take Cal and the crew to new places beyond what we were doing in the first game? We had a pretty decent idea of timeframe where we wanted Survivor to take place, what the stakes were going to be, what the tone of the game was going to be, what Cal was going to be up against, and how the crew was going to factor into that. And there’s ideas of what we could do beyond that as well.

Ook maakt hij bekend dat, mocht de game in ontwikkeling worden genomen, deze gaat lopen op de Unreal 5 engine. Om een derde game te rechtvaardigen moet Jedi: Survivor eerst wel goed gaan verkopen. De game voor Xbox Series X|S, PlayStation 5 en PC ligt vanaf 28 april in de winkels.

LEGO Star Wars: The Skywalker genomineerd bij de 2023 BAFTA Games Awards

Deze week zijn de nominaties van de BAFTA Games Awards vrijgegeven, het videogame-broertje van de normale ‘British Academy Film Awards’. Jaarlijks is dit de plek waar games geroemd worden voor wat ze hebben weten te betekenen voor de industrie, technologie of gewoonweg het pure plezier dat ze brengen. LEGO Star Wars: The Skywalker heeft een nominatie in de wacht weten te slepen voor ‘Best Animation’ en neemt het in deze categorie op tegen Call of Duty: Modern Warfare II, Horizon Forbidden West, God of War Ragnarök, Sifu en Stray. In de categorie ‘Best Family Game’ heeft de game ook een nominatie in de wacht weten te slepen. Hier neemt de game het op tegen Disney Dreamlight Valley, Kirby and the Forgotten Land, Mario + Rabbids: Sparks of Hope, Nintendo Switch Sports en Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge. Het zijn twee categorieën waarin de concurrentie bijzonder hoog is. We wensen het team bij TT Games succes toe!

The High Republic: Cataclysm krijgt een voorproefje op StarWars.com

Op StarWars.com is sinds deze week een voorproefje te lezen van het aankomende boek Cataclysm (geschreven door Lydia Kang) dat zich in de tweede fase van The High Republic afspeelt. Het boek is een vervolg op Convergence en gaat over Jedi Enya Keen die een belangrijke rol speelt in de onderhandeling tussen twee oorlogvoerende planeten.

The High Republic omnibus aangekondigd door Marvel Comics

Komend najaar zal Marvel al zijn High Republic comics van Phase I bundelen in een nieuwe uitgave. Het gaat hier om de comics die zijn verschenen in 2021 en 2022:

  • The High Republic 1 t/m 15 (geschreven door Cavan Scott)
  • Trail of Shadows 1 t/m 5 (geschreven door Daniel José Older)
  • Eye of the Storm 1 & 2 (geschreven door Charles Soule)

Uiteraard zijn dit niet alle Phase I High Republic comics, want er is ook een aantal verschenen bij uitgever IDW. Deze zullen in de toekomst als aparte bundel verschijnen bij Dark Horse Comics, die de licentie van IDW heeft overgenomen. Marvel’s omnibus verschijnt in oktober. Er zullen twee verschillende varianten verschijnen, met elk een andere cover.

Veel nieuwe Star Wars-titels verschenen op een dag

Afgelopen woensdag was een bijzondere dag omdat we voor het eerst gelijktijdig nieuwe afleveringen kregen van twee verschillende Star Wars-series op Disney+. Uiteraard verscheen de nieuwste aflevering van The Bad Batch, maar ook mochten we gaan genieten van de seizoenspremière van The Mandalorian. Daarnaast verschenen van de hand van Dark Horse Comics en Marvel Comics bij elkaar maar liefst zes nieuwe comics. Dark Horse verblijdde ons met een zeer sterk deel in de Hyperspace Stories-reeks, dat door Machiel in zijn review als de beste release van de dag werd beschouwd. Verder kregen we van Marvel de volgende vijf nieuwe titels:

  • The Mandalorian #8 (Rodney Barnes & Georges Jeanty)
  • The High Republic – The Blade #3 (Charles Soule, Marco Castiello & Jethro Morales)
  • Star Wars #32 (Charles Soule & Madibek Musabekov)
  • Han Solo & Chewbacca #10 (Marc Guggenheim & David Messina)
  • Hidden Empire #4 (Charles Soule & Steven Cummings)

Zoals je kunt zien zijn drie van de vijf comics geschreven door de veelgeprezen Charles Soule. Hem mochten we onlangs interviewen, waarvan je het resultaat sinds deze week kunt teruglezen.

Trailer voor door fans gemaakte A Disturbance in the Force – Star Wars Holiday Special Documentary verschenen

Een door fans gemaakte documentaire over de totstandkoming van de beruchte Holiday Special uit 1978 heeft een teaser trailer gekregen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!