Star Wars nieuws
Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 05.02.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

Versla Jabba the Hutt… met wiskunde!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Recentelijk is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace, tot aan de overname van Disney kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Dit keer staat Bas stil bij Star Wars Math: Jabba’s Game Galaxy.

Lucas Learning was wederom de belangrijke schakel achter dit nieuwe stukje software waarbij kinderen aangezet werden om te leren tijdens het spelen van een videogame. Wanneer kinderen plezier hebben en niet eens meteen doorhebben dat ze met de ontwikkeling bezig zijn, wint iedereen. Het jasje om de rekenopdrachten heen was duidelijk geïnspireerd op Star Wars en was kundig in elkaar gezet. Daarnaast werd er genoeg aan gedaan om het spel interessant te houden door een hoge replay value mee te geven. Door de juiste aanmoedigingen en steeds de juiste beloningen te bieden, wist Jabba’s Game Galaxy te overtuigen. Bekijk snel de beelden.

Nieuwe poster en een featurette van The Mandalorian

Lucasfilm onthulde deze week een nieuwe poster van The Mandalorian, gepaard met een nieuwe featurette video waarin o.a. Jon Favreau, Dave Filoni en Kathleen Kennedy aan het woord zijn en de impact van de show op de hedendaagse popcultuur wordt benadrukt. De video is zeker een aanrader en een fijne lekkermaker nu het derde seizoen nog maar enkele weken van ons verwijderd is: vanaf 1 maart zal The Mandalorian weer wekelijks te zien zijn op Disney+.

Joseph Shirley componeert de muziek van The Mandalorian

De afgelopen tijd is niet Ludwig Göransson, maar Joseph Shirley bezig geweest met de soundtrack van het aankomende seizoen van The Mandalorian. In de eerste twee seizoenen leverde Shirley al delen van de soundtrack aan, maar was het voornamelijk Göransson die verantwoordelijk was voor de muziek. De verwachting is dat ditmaal, net als bij The Book of Boba Fett, Shirley gecrediteerd zal worden voor de muziek, terwijl Göransson de thematiek in de soundtrack op zijn conto mag schrijven. Enigszins vergelijkbaar met hoe Kevin Kiner gecrediteerd wordt voor zijn werk in The Clone Wars, waarbij hij uiteraard leunt op de eerder gecomponeerde muziek door John Williams.

Charmaine DeGraté schreef mee aan The Acolyte en is executive producer

Charmaine DeGraté, schrijver en co-executive producer van House of the Dragon, wordt door The Hollywood Reporter gecrediteerd als schrijver en co-executive producer van The Acolyte, de aankomende Star Wars serie van Leslye Headland. Lucasfilm of Disney hebben haar naam tot nog toe nog niet genoemd, wat in elk geval de vraag opwerpt over de grootte van haar rol achter de schermen.

Nu The Acolyte alweer zijn vierde maand van de opnames is ingegaan is het wachten tot Lucasfilm de eerste officiële beelden laat zien van de serie die zich aan het eind van het High Republic tijdperk afspeelt (ongeveer 100 jaar vóór The Phantom Menace), daar hopen we op Star Wars Celebration natuurlijk iets van te gaan zien! Voor nu is DeGraté druk om met Colin Trevorrow de film Atlantis te maken.

Colin Trevorrow en Charmaine DeGraté werken samen aan de film Atlantis.

Tweede seizoen van Andor wordt momenteel op meerdere plekken opgenomen

Zowel in Engeland (Woking) als in Spanje (Valencia) vinden volgens Bespin Bulletin momenteel opnames plaats voor het tweede seizoen van Andor. De locatie in Engeland is daarbij geen onbekende, want het gaat daarbij om het McLaren Technology Center – een locatie die in het eerste seizoen ook al gebruikt werd voor de scènes op de Spaceport van Coruscant.

Tegelijkertijd is een stuntteam bezig met opnames in Valencia, op een locatie die nog niet eerder voor Star Wars is gebruikt. De verwachting is dat de opnames voor Andor seizoen 2 nog tot de zomer zullen duren, waarmee de productie van dit laatste seizoen ruim op tijd klaar zou moeten kunnen zijn voor een verwachte release in de tweede helft van 2024.

Jedi: Survivor zal in tegenstelling tot voorganger fast-travel bevatten

Waar we eerder deze week teleurgesteld werden over het feit dat Star Wars Jedi: Survivor is uitgesteld tot 28 april, brengt Gamesradar.com ons het nieuws dat deze opvolger voor het eerst fast-travel zal bevatten, naast de mogelijkheid om op dieren te rijden (wat we overigens al wisten, want dit kwam in de trailer voorbij).

Fast-travel is de mogelijkheid om lange afstanden te overbruggen zonder daarvoor zelf te hoeven reizen; daarmee wordt Cal Kestis dus met een druk op de knop van de ene naar de andere plek geteleporteerd. Een frustratie van sommige spelers van het eerste deel was dat alle afstanden te voet moest worden afgelegd, met name wanneer een quest klaar was en je de weg terug naar je schip moest vinden bracht dit een deel van de spelers weleens wat ergernis op.

Sana Starros trapt af en Doctor Aphra verschijnt opnieuw in de Marvel comics van deze week

Deze week is het eerste deel van de nieuwe comic Sana Starros uitgekomen. Het karakter Starros was in comics al eerder een bijfiguur in de verhalen van Han Solo en Doctor Aphra. Ze bleek zo populair dat ze nu haar eigen serie heeft verdiend. De serie wordt getekend door Pere Pérez, die we onlangs nog mochten interviewen op Heroes Dutch Comic Con. De avonturen die Starros en Aphra eerder al samen beleefden, vonden plaats in de Doctor Aphra-reeks uit 2016-2019.

Samen met Aphra’s gastoptredens in Marvel’s Star Wars en Darth Vader, werden deze comics al eens gebundeld in de eerste Doctor Aphra Omnibus, welke in 2021 verscheen. Van dit 1240 pagina’s tellende boekwerk is afgelopen dinsdag de tweede druk verschenen. Mocht je dus alles willen weten over de beroemdste archeoloog uit Star Wars en de Omnibus hebben gemist, dan heb je nu een nieuwe kans!

Synopsis van Quest for Planet X en Path of Vengeance beschikbaar

De tweede fase van The High Republic is inmiddels bezig. Hierdoor is nu de synopsis vrijgegeven van verschillende komende boeken. In het komende Quest for Planet X gaan we naar Batuu, de planeet die te vinden is in Galaxy’s Edge, de pretparken van Walt Disney World en Disneyland. De officiële synopsis zegt ons het volgende.

A trio of adventure-seekers set off to find the legendary Planet X and save the galaxy as they know it!

Despite rumors of conflict between the Jedi and the Path of the Open Hand, two of the Republic’s most powerful prospecting families announce a contest to chart new hyperlanes.

Under the guise of joining the competition, Dass Leffbruk and Sky Graf recruit Jedi padawan Rooper Nitani, only to reveal their real plan: find the mysterious and legendary Planet X. The trio’s quest takes an unexpected turn when they meet members of the Path of the Open Hand, forcing the heroes to put their goals aside to help the Jedi—and the galaxy—before it’s too late.

Quest for Planet X verschijnt op 4 april. Op dezelfde dag verschijnt Cataclysm. Op 2 mei zal Cavan Scott’s Path of Vengeance verschijnen. Daar is de synopsis ook van vrijgegeven.

This enthralling follow up to Path of Deceit finds cousins Marda and Yana Ro bound by blood but driven apart by faith.

Marda and Yana belong to the Path of the Open Hand, a group led by a charismatic woman called the Mother, which believes the Force must not be used by anyone. While Marda joins a perilous expedition to Planet X in search of more mysterious creatures to use against the Jedi, Yana finds herself forming an unexpected alliance with the father of her dead lover in attempt to wrest the Path from the Mother’s control. These two young women will face a crossroads, forced to choose not only their own fates, but that of the galaxy itself.

Mocht je de boeken gaan lezen en ze daarna willen bespreken met fans, dan ben je altijd welkom bij onze High Republic Boekenclub!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!