Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 04.06.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Stap zelf in het Star Wars universum!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat hij stil bij een titel die bij velen warme gevoelens brengen.

Na jaren vol avonturen in diverse videogames waarin de ontwikkelaar jouw pad moest bepalen, was het moment eindelijk daar om zelf de touwtjes in handen te nemen in Star Wars Galaxies: An Empire Divided. Met deze game werd een gigantische online open wereld gecreëerd waarin jij de regisseur werd van je eigen verhaal. Met verschillende uitbreidingen werd de game grootser en grootser. Tot het onvermijdelijke moment dat de servers moesten sluiten, was het dé manier om je Star Wars fantasie uit te laten komen…

Schrijvers van Skeleton Crew onthuld

Op de website van de Writers Guild of America is te lezen dat het merendeel van het acht afleveringen tellende seizoen van Skeleton Crew zal worden geschreven door Christopher Ford en Jon Watts. De twee hebben eerder samen de film Spider-Man: Homecoming (2016) geschreven en zullen met zes van de acht afleveringen een groot deel van Skeleton Crew voor hun rekening nemen; de eerste vier en de laatste twee afleveringen vallen onder hun hoede, waarbij de Aziatische schrijfster Myung Joh Wesner aflevering 5 en 6 voor haar rekening zal nemen. Haar naam zou je kunnen kennen van Career Opportunities in Murder and Mayhem, dat op Hulu te zien is.

Taika Waititi heeft een goed idee voor zijn komende film

Drie jaar geleden onthulde Lucasfilm dat Taika Waititi een film ging maken binnen het Star Wars-universum. Inmiddels weten we niet veel meer dan dit gegeven, al liet Kathleen Kennedy dit jaar wel weten dat er een script was, maar dat het einde nog niet concreet geschreven was. Ook grapte ze dat Waititi niet de snelste schrijver is omdat het een hele drukke man is. In een interview met The Hollywood Reporter laat Waititi zich nu zelf horen.

“I’ve got a really good idea for it. It’s just as with all films, it’s this middle part. You’re like, ‘What’s going to happen?’ And then you look at all of those films that are so great, you’re like, ‘Well, I guess they can’t meet some smuggler with an alien sidekick.’ “

Hij is dus duidelijk bezig met zijn film. Wanneer we er daadwerkelijk iets van gaan zien is nog niet duidelijk.

Nieuwe afbeelding van Ahsoka verschenen op Empire

Dave Filoni sprak met het welbekende magazine Empire over de serie Ahsoka en in wat voor staat we het gelijknamige karakter zullen vinden aan het begin van de serie; hoe is het om vanuit je eenzaamheid jezelf open te stellen voor nieuwe vrienden? Hij legt uit dat Ahsoka gezien haar verleden met de Jedi Order op haar hoede is voor wat voor organisatie dan ook. Het meest interessante van dit artikel was echter de exclusieve nieuwe afbeelding, hier zien we Ahsoka (Rosario Dawson) bedenkelijk kijken in een kamer die aan een briefing room doet denken.

© Empire

George Lucas bedacht de naam Axe Woves

Wie denkt dat George Lucas sinds de overname van Disney niets meer te maken heeft met de Star Wars-franchise heeft het goed mis. Af en toe duikt ’the Maker’ nog steeds op op de set van diverse projecten, spelende in het universum dat hij haast vijftig jaar geleden bedacht heeft. We zagen hem eerder al spelen met Grogu op de set van The Mandalorian, bijvoorbeeld. Dave Filoni en Jon Favreau zijn niet alleen bevriend met de man, maar gebruiken zijn kennis als een bron van inspiratie. Nu blijkt dat een bezoek van Lucas aan de set van het tweede seizoen van The Mandalorian ervoor zorgde dat een groot karakter zijn naam kreeg.

In een interview met The HoloFiles liet Simon Kassianides weten dat zijn personage, Axe Woves, zijn naam verkreeg doordat George iets voorstelde…

“My very first time meeting Jon [Favreau] and Dave [Filoni], and being fitted, for Season 2… Jon and Dave looked at each other and asked if I knew how the character got his name. I just said it’s a pretty cool name. And they said that the day that George Lucas visited the set, he was sitting there and just suggested that there should be a character called Axe, quite randomly. But from that moment onwards I thought, ‘I better get my textbooks out.’ I mean humbling, right? I mean, you’re involved in something like that. And you realize that the guy conjured up this really cool name. You know just that it adds to it all.”

Knights of the Old Republic II op Switch krijgt beloofde einde niet

Tijdens de originele aankondiging van Knights of the Old Republic II: The Sith Lords voor Nintendo Switch, werd bevestigd dat dit voor de eerste keer de complete officiële release van de game zou gaan worden. Tijdens de originele release van de game werd er behoorlijk wat content niet aan het spel toegevoegd omdat de ontwikkelaar het spel anders niet op tijd af zou hebben. Deze content werd door fans later al in de PC-versie van het spel teruggezet, maar nooit eerder had een officiële versie van het spel deze extra content.

Reden genoeg voor veel fans (die de game al hadden) om het spel opnieuw te kopen, om eindelijk de complete ervaring te krijgen. De extra content werd beloofd later toegevoegd te worden aan het spel. Nu, bijna een jaar na de release, brengt Aspyr via Twitter het nieuws naar buiten dat deze plannen niet meer uitgevoerd gaan worden. Gamers die het spel hebben gekocht mogen als compensatie een andere Star Wars-titel van de uitgever uitkiezen.

Gamers zijn ‘not amused’ met het nieuws en zijn boos op Aspyr, zo blijkt uit de vele reacties. Mensen voelen zich voorgelogen en vinden het krijgen van een gratis game geen goede compensatie.

Knights of the Old Republic Remake nog steeds in ontwikkeling

Tijdens de PlayStation Showcase in september 2021 werd een complete remake van Knights of the Old Republic aangekondigd. Sindsdien hebben we niet veel van de game vernomen, behalve dat de ontwikkelingen allesbehalve soepel zouden lopen. Sterker nog, het spel zou in zo’n slechte staat zijn dat er een compleet andere ontwikkelaar op werd gezet. The Embracer Group, het bedrijf dat de titel in beheer heeft, heeft nu laten weten dat het spel gewoon in ontwikkeling is en dat alles nu goed lijkt te gaan. In een interview van The Embracer Group staat een gedeelte over games die in ontwikkeling zijn. Hierin staat uiteraard de nieuwe Tomb Raider vernoemd, Warhammer 40,000: Space Marine II, Remnant 2, , Ride 5, én Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake.

Ook staat er duidelijk dat de game bij een interne ontwikkelaar is ondergebracht en het moet verschijnen op PlayStation 5 en PC. Hoewel we dus nog steeds niet weten, weten we in ieder geval dat het spel nog leeft. In juli vieren we de twintigste verjaardag van het originele spel. Een uitgelezen kans om informatie, screenshots en een nieuwe trailer vrij te geven.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!