Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 04.02.2024

Het Star Wars nieuws van de afgelopen tijd

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; bijna elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Gerucht: twee Star Wars films gaan vóór de zomer in productie

Volgens een nieuwsbrief van TheTrailBlazer.net zal de onlangs aangekondigde Star Wars film The Mandalorian & Grogu vanaf 17 juni beginnen met filmen in Los Angeles. Daarnaast wordt gemeld dat de film met Rey van regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy in mei begint met filmen in het Verenigd Koninkrijk. Wel onder voorbehoud, omdat schrijver Steven Knight nog steeds zou werken aan het script.

Wanneer de films uiteindelijk moeten gaan verschijnen is niet bekend, maar de huidige planning is wel dat er zowel in mei als in december 2026 een Star Wars film in de bioscoop zal verschijnen.

Rey-actrice verdedigt de kus in Episode IX

Daisy Ridley, de actrice die Rey speelt in de sequel-trilogie, heeft in de bekende podcast “Happy Sad Confused” een boekje opengedaan over de beruchte zoenscène in The Rise of Skywalker. We wisten al dat dit de allerlaatste scène was die Adam Driver (Kylo Ren) en de actrice samen opnamen. Volgens haar voelde het moment aan als een beloning:

“Ik voelde alsof we allemaal… het voelde verdiend. En wat ik denk dat opnieuw interessant was, was de opzettelijkheid. Mijn gevoelens op dat moment vertelde me dat het om een afscheid ging, dus het voelde verdiend. Ik bedoel, omdat je een kus duizend verschillende dingen zou kunnen noemen. Maar voor mij voelde het als een afscheid. Die hele opname was zo emotioneel. Het voelde alsof ik afscheid moest nemen van het werk.”

Een hele tijd later werd beide acteurs verzocht alsnog terug naar de studio te komen voor wat extra opnames. Hierover vertelde Ridley het volgende:

“Toen moesten we eigenlijk nog iets filmen wat in eerste instantie over het hoofd was gezien. Op mijn allerlaatste filmdag waren we allerlei extra opnames aan het maken en voor een scene moest letterlijk alleen gaan zitten en kijken. De camera draaide weg en volgens mij keek ik naar hem. JJ (Abrams, de regisseur) vroeg me “Alles okay met je?”, waarna ik spontaan ik in huilen uitbarstte, omdat het voelde als een vaarwel.”

The Rise of Skywalker

En in gesprek met Variety deelde Ridley haar enthousiasme voor de verhaallijn van haar nieuwe Star Wars film, waarbij ze ook de nadruk legde op haar ontwikkeling als acteur: zo voelde ze zich pas waardig om op de set van Star Wars te staan nadat The Last Jedi klaar was met filmen.

You’re reprising your role as Rey in a new “Star Wars” movie directed by Sharmeen Obaid-Chinoy. How will the franchise’s first female filmmaker impact the series?

The short answer is I don’t know. I’m excited to do the job, but not because Sharmeen is a woman. Her documentaries are amazing. Her idea for the story is cool as shit. No spoilers, but she gave me a rundown of the entire story. If it weren’t amazing, I would have been like, “OK, call me in five years.” But it’s worthwhile.

Will it be weird to make a “Star Wars” movie without your co-stars, Adam Driver, John Boyega or Oscar Isaac?

No, because I don’t know what is what or who is who [in the new movie]. So much has happened for me [since the Skywalker saga]. I feel like a grown-up now. When I first started, I was, like, 20. I was the youngest on set. It took me the first two “Star Wars” films to feel worthy of being there. Now I’m in my 30s. The whole thing feels quite different. I’ve been able to work with other filmmakers, and hopefully, I’ve got better as a performer.

De toekomst van Stormtrooper-officier Enoch

Wederom een Star Wars-acteur die in een podcast interessante zaken wist te melden over een Star Wars-productie: Wes Chatham speelde Stormtrooper-commandant Enoch in de serie Ahsoka (Thrawn’s ondergeschikte, de trooper wiens helm was gedecoreerd met een gouden masker) en heeft in een uitzending van Dagobah Dispatch verteld over zijn ervaringen en verwachtingen. Toen hem werd gevraagd auditie te komen doen, was Chatham direct enthousiast:

“Ik vertelde mijn team: ‘Reken er maar niet op dat ik ga onderhandelen, want zodra ik op de auditie aankom en Stormtroopers ga zien, ben ik verkocht. Dan kom ik niet meer terug!’

En voor je het weet sta je in de hangar van een Star Destroyer terwijl er Stormtroopers voorbij marcheren. Dus toen ik daar onderdeel van was, leek het alsof ik een droom was binnengewandeld. En het was geweldig.”

Over de potentiële toekomst van het personage Enoch:

“Dit personage heeft nog zoveel meer potentieel. We zagen al wat vage hints. Er moet een belangrijke reden zijn waarom dit personage is geïntroduceerd. Dit heeft Thrawn niet voor niets gedaan.”

Ook Ahsoka maakt de overstap naar comics

Lucasfilm en Marvel hebben inmiddels door dat comics gebaseerd op Disney+-series goed verkopen. Na het succes van de comic-adaptaties van The Mandalorian en Obi-Wan Kenobi is dit jaar ook Ahsoka aan de beurt om als beeldverhaal te verschijnen. De reeks verschijnt vanaf juli 2024 en zal net als het eerste seizoen uit acht delen gaan bestaan.

Het verhaal wordt naar comic-vorm omgeschreven door Rodney Barnes (Lando: Double or Nothing, The Mandalorian) terwijl tekenaars Steven Cummings (Crimson Reign, Hidden Empire, The Mandalorian) en Georges Jeanty (The High Republic, The Mandalorian) het uiterlijk zullen verzorgen. De op starwars.com getoonde covervarianten zijn van de hand van David Nakayama, Annie Wu en Jan Duursema.

LEGO Star Wars viert 25-jarige samenwerking met nieuwe sets

Lucasfilm en LEGO herdenken 25 jaar samenwerking met nieuwe sets die op 1 maart uitkomen. Het LEGO Star Wars-partnerschap begon in 1999 en werd gelanceerd met sets gebaseerd op voertuigen uit de originele films. Sindsdien heeft LEGO een groot aantal verschillende verzamelobjecten, minifiguren, shows en videogames geproduceerd. De sets ter ere van het 25-jarig jubileum bevatten nieuwe modellen van de Millennium Falcon, Tantive IV, Invisible Hand en R2-D2.

De sets zullen ook een logo voor het 25-jarig jubileum bevatten. Sommige sets worden ook geleverd met exclusieve nieuwe minifiguren. Het meest opvallende nieuwe minifiguur is het minifiguur van Darth Malak (bekend van de game Knights of the Old Republic) die bij R2-D2 wordt geleverd.

Hot Toys lanceert Han Solo en Padme Amidala action figures

Toen Hot Toys in 2014 hun volledige Star Wars-lijn aankondigde waren de eerste figuren die werden onthuld en uitgebracht het klassieke duo van A New Hope: Han Solo en Chewbacca. Al snel volgde een The Force Awakens-versie, gevolgd door een Stormtrooper Disguise-editie in 2018. Maar liefst drie Han Solo’s dus!

Echter kreeg Luke Skywalker in dezelfde periode maar liefst tien action figures en Leia vijf. Din Djarin, Rey en Kylo Ren evenaarden Han op drie, terwijl Boba Fett er zeven (!) kreeg. Toen het 40-jarig jubileum van vorig jaar zonder aankondiging voorbijging, leek het erop dat er geen hoop was om op korte termijn een nieuwe klassieke Han Solo als Hot Toy te zien. Tot nu!

Tegelijkertijd komt er nu dan echt een release van een personage waar al jaren naar werd gehint dat die er zou gaan komen, maar nooit officieel aangekondigd werd: de moedige senator Padme Amidala krijgt haar eerste eigen Hot Toys action figure. Beide figuren zullen ruim €300 gaan kosten, maar het duurt dan ook nog wel even voordat ze er daadwerkelijk zijn: Han Solo verschijnt pas in het voorjaar van 2025 en Padme zal naar verwachting begin aankomende zomer op te pikken zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!