Star Wars nieuws
Foto door Daniel K. Cheung.

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 03.12.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

In memoriam: Marc Thorpe

Eén van de belangrijkste special effects-makers van de originele Star Wars trilogie is niet meer. Vorige week vrijdag overleed Marc Thorpe op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Thorpe ging in 1979 aan de slag bij bij Industrial Light & Magic, het special effectsbedrijf van George Lucas. Hier werkte hij niet alleen mee aan de baanbrekende visuele effecten van The Empire Strikes Back en Return of the Jedi, maar ook aan Indiana Jones en Howard the Duck.

Later werd hij bekend als bedenker van de populaire tv-show Robot Wars, wat hem tevens de bedenker maakte van de robotvechtsport.

Gerucht: hoofdrolspelers naast Daisy Ridley voor eerstvolgende Star Wars film zijn bekend

Volgens Jeff Sneider ligt er bij Lucasfilm een aankondiging op de plank om op hele korte termijn bekendgemaakt te worden omtrent de eerstvolgende Star Wars film, er wordt gespeculeerd dat dit om castingnieuws zou gaan voor de film van schrijvers Damon Lindelof/Steven Knight en regisseur Obaid-Chinoy die zich ongeveer vijftien jaar na The Rise of Skywalker plaatsvindt.

Sneider zegt in de podcast The Hot Mic dat het een kwestie van tijd is voordat een journalist erachter komt wat er achter de schermen reeds bekend is en dit naar buiten brengt.

“I wouldn’t be surprised if we got Star Wars news this month. … I do think that there are things lying in wait. Possibly casting news that are already done. I think that the Daisy Ridley movie has its leads already and it is just a matter of a reporter finding out.” – Jeff Sneider

Skeleton Crew verschijnt mogelijk pas eind 2024

Vorige week deelden wij nog het bericht dat Skeleton Crew waarschijnlijk de eerstvolgende live-action serie wordt die uitkomt, echter werd deze week bij bronnen zoals Bespin Bulletin ook tot hun eigen verbazing bekend dat de serie waarschijnlijk pas ná Halloween 2024 zal verschijnen, waarmee de release in november/december 2024 zou vallen.

“Yeah, it’s not what I want and what Bespin Bulletin has heard and what I have now heard from two separated sources is it would be out like after Halloween. Today I spoke to somebody that said that they, this is a Lucasfilm person, expect it to be Holiday 2024. Christmas season. When I hear holiday season, I expect between Thanksgiving and Christmas.” – MakingStarWars.net

Mocht dit nieuws kloppen wordt de kans dat het tweede en laatste seizoen van Andor pas in 2025 zal verschijnen een stuk groter. De Star Wars series die we nog wel in 2024 mogen verwachten zijn daarmee als volgt: The Acolyte, Skeleton Crew, The Bad Batch (seizoen 3) en Tales of the Jedi (seizoen 2). Over de ‘Buitenbeentjes’ gesproken…

Het laatste seizoen van The Bad Batch komt dichterbij

Jennifer Corbett, uitvoerend producent en een van de hoofdschrijvers van Star Wars: The Bad Batch deelt op haar eigen X-account dat de laatste mix-sessie voor de serie heeft plaatsgevonden.

Op Star Wars Celebration werd bekendgemaakt dat het aankomende derde seizoen van The Bad Batch tevens de laatste zal worden voor de serie en daarmee (voor nu) het verhaal van o.a. Hunter, Wrecker, Crosshair en Omega zal afronden.

Wanneer we het laatste seizoen mogen verwachten is nog niet bekend, maar de verwachting is dat een aankondiging met een trailer niet al te lang meer kan uitblijven.

Op Luke Skywalker geïnspireerde Columbia-winterkleding nu verkrijgbaar

Luxe kledingmerk Columbia lanceerde eerder al regelmatig op Star Wars geïnspireerde kledinglijnen. Vanaf deze week komt daar de Skywalker Pilot Collection bij: een collectie truien, jassen, skipakken, shirts en accessoires die zijn gebaseerd op de outfits van Luke in de originele Star Wars-trilogie.

De diverse producten dragen niet heel overdreven het merk Star Wars uit, zijn best wel stijlvol en voor de fans voorzien van allerlei leuke details zoals logootjes, voertuig-blauuwdrukken en ander artwork. Je kunt de gehele collectie bekijken op de website van Columbia. Al zijn de prijzen in dollars en kan het lastig zijn om in Europa aan deze kledingstukken te komen.

Nieuwe Clone Trooper collectables in aantocht

This is getting out of hand, now there are two three euh a lot of them!

Hasbro heeft deze week aangekondigd dat ze volgend jaar twee nieuwe packs met Clone Troopers uitbrengen in de 6” Black Series reeks. In de standaard Black Series verschijnt een 2-pack met een Clone Trooper Lieutenant en een 332nd Ahsoka’s Clone Trooper. De eerste draagt Phase I armor, terwijl de tweede Phase II armor draagt met de Ahsoka eerbetoon schildering op zijn helm. In de Vintage Collection verschijnt een 4-pack Clone Troopers met Phase II armor variaties: twee standaard, één 501st en één 332nd trooper, en ook deze laatste heeft een Ahsoka eerbetoon schildering op zijn helm. Deze sets maken elk gebruik van een nieuwe generatie figure body, welke volgens Hasbro meer articulatie bevatten dan voorheen. Beide sets zijn sinds deze week vooruit te bestellen via Hasbro Pulse, en zullen waarschijnlijk ook bij andere winkels beschikbaar komen.

Naast Hasbro heeft ook Hot Toys een nieuwe clone aangekondigd. Een Captain Rex die completer is dan ooit te voren. Eind 2024 – begin 2025 verschijnt het figuur dat gedeeltelijk gebaseerd is op het eerste live-action optreden van misschien wel de bekendste clone in het sterrenstelsel. Rex heeft een volledig Phase II armor dat gebaseerd is op de live-action variant. Maar los daarvan bevat het figuur ook een helm en armor plates voor Phase I armor. Het is aan de verzamelaar om te beslissen of je een realistische Phase I of II Rex tentoon wil stellen. Rex heeft 30 punten van articulatie en heeft naast de verschillende armor onderdelen ook zijn bekende dual blasters en een blaster rifle, alsmede een thermal detonator in zijn arsenaal.

Twee nieuwe LEGO Star Wars sets aangekondigd

Naast dat de LEGO Star Wars Advent Calendar Challenge in onze community van start is gegaan (hulde aan Michiel en Michiel!) is er nog meer leuk LEGO Star Wars nieuws te melden: zo is er een Clone Trooper & Battle Droid Battle Pack aangekondigd samen met een set gericht op de jongere Star Wars-fan: de Crimson Firehawk uit Young Jedi Adventures! Deze 136-stukjes tellende set bevat tevens minifigures van schipeigenaar Nash, Nubs en de droid RJ-83.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!