© Lucasfilm

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 03.09.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Het is deze week een hele korte geworden. Nu was er deze week niet veel Star Wars nieuws, al kwam natuurlijk wel de derde aflevering van Ahsoka uit.

Assistant director Jamie Christopher (52) overleden

Hoewel je de naam mogelijk niet meteen herkent, is de kans vrijwel 100% dat hij veel heeft bijgedragen aan meerdere films die je hebt gezien: Jamie Christoper was assistant director bij Marvel en Lucasfilm, waarmee hij dagelijks op de set een grote rol had in het filmen van scènes voor films als o.a. Black Widow, Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy en vele andere Marvel-films, waar hij tevens op het punt stond om mee te werken aan Fantastic Four. Ook is zijn naam aan Star Wars: The Last Jedi (onder Rian Johnson) en alle Harry Potter-films verbonden. Dinsdag overleed Christoper aan hartcomplicaties.

We wensen zijn vrienden en nabestaanden, waaronder zijn vrouw en vijf kinderen, veel sterkte toe.

Skeleton Crew lijkt definitief te zijn uitgesteld

Volgens Bespin Bulletin is het zoals verwacht inderdaad vrijwel zeker dat de Star Wars serie Skeleton Crew langer op zich laat wachten. Oorspronkelijk gepland voor eind 2023, verschijnt de serie nu mogelijk pas eind 2024. De impact van de SAG-AFTRA staking is daarin natuurlijk overduidelijk. Wanneer we de serie mogen verwachten zal dus ook afhankelijk zijn van hoelang de staking voortduurt. Voorlopig lijkt daar nog geen eind aan te komen.

Officieel heeft Disney nog niets gezegd over het uitstel van de serie.

Tweede Doctor Aphra Omnibus verschenen

Bijna tweeëneenhalf jaar na de eerste Omnibus, verscheen afgelopen week het tweede deel. Waar Doctor Aphra Omnibus Vol. 1 onder andere deel 1 t/m 40 van Aphra’s 2016-reeks bundelde en hiermee 1240 pagina’s telde, is het nieuwe deel een stuk dunner. Dit keer zijn slechts de eerste 25 delen van Aphra’s 2020-reeks gebundeld en daardoor is het boekwerk de helft dunner, namelijk 568 pagina’s. Mocht je geïnteresseerd zijn in dit populaire Star Wars-karakter wat (nog) niet in de films of series te zien is geweest, dan is deze omnibus een aanrader!

Doctor Aphra Omnibus Vol. 2 (HC)

“From a Certain Point of View”-verhalenbundel viert 40 jaar “Return of the Jedi”

Veertig jaar geleden dat een Star Wars-film verscheen, met een eerbetoon door veertig verschillende auteurs. Waar hebben we dat eerder gehoord? Juist, in 2017 en 2020, toen de From a Certain Point of View”-boeken verschenen die elk veertig verschillende elementen uit “Star Wars: A New Hope” (1977) en “Star Wars: The Empire Strikes Back” (1980) uitlichtten in korte verhalen. In deze serie is nu ook een boek verschenen over “Return of the Jedi” (1983). Wederom veertig verschillende auteurs, maar dit keer is één van de verhalen van de hand van de Nederlandse schrijfster Marieke Nijkamp! Hierover wellicht binnenkort meer…

From a Certain Point of View: Return of the Jedi

Premiejagers en Mandalorians in de nieuwste Marvel comics

Naast het achtste deel van Hyperspace Stories (Dark Horse Comics) verschenen deze week ook twee nieuwe Star Wars-titels van Marvel Comics. In Bounty Hunters #37 start een nieuw hoofdstuk, getiteld The Path of the Righteous. Hierin wordt in de periode tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi teruggeblikt op de nalatenschap van Jango Fett, terwijl het ondertussen onderdeel is van de Dark Droids crossover. Ook verscheen The Mandalorian Season 2 #3 waarin de elfde aflevering The Heiress van de gelijknamige Disney+-serie in stripvorm opnieuw wordt verteld.

Metalen bikini prinses Leia en kruisboog Chewbacca onder de hamer

Veilinghuis Julien’s Auctions veilt meerdere spullen uit Star Wars-films en series. Onder meer gaat de metalen bikini van Prinses Leia onder de hamer, samen met Chewbacca’s kruisboog en de DL-44 van Han Solo. Het veilinghuis verkoopt bijvoorbeeld ook de IB-94-blaster van Din Djarin. De objecten zijn onderdeel van de ‘Legends: Hollywood & Royalty’-veiling, die plaatsvindt op 6 tot en met 8 september.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!