Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 03.03.2024

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Productiedetails The Mandalorian & Grogu bekend

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Deadline zal de Star Wars-film The Mandalorian & Grogu volledig in de staat Californië worden opgenomen, waarbij 500 crewleden, 54 castleden en 3500 figuranten gedurende een opnameperiode van 92 dagen zullen worden gebruikt.

Het zal tevens de eerste keer zijn dat een Star Wars-film volledig in Californië wordt gefilmd, wat er mede aan bij heeft gedragen dat de staat een relatief hoog bedrag aan belastingvoordeel voor de productie over heeft: in totaal maar liefst $21.755.000. Dit is niet zoveel als Bumblebee (2017) ontving ($22.4 miljoen), maar wel meer dan de $20,8 miljoen die Captain Marvel (2019) kreeg. Het is bovendien een significant aandeel van de $61 miljoen die Californië dit jaar uitgeeft en heeft verdeeld over maar liefst 15 films:

Star Wars FPS van Respawn geannuleerd

Helaas, helaas. Dylan en ik hadden het er nog over in de laatste podcastaflevering (hieronder vanaf 06:14), maar de first-person shooter die in ontwikkeling was bij Respawn Entertainment (en volgens recente geruchten omtrent Mandalorian zou draaien) blijkt inmiddels alweer geannuleerd door Electronic Arts (EA), het moederbedrijf van Respawn.

Dit volgt na een grootschalige ontslagronde die gamestudio’s wereldwijd raakt. Daarin is EA dus zeker niet de enige, maar dat het enorm zonde is als een grote groep talentvolle mensen hun baan plotseling kwijtraakt staat buiten kijf. Voor ons al helemaal als het in dit geval betekent dat opnieuw een aangekondigd Star Wars product waarnaar werd uitgekeken het daglicht niet zal zien. Overigens gaf de studio Bit Reactor dit weekend via Twitter te kennen dat hun strategiegame (die ook in de podcast werd genoemd) gelukkig nog wél in ontwikkeling is. Respawn is ook bij deze game betrokken, gelukkig lijkt het erop dat de spiritueel opvolger van Empire at War (2006) dus wél zal verschijnen.

Ahmed Best deelt foto van zichzelf in een motion capture-studio

Om nog heel even bij games te blijven: acteur Ahmed Best (Jar Jar Binks in The Phantom Menace en Kelleran Beq in The Mandalorian) deelde afgelopen week een foto van zichzelf in een zogeheten mocap-kostuum (motion capture), zoals hij dat natuurlijk ook ooit heeft moeten dragen toen hij de Gungan Jar Jar Binks vertolkte in de eerste prequel-film. Hoewel het niet duidelijk is voor wat voor project hij momenteel aan het werk is, deelt hij in het bericht wel hashtags die specifiek gericht zijn op Star Wars, Jar Jar, Kelleran Beq en game-uitgever Activision.

Dit hoeft niet per se te betekenen dat hij aan het werk is voor een tot op heden onaangekondigde Star Wars game van Activision (voor zover er bekend is hebben zij die immers niet in ontwikkeling), het zou namelijk ook om bijvoorbeeld een game van Blizzard of een Call of Duty kunnen gaan. Echter aangezien het feit dat hij ervoor kiest om in het bericht Star Wars-gerelateerde hashtags te gebruiken is het wel interessant om dit bericht te vermelden; welke kans is groter? Dat Jar Jar ons voor de gek houdt of dat een Activision-studio met een Star Wars game aan de slag is gegaan?

Amandla Stenberg over Star Wars en The Acolyte

Amandla Stenberg, hoofdrolspeelster in de aankomende serie The Acolyte, sprak onlangs met Magazine C over haar carrière en specifieker zelfs haar ervaringen met de aankomende serie The Acolyte. Natuurlijk mag de jonge actrice (die velen zullen herkennen als Rue uit The Hunger Games (2012)) niets kwijt over het verhaal van de serie, maar ze had er wel het volgende over te zeggen:

“In the context of the Star Wars universe, it’s a time of great peace, theoretically,” aldus Stenberg. “It’s also a time of an institution, and it’s a time in which conceptions around the Force are very strict. And I think what we’re trying to explore within our show is when an institution has a singular conception of how power can be used…we try to provide a lot of different perspectives and answers to that question. The idea is to kind of honor the ethos of Star Wars and ideas around the Force and also challenge them, hopefully harmoniously.”

De rest van het uitgebreide gesprek kun je nalezen op de website van Magazine C.

Cover en synopsis van de derde The Edge of Balance onthuld

Op StarWars.com is het derde deel in de manga-serie The Edge of Balance onthuld. Op die pagina staat ook een synopsis van het boek, waarin grote spoilers staan voor mensen die het High Republic-boek Fallen Star van Claudia Gray nog niet hebben gelezen.

Deel drie van The Edge of Balance verschijnt op 13 augustus 2024.

Lucasfilm is op zoek naar nieuwe animators

Op zichzelf wellicht geen bijzonder nieuws, maar de timing is wel interessant: nu het allerlaatste seizoen van The Bad Batch inmiddels onderweg is weten we nog niet wat er qua Star Wars animatieseries hierna zal volgen (al moet ergens dit jaar nog het tweede seizoen van de anthologieserie Tales of the Jedi uitkomen). We weten ook dat Dave Filoni de komende tijd druk zal zijn met o.a. het tweede seizoen van Ahsoka en zijn eigen Star Wars-film (bovendien zal hij ook wel meewerken aan The Mandalorian & Grogu van Jon Favreau).

Wat nu in ieder geval bekend is is dat Lucasfilm Animation op zoek is naar nieuwe animators om te helpen verhaalideeën in beeld te brengen. Dus heb je interesse om aan Star Wars mee te werken? Dit is je kans! Je zult er alleen wel voor naar San Francisco moeten verhuizen…

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!