Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 02.10.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

WGA staking beëindigd: Hollywoodschrijvers pakken hun werkzaamheden weer op

De Writer’s Guild of America heeft dinsdag bekendgemaakt dat de schrijvers die werkzaam zijn bij Amerikaanse studio’s na 146 dagen weer aan het werk kunnen. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over loonsverhogingen, vergoedingen voor wanneer een productie op een streamingdienst verschijnt en het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Momenteel wordt er gestemd over de nieuwe overeenkomst, een definitief akkoord zal vermoedelijk deze week volgen.

Dit is natuurlijk ook goed nieuws voor alle Star Wars films en series waarvoor het schrijfwerk de afgelopen maanden stil heeft gelegen. Het betekent o.a. dat de scripts voor de ongetitelde film met Rey Skywalker, de Lando-serie, de MandoVerse cross-over film van Dave Filoni, de Star Wars-film van Taika Waititi, de Star Wars-film over het begin van de Jedi van James Mangold én de Star Wars-film van Shawn Levy qua schrijfwerk weer hervat kunnen worden. Zolang er echter nog geen akkoord is gesloten met de Screen Actor’s Guild mogen de acteurs nog niet aan het werk, wat uiteraard problematisch is voor de daadwerkelijke opnames en daarnaast ook de eventuele reshoots voor reeds gefilmde producties zoals The Acolyte en Skeleton Crew.

Het is moeilijk te voorspellen of de acteursstakingen nog lang gaan duren, maar het feit dat de studio’s over de brug zijn gekomen voor de schrijvers biedt hoop dat ze in elk geval welwillend zijn om de staking zo snel mogelijk te laten eindigen. Op deze manier verliezen immers ook de studio’s miljarden aan inkomsten.

Star Wars Visions short “I am your Mother” wint belangrijke prijs

Ook zo genoten van het tweede seizoen van Star Wars Visions? Wij anders wel. Vooral de superschattige aflevering “I am your Mother” sprong er uit. Het is dan ook niet vreemd dat deze productie een felbegeerde Venice TV Award heeft gewonnen in de categorie Animation. Deze prijzen worden elk jaar in september na het filmfestival van Venetië uitgereikt aan de beste tv-producties van het jaar. En dit jaar ging productiebedrijf Aardman (verantwoordelijk voor de short) er met de winst vandoor.

Nieuwe Star Wars: Jedi game is in actieve ontwikkeling

Cameron Monaghan, de (stem) acteur die Cal Kestis speelt, heeft tijdens Ocala comic-con bevestigd dat hij momenteel werkt aan de derde game in de Star Wars: Jedi reeks.

“We’re working on the third and we’re in the process of doing it right now. That’s a big undertaking and there’s been some conversations so far. But hopefully, when all things are said and done, we’ll be able to go in and make something really cool for you guys again.”

Wanneer we de game kunnen verwachten is niet bekend.

Ahsoka Tano in Fortnite

Door de jaren heen hebben veel personages uit Star Wars hun opwachting gemaakt in de populaire battle royale game Fortnite. En met de release van haar eigen serie kan Ahsoka niet achterblijven. Begin dit seizoen werd ze al aangekondigd, maar vanaf deze week doet ze ook echt mee. Ze is te vinden als hologram op verschillende plekken op het eiland. Ze geeft je een lightsaber en leert je hoe je in het spel de Force moet gebruiken. Spelers met een battle pass kunnen de Ashoka skin unlocken.

Knights of the Old Republic Remake geannuleerd?

Het is al een hele tijd stil rond de in 2021 aangekondigde remake van Star Wars gameklassieker Knights of the Old Republic (KotOR). We wisten al dat de game voor onbepaalde tijd was uitgesteld. Maar nu begint het erop te lijken dat we de remake misschien wel helemaal niet meer gaan zien. Sony heeft namelijk een aantal video’s en tweets over de KotOR-remake verwijderd of verborgen. Dit doet vermoeden dat de stekker uit het project zou zijn getrokken. Iets wat wij als fans van de originele KotOR erg jammer zouden vinden! Het is natuurlijk slechts een aanname, maar zo gauw we hier meer over weten, brengen we je op de hoogte.

Inmiddels heeft Sony op berichtgeving van IGN gereageerd met de volgende uitspraak: “Als onderdeel van de normale bedrijfsvoering verwijderen we assets met gelicentieerde muziek wanneer de licenties verlopen.”

Knights of the Old Republic

Hot Toys Chopper (en Hera?) aangekondigd

Hot Toys, de bekende fabrikant van hyperrealistische Star Wars-figuren, heeft in een Facebookbericht aangekondigd dat men een figuur van Chopper uit gaat brengen. De kleine astromech droid, bekend van Rebels en Ahsoka zal net als alle andere Hot Toys-figuren worden uitgevoerd in een schaal van 1 op 6. Dit houdt in dat een het figuur ongeveer 18 centimeter hoog wordt. Wanneer je Chopper aanschaft, kun je hem in nagenoeg alle poses zetten die je wilt en eventueel uitrusten met een Huyang-hologram en een tracker. Op de foto’s die Hot Toys heeft gedeeld is op de achtergrond ook een Hera-figuur te zien, wat doet vermoeden dat haar personage over niet al te lange tijd ook als Hot Toy zal worden aangekondigd!

Overigens is Chopper niet de enige high-end collectible die deze week is aangekondigd, aangezien Sideshow hun Sixth Scale versie van Cad Bane heeft gepresenteerd.

Marvel Comics’ eerbetoon aan 10 jaar Star Wars Rebels

Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat Rebels van start ging. Om dit heuglijke feit te vieren komt Marvel Comics van januari tot april met speciale Rebels-varianten van hun belangrijkste titels. Het gaat hier om de te verschijnen delen in de reeksen Star Wars en Darth Vader. Alle covers zijn getekend door Caspar Wijngaard (ondanks zijn naam geen Nederlander). Hieronder een overzicht:

 • Januari 2024:
  • Star Wars #42: Grand Inquisitor cover
  • Darth Vader #42: Ahsoka cover
 • Februari 2024:
  • Star Wars #43: Kanan & Zeb cover
  • Darth Vader #43: Ezra & Chopper cover
 • Maart 2024:
  • Star Wars #44: Hera cover
  • Darth Vader #44: Sabine cover
 • April 2024:
  • Star Wars #45: Thrawn cover
  • Darth Vader #45: Agent Kallus cover

Star Wars Insider #221 viert 40 jaar Return of the Jedi

In de nieuwste Insider (het enige echte officiële Star Wars-tijdschrift) kon je afgelopen week weer een aantal interessante specials vinden. Zo werd er uitgebreid teruggeblikt naar Celebration 2023 (waar wij van Star Wars Awakens ook bij waren) en werden de moeders van het Star Wars-universum in het zonnetje gezet. Ook kon je interviews lezen met special effects-legendes Dennis Muren en Ken Ralson, geluidsman David Collins en schrijfster Tessa Gratton. En last but not least bevatte het magazine een uitgebreid overzicht over Phase II van The High Republic. Mocht een abonnement op Star Wars Insider je leuk lijken, dan kun je dit afsluiten via de website van uitgever Titan Comics.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!