Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 02.07.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

De Falcon laat het afweten

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

Wanneer je achterop het doosje van Flight of the Falcon kijkt, zie je screenshots van een prachtig ogende game. Een game waarin de Falcon behoorlijk wat heftige scenes gaat beleven en Star Wars op een hele sterke manier op het kleine scherm van de Gameboy Advance tot leven brengt. Wanneer je daarna het spel start merk je dat het nergens lijkt op dat wat op het doosje geadverteerd staat…

James Mangold bevestigd te hebben gewerkt aan Boba Fett-film

James Mangold is momenteel veel in het nieuws. Niet alleen omdat hij de komende Star Wars-film gaat maken welke het ontstaan van de Force moet tonen, maar ook omdat zijn nieuwste film net in de bioscoop draait. Dat deze film, Indiana Jones and the Dial of Destiny ook een Lucasfilm productie is, toont ons dat er een goede manier van samenwerken is. Tijdens een interview in de Happy Sad Confused-podcast heeft hij laten weten dat zijn komende Star Wars-film niet het eerste project is waar hij aan werkt in dit universum. In 2018 heeft hij gewerkt aan een film rondom Boba Fett. Sterker nog, de film moest een R-rated film zijn, wat staat voor een leeftijdsgrens van 17 jaar en ouder in de Verenigde Staten.

At the point that I was doing it I was probably scaring the shit out of everyone. But I was probably making much more of a borderline Rated-R sort of spaghetti western – a single planet spaghetti western. The world would never have been able to embrace Baby Yoda if made that [movie], it didn’t really belong in the world that I was envisioning.

Daarnaast liet Mangold weten dat het project nooit verder kwam door het commerciële falen van Solo: A Star Wars Story.

It kind of just, uh, in a moment of corporate realignment after what had happened with the Han Solo movie [Solo: A Star Wars Story], they suddenly decided that they [Lucasfilm] weren’t making pictures like that. And I think the opportunities in streaming presented themselves.

Rey’s film wordt het volgende hoofdstuk en een nieuwe start

In een interview met Total Film heeft Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy meer losgelaten over de plannen omtrent de op Celebration 2023 aangekondigde Star Wars-titels. Het gaat voornamelijk over de film die zich na The Rise of Skywalker zal afspelen, waarin het personage Rey een belangrijke vervult. De Rey-film zal meerdere rollen gaan vervullen in het grote geheel: Allereerst wordt het uiteraard het volgende hoofdstuk in de saga (maar geen Episode X), terwijl de titel aan de ene kant ook wordt gepositioneerd als het begin van een nieuw tijdperk, maar ook gerelateerd aan de Dawn of the Jedi-film van James Mangold.

Één van de beste dingen aan Star Wars is dat het een gigantisch sterrenstelsel is. We hebben net de oorlog met de First Order en Rey’s belofte aan Luke achter ons gelaten, twee zaken die de basis zullen vormen van het verhaal van deze film. Dit geeft ons interessante mogelijkheden om nieuwe personages te introduceren en daarmee een compleet nieuw verhaal te starten. Met de sequel-trilogie sloten we het verhaal van George Lucas af, maar nu gebruiken we dat als achtergrond waarin we het volgende hoofdstuk starten.

Over de setting van James Mangold’s film die ver in het Star Wars-verleden zal afspelen:

Het tijdperk is al vele malen eerder ter sprake gekomen. De interesse bestond al toen ik mijn samenwerking met George Lucas startte bij Lucasfilm! De verbintenis tussen Rey’s film en Dawn of the Jedi was iets wat de regisseur direct bij de eerste pitch al voorstelde. Het wordt een prachtige aanvulling op het verhaal over Rey’s toekomst, waardoor we meer zullen gaan begrijpen over het verleden van de nieuwe dingen die Rey op haar pad zal tegenkomen. Deze basisconcepten uit het verleden vormen de kern van het opzetten van een nieuwe Jedi-orde. Ik beloof je dat het heel cool wordt om te zien hoe de Jedi ooit zijn begonnen!

Gerucht: John Boyega zou door Lucasfilm en Daisy Ridley gepolst worden

Misschien niet heel verrassend en op zichzelf natuurlijk een gerucht dat elke site heel makkelijk had kunnen bedenken om het wereldwijde net op te gooien, maar desalniettemin leuk om te noemen: acteur John Boyega (Finn) zou door Lucasfilm en Daisy Ridley zijn gevraagd om zijn rol als Finn opnieuw te vertolken in de Star Wars film. Kort na de release van The Rise of Skywalker liet Boyega nog weten niet open te staan voor een terugkeer naar Star Wars, maar inmiddels lijkt hij daar enigszins van te zijn teruggekomen. Het zou een logische zet zijn gezien de band tussen Finn en Rey, zeker nadat we in de laatste film te weten kwamen dat Finn Force-sensitive is. Aangezien Rey een nieuwe Jedi Order aan het opbouwen is klinkt het logisch dat haar goede vriend Finn daar ook bij betrokken zal zijn. Of de acteur daadwerkelijk zal terugkeren is natuurlijk nog lang niet bevestigd, maar dat er gedacht wordt aan een terugkeer van het personage lijkt mij gezien de setting van de film inderdaad niet ondenkbaar.

Emilia Clarke’s reactie op de vraag of ze zou willen terugkeren naar haar Star Wars personage

Tijdens de promotietour van de Marvel-serie Secret Invasion sprak Emilia Clarke (Qi’ra in Solo) met Ben Mendelsohn (Director Krennic in Rogue One), waarin hij haar ook de vraag stelde of ze interesse zou hebben om terug te keren naar haar Star Wars personage. De reactie van Clarke spreekt voor zichzelf en ik zal de interpretatie hiervan aan jullie overlaten, mijn eigen interpretatie is echter dat de vraag haar verraste en ze er niet inhoudelijk op in kon gaan omdat er mogelijk al een en ander in de pijpleiding ligt. Stel dat dit inderdaad zo is, dan schieten de Lando-serie of een mogelijk vervolg op Solo natuurlijk het eerst voorbij in gedachten, maar tegelijkertijd zou een verschijning in de game Outlaws ook geen onlogische zet zijn gezien het tijdperk van de game en het feit dat Ubisoft heeft aangegeven dat je enkele bekende personages zal tegenkomen. Bekijk de beelden hieronder en oordeel vooral zelf!

Star Wars Eclipse richt op een release in 2026

Star Wars Eclipse, de videogame in ontwikkeling bij Quantic Dream, lijkt te richten op een release in 2026, aldus Tom Henderson van Insider Gaming. Doordat de studio in het verleden problemen heeft gehad met een toxic werkplek, en er een hoop personeel aangetrokken is/moet worden voor het project, kan het echter ook zijn dat de game alsnog door schuift naar 2027. Eerder deze maand liet de ontwikkelaar achter de schermen beelden zien van ontwikkeling van de game. Niet van het spel zelf, maar de technologieën rondom ‘performance capture’ en geluid werden gedeeld. Wel werd daar gezegd dat de slechte werkomstandigheden een ding uit het verleden waren en dat de ontwikkelingen van het spel goed verliepen. Star Wars Eclipse is een verhalende Star Wars game dat zich in het tijdperk van The High Republic zal gaan afspelen en wordt een actie-avonturengame in dezelfde stijl als voorgaande games van de studio die eerder PlayStation-titels zoals Heavy Rain en Detroit: Become Human heeft gemaakt. Dit zijn games waarbij de nadruk ligt op de persoonlijke keuze van de speler, die daardoor zijn eigen verhaal beleeft met meerdere vertakkingen zodat twee verschillende spelers ieder een (deels) unieke ervaring beleven.

Keith Kanneg reageert op wisselen van ontwikkelaar Star Wars: The Old Republic

Eerder konden we al melden dat Star Wars: The Old Republic, de langlopende MMO van BioWare, bij de studio weggaat. Al vele jaren werkt de studio aan de game, maar het is tijd om te focussen op iets nieuws. Electronic Arts heeft daarom besloten om de third-party ontwikkelaar Broadsword Online Games de sleutels te geven die toegang geven tot de Star Wars MMO. De ontwikkelaar werkte in het verleden al aan games zoals Ultima Online en Dark Age of Camelot en is van Rob Denton, een eerdere VP van BioWare die aan het begin van die game ook aan de titel werkte. Momenteel werken er ongeveer zeventig tot tachtig personen aan The Old Republic bij BioWare waarvan ongeveer de helft in dienst gaat treden bij Broadsword om aan de game verder te werken. Nu reageert Keith Kanneg, de uitvoerende producent van de game, op het nieuws.

Hi folks!

I’ve been a part of ‘SWTOR since well before launch and it’s been an incredible journey. I ended up taking on many different roles on the team over that time, so I’ve seen this game from just about every different angle there is. And honestly, I absolutely love this game—not to mention the people who continue to make it fun. Even after almost 12 years, I see so much room for growth and so much potential in SWTOR.

I know decisions that impact our people are the hardest part of change and evolution, but I believe Broadsword is the right studio to continue to enhance and modernize our game—and also expand the number of people who can play it.
Of course, I’m also very glad that I’ll be moving over with key team leaders and continuing to work with most of our current team. This team has never stopped excelling, even proudly delivering an amazing update 7.2 Showdown on Ruhnuk over the holiday break—along with technological improvements like our new fast launcher, 64-bit client, and Cloud Game Servers. I can’t thank them enough for their passion and dedication in bringing these experiences to life for our players.

I also want to thank EA and BioWare for all they have done for me and this team, not to mention all our friends at Lucasfilm Games, whose support and collaboration have helped make all this happen for us. They’re the best, and I look forward to continuing to work with them.

We are excited about the future of SWTOR, and once we get our feet firmly planted at Broadsword, we look forward to sharing plans for game direction and improvements. Until then, rest assured that all the current plans are still in motion!

As examples, we just delivered our largest story update in months, and a new story flashpoint with Game Update 7.3: Old Wounds, taking us back to the planet Voss, which we haven’t visited since our expansion back in 2016. We will also be rolling out Game Update 7.3.1, which will contain our next Galactic Season, in the coming months. And stay tuned for details on Game Update 7.4, where players will see the story continue following the events of Old Wounds. And there’s even more on the horizon.

No change is easy, but it certainly helps that we’re all excited about the future of this very special game. We look forward to seeing that vision become reality alongside all our players and fans.

May the Force be with you,

Keith Kanneg
Executive Producer, Star Wars: The Old Republic

Eerste fragment Inquisitor-roman nu te lezen

Over een paar weken verschijnt de Star Wars-roman Inquisitor: Rise of the Red Blade. Voor de promotie van dit boek is online een interessante passage uit het verhaal verschenen. In dit fragment maken we kennis met hoofdpersoon Iskat Akaris, een Jedi ten tijde van de Clone Wars. Na een missie die niet geheel volgens plan is gelopen, krijgt ze een nieuwe opdracht van Mace Windu, die ze beschouwt als beneden haar niveau. In het fragment merken we dat Iskat niet helemaal happy is met haar plek in de Jedi-orde. Direct na de ontmoeting met Windu, krijgt ze de kans om Kanselier Palpatine te spreken, aan wie ze haar zorgen opbiecht. Hij spreekt zijn vertrouwen in haar uit. Aangezien we weten dat de hoofdpersoon later in het boek de Inquisitor uit de titel zal worden, weten we dat dit natuurlijk een voorbode is van wat komen gaat!

Je kunt het volledige fragment lezen of luisteren via Entertainment Weekly.

Inquisitor: Rise of the Red Blade cover

Veel nieuwe releases van Marvel en Dark Horse Comics

Afgelopen week kon je in Machiels review al lezen dat Dark Horse Comics een mooi einde aan Phase 2 van The High Republic Adventures heeft uitgebracht. Marvel Comics zat ondertussen niet stil en bracht twee trade paperbacks én twee nieuwe losse comics uit. Fans van Porter Engle (de beste lightsaber-strijder uit de High Republic) konden dinsdag de gebundelde versie van miniserie The Blade aanschaffen. Op dezelfde dag kwam ook Darth Vader Vol. 6 – Return of the Handmaidens, waarin de Dark Lord de gevolgen ondervindt van acties uit de tijd dat hij nog Anakin Skywalker was. Fans van Vader konden hun lol op, want een dag later kwam het derde deel van Darth Vader – Black, White & Red uit, met daarin drie korte verhalen in de inmiddels bekende kleurstelling die hem zo goed staat. En alsof dat nog niet genoeg was maakte de moeilijk ademende slechterik ook zijn opwachting in deel 33 van de serie over ieders favoriete losgeslagen archeoloog Doctor Aphra.

Merchandise update

Er zijn weer interessante nieuwe dingen aangekondigd voor verzamelaars. In de populaire Black Series-lijn actiefiguren van Hasbro zullen komend najaar Clone Commander Appo en Darth Vader (Duel’s End) verschijnen. Vader wordt een speciale versie waarbij je een gedeelte van zijn gezicht kunt zien zoals aan het eind van de serie Obi-Wan Kenobi.

Boardgame Shatterpoint staat bekend om de toffe miniaturen. Je kunt het spel uitbreiden met nieuwe sets figuren. Het was al belend dat de komende maanden diverse uitbreidingen zouden verschijnen, en deze week zijn er twee sets aangekondigd waarvan we nog niet eerder hadden gehoord: Alleereerst is er de uitbreiding We Are Brave bevat Koningin Padmé Amidala, Sabé in vermomming, en twee Handmaidens. Ook kun je uitkijken naar Fistful of Credits, een set met figuren gemodelleerd naar premiejager Cad Bane, zijn droid Todo 360, collega Aurra Sing, en twee naamloze aliens.

San Diego Comic Con is het bekendste popcultuur-evenement ter wereld en eind juni zal deze opnieuw gaan plaatsvinden. De conventie zal dit jaar in afgeslankte vorm zijn omdat veel filmstudio’s hun aanwezigheid vanwege de schrijversstakingen zullen laten afweten. Het heeft merchandise-fabrikanten er gelukkig niet van weerhouden om op deze Comic Con exclusieve items aan te bieden, aldus Yahoo!Entertainment. Zo zal Funko in hun populaire Funko Pop!-lijn een figuur beschikbaar hebben van de jonge Leia uit Obi-Wan Kenobi. Ook zal er een Vinyl Soda Darth Vader Bobblehead te koop zijn. Naast Funko is ook modemerk Loungefly aanwezig in San Diego. In hun assortiment kun je twee bijzondere nieuwe mini-rugzakken ontdekken. De eerste is een aaibaar model met het uiterlijk van Krrsantan, de wookie uit de Marvel Star Wars comics en The Book of Boba Fett. Ook verschijnt er een TIE Fighter-geïnspireerde rugzak.

 

Basisregels voor kaartspel Star Wars: Unlimited verschenen

Er zit een nieuwe Star Wars Trading Card Game aan te komen. Van fabrikant Fantasy Flight Games (bekend van vele Star Wars boardgames waaronder X-Wing, Outer Rim en Armada) kun je later dit jaar de startset van Star Wars: Unlimited verwachten, getiteld Spark of Rebellion. Om je alvast lekker te maken heeft de spellenmaker alvast de digitale versie van de basisregelset online geplaatst. Zoals we al wisten wordt Unlimited een kaartspel waarbij twee spelers het tegen elkaar moeten opnemen. Elke speler start met 30 hit points en moet deze van de ander zien af te snoepen in rondes die bestaan uit een aanvalsfase en een opbouwfase. In deze fases zul je een goede balans moeten zien te vinden tussen het neerleggen van de juiste kaarten, unieke op de kaarten vermelde acties uitvoeren, upgraden, en kostenmanagement. Ondertussen kun je genieten van de originele tekeningen waarmee elke kaart gesierd is. Met de startset kun je de rol op je nemen van Luke Skywalker of Darth Vader, en je legers daar op afstemmen. De verwachting is dat het spel (zoals een goede Trading Card Game betaamt) later uitgebreid kan worden, waarbij er meer leidersrollen mogelijk zullen worden. Fantasy Flight Games heeft ons nog nooit eerder teleurgesteld, dus wij zijn alvast erg benieuwd naar dit kaartspel!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!