Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 02.04.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Met nog maar een paar dagen voordat Star Wars Celebration aanvangt lijkt het even stilte voor de storm. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

Een zeer bijzondere video rondom Obi-Wan verschenen

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Met The Phantom Menace zagen we een compleet nieuwe, veel jongere versie van Obi-Wan Kenobi. Met dit keer niet meer de ‘oude’ Alec Guinness maar de veel jongere Ewan McGregor die de rol kreeg het personage een uitgediepte geschiedenis tijdens de hoogtijdagen van de Jedi. Energieker, sneller met het lichtzwaard en met meer humor was hij het perfecte personage voor een eigen videogame. En wie kan daar nu beter wat over zeggen dan Obi-Wan zelf? Jawel, in deze zeer speciale video brengt Obi-Wan je helemaal op de hoogte rondom de avonturen van Obi-Wan, in de game genaamd Obi-Wan.

Eerste drie Young Jedi Adventures shorts te bekijken op YouTube

In de aanloop naar het verschijnen van de animatieserie Young Jedi Knights, zijn als voorproefje drie korte avonturen op YouTube verschenen. De afleveringen duren 3 á 4 minuten per stuk en geven een voorproefje hoe de daadwerkelijke serie zal worden die op 4 mei op Disney+ zal starten. Zoals we uit eerder promotiemateriaal konden verwachten, heeft de serie een schattige animatiestijl die vooral in de smaak zal vallen bij de wat jongere doelgroep: kleine kinderen. De shorts zijn daarom ook verschenen op de YouTube-kanalen van Disney Junior en Star Wars Kids. Uiteraard zullen ook oudere kijkers van de serie kunnen genieten, aangezien er vele herkenbare Star Wars-elementen in zitten. En niet geheel onbelangrijk: Dit zijn de allereerste verhalen uit de High Republic-periode die we op het scherm kunnen volgen! Op de Star Wars-tijdlijn vind je deze periode honderden jaren vóór de Skywalker Saga. Binnen dit tijdvak zijn inmiddels al vele populaire boeken en comics verschenen. De voor volgend jaar geplande serie The Acolyte zal zich ook ten tijde van The High Republic afspelen. Maar voor nu kunnen de allerkleinsten (en degenen die zich nog een beetje kind voelen) zich alvast vermaken met deze shorts!

Eerste beelden van Young Jedi Adventures merchandise verschenen

En om dan nog even bij de koddige animatieserie te blijven; afgelopen week verschenen ook nog de eerste beelden van de aankomende merchandise omtrent Young Jedi Adventures. De negentien afbeeldingen zijn te vinden op Gizmodo.com.

David Lowery regisseert een aflevering van Skeleton Crew

Nadat we vorige week bekendmaakten dat The Daniels (Everything Everywhere All At Once) een aflevering van Skeleton Crew gaan regisseren, werd deze week via The Hollywood Reporter bekend dat David Lowery (Green Knight) ook de regieteugels in handen zal nemen voor een aflevering van de serie waarin Jude Law een van de hoofdrollen speelt.

The Mandalorian: Season 3 – Vol. 1 te beluisteren via audiostreamingdiensten

Meer Jedi: Survivor ervaringen vanaf maandag

De aanstaande Star Wars game Star Wars Jedi: Survivor verschijnt zoals we weten op 28 april voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. De afgelopen weken was IGN al druk met het delen van nieuws en beelden over de game, maar vanaf maandag zullen we veel meer previews zien verschijnen aangezien een groep contentmakers die de game hebben gespeeld tot deze dag moet wachten om hun ervaringen te delen. This is where the fun begins!

Nieuwe Return of the Jedi comic-serie gestart

Star Wars Episode VI: Return of the Jedi verscheen dit jaar exact veertig jaar geleden. Om dit te vieren wordt de titel in 2023 extra in het zonnetje gezet met allerlei terugblikken en merchandise. Marvel Comics wil dit heuglijke feit ook niet voorbij laten gaan en had al aangekondigd dit jaar met een Return of the Jedi-serie te komen. Over het jaar verspreid zullen diverse comics verschijnen die elk een onderdeel uit de klassieke film belichten. De aftrap was deze week met het eerste deel: Return of the Jedi – Jabba’s Palace. In de komende maanden zullen in deze reeks ook nog comics verschijnen over Lando, Emperor Palpatine, de Ewoks en ieders favoriete muzikale blauwe olifant Max Rebo.

Naast Jabba’s Palace verschenen van Marvel Comics afgelopen week ook The High Republic #7 en het laatste deel in de miniserie The High Republic – The Blade.

Eindelijk met korting naar de Galactic Starcruiser

Wanneer je een abonnement hebt op Walt Disney World, en dus een zogenaamde Annual Passholder bent, kun je rekenen op meer dan alleen toegang tot de parken. Denk aan kortingen op merchandise, eten en verblijf in één van de vele hotels van de parken. Komende lente en zomer gaat ook de Galactic Starcruiser zich voegen bij het lijstje met deze ‘passholder discounts’. Gasten kunnen bij geselecteerde reizen op het schip met hun abonnement rekenen op dertig procent korting. Hiervoor krijg je twee overnachtingen op het schip en een excursie op de planeet Batuu.

De Galactic Starcruiser is een zogenaamde “immersive 2-night experience” waarbij gasten aan boord gaan van een groot schip en door het Star Wars-universum reizen. Hierbij worden verhalen verteld, ben je onderdeel van dat verhaal en is jouw aandeel belangrijk voor de uitkomst in het gevecht tussen bekende personages.

Angie Mayhew overleden

Nadat de oorspronkelijke Chewbacca Peter Mayhew in 2019 kwam te overlijden, was zijn vrouw Angie als weduwe nog altijd betrokken bij het goede doel van de Peter Mayhew Foundation. Onlangs verscheen ze nog in het nieuws omdat ze aangaf niet blij te zijn dat de oude spullen van haar wijlen echtgenoot geveild werden op een beurs. Helaas bereikt ons dit weekend het nieuws dat zij de complicaties n.a.v. een hartoperatie niet heeft overleefd. Daarmee is het Mayhew echtpaar nu samen één in de Force.

Sinds 2015 speelt Joonas Suotamo de rol van Chewbacca, een personage dat hij heeft vertolkt in de sequel trilogy en in de film Solo: A Star Wars Story.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!