Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 01.01.2024

Het Star Wars nieuws van de afgelopen tijd

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

De podcast van Star Wars Awakens is live!

Het is eindelijk zover: onze eigen podcast is vrijdag gelanceerd met een dubbele aflevering en de eerste reacties en luisteraantallen zijn heel positief!

Onze podcast zal vooralsnog eens per twee weken verschijnen, waarbij de focus qua nieuws en het hoofdonderwerp zowel op Star Wars als het grotere popcultuurlandschap ligt. Rob, Femke en ik kijken ernaar uit om jullie te informeren en entertainen met alles wat binnen deze kaders past en hebben er bewust voor gekozen om een podcast te maken die goed te luisteren valt naast andere podcasts: een aflevering zal gemiddeld tussen 45-60 minuten duren.

Heb jij de podcast al geluisterd? Zoals je kunt horen wordt er regelmatig verwezen naar gesprekken en opmerkingen binnen onze community, join daarom de Discord en maak deel uit van de gezelligste popcultuurgemeenschap van de lage landen!

Win een LEGO Star Wars diorama set

We zijn voorlopig nog niet klaar met onze LEGO wedstrijden: je kunt vanaf nu kans maken op een LEGO Star Wars Emperor’s Throne Room diorama set! Ga hiervoor naar StarWarsAwakens.nl/win en doe mee met de wedstrijd!

 

The Mandalorian meest gestreamde streaming-only productie in 2023

The Mandalorian was afgelopen jaar volgens cijfers van Whip Media de meest bekeken streaming original (series/films die van origine op een streamingdienst uitkwamen), waarbij ook een plekje voor Ahsoka in de top 10 werd ingeruimd!

Star Wars Outlaws laat je vechten voor erkenning van de syndicates

In een interview over de Ubisoft-game Star Wars Outlaws, de allereerste open wereld Star Wars singleplayergame, vertelt de narrative director van de game iets meer over de manieren van verkenning en op welke manier elke speler zijn eigen reputatieprofiel met de verschillende facties in de game heeft te onderhouden.

Young Jedi Adventures in de prijzen bij Children’s Emmy Awards

De kinderlijke serie Star Wars: Young Jedi Adventures zal hier niet heel veel fans hebben, maar toch vinden we het belangrijk je hierover op de hoogte te houden. Lucasfilm heeft met Star Wars een naam hoog te houden, en vindt dat ook deze serie aan de zelfopgelegde kwaliteitsstandaard moet voldoen. En het wierp zijn vruchten af: Niet voor niets won men bij de Emmy Awards (zo’n beetje de belangrijkste televisieprijzen ter wereld) twee trofeeën in de doelgroepcategorie. Lucasfilm won met de show prijzen voor Beste Montage en Beste Geluidsmix/-montage. In de categorieën Beste Animatieserie, Beste Aantiteling en Beste Muzikale Regie/-compositie werden de Emmy’s helaas door andere producties voor de neuzen van Lucasfilm weggekaapt.

Barrie Holland (Lieutenant Renz) overleden

Barrie Holland, de acteur achter luitenant Renz in Return of the Jedi, is na een kort ziekbed overleden. Zijn personage stond bekend als de Imperial Lieutenant die Han Solo voor “rebel scum” uitmaakt. We wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe!

Charlie Hunnam blikt terug op mislukte Anakin-auditie

Sons of Anarchy-ster Charlie Hunnam was ver gekomen in het auditieproces voor de rol van Anakin Skywalker in de prequels, vertelt hij in een gesprek met Entertainment Tonight. Na een “ongemakkelijke ontmoeting” met George Lucas was het echter einde verhaal voor Hunnam. “Ik denk niet dat hij (Lucas, red.) ontmoetingen had met veel acteurs”, vertelt Hunnam. “Volgens mij waren er twee of drie acteurs die ze overwogen. Ik herinner me niet veel ervan”. De Rebel Moon-acteur vertelt dat hij na het ongemakkelijke gesprek vertrok en dacht “ik krijg deze rol sowieso niet”. Hij bleek gelijk te hebben, want Hayden Christensen kreeg de taak om een jonge Anakin Skywalker te vertolken. Andere acteurs die werden genoemd als potentiële Anakins waren bijvoorbeeld Leonardo DiCaprio en Paul Walker.

Ethan Hawke wil gewoon heel graag in Star Wars spelen

Hollywood-grootheid Ethan Hawke wil gewoon ontzettend graag in een Star Wars-productie spelen, vertelt hij in talkshow TODAY. “Ik doe wat ze maar willen. Geef me een lightsaber. Ik speel een schurk, ik speel een goedzak, dat maakt me niet uit”, aldus de Black Phone-acteur. Daarbij sprak Hawke zijn frustratie uit dat hij nog geen rol heeft kunnen krijgen. “Ik heb het gezegd in elke talkshow, denkend dat ik dan wel een rol zou krijgen.”

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!