Star Wars Memories: My Time In The (Death Star) Trenches

Op het moment dat je dit bericht leest heb je in je browser StarWarsAwakens.nl staan, een van de vele wereldwijde Star Wars sites. Hoe anders was het meer dan 40 jaar geleden. Geen internet, geen fanmagazines in de winkel… behalve één officiële Amerikaanse fanclub mét een officieel blad genaamd Bantha Tracks.

Bantha Tracks ontstond in 1978 en gedurende de negen jaren die volgden verschenen er 35 uitgaves alvorens het blad werd omgedoopt tot Lucasfilm Fan Club Magazine (wat in 1994 weer van naam wijzigde in Star Wars Insider, een blad wat nog steeds bestaat).

Gedurende de eerste jaren van Bantha Tracks werd dit magazine gerund door Craig Miller, die hiermee Lucasfilms eerste Director of Fan Relations was.

Afgelopen november verscheen er een zelfgepubliceerde autobiografie van Miller, waarin hij ingaat op zijn tijd bij Lucasfilm en de zaken waarmee hij te maken kreeg. Eind jaren 70 kwamen er bijvoorbeeld vragen van fans waarom Chewbacca geen medaille kreeg! George Lucas gaf hem uitleg hierover die hij vervolgens weer aan de fans kon doorspelen. Dit, en nog veel meer anecdotes komen aan bod in Star Wars Memories: My Time In The (Death Star) Trenches, een boek wat op Amazon verkrijgbaar is.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!