Star Wars Identities

Star Wars Identities komt naar Utrecht

Het heeft even geduurd, maar de Star Wars exhibitie Star Wars Identities komt eindelijk naar Nederland. Vanaf 30 september is de expositie te zien in de CineMec Utrecht, waar het de Harry Potter exhibitie zal vervangen.

De tentoonstelling Star Wars Identities bevat meer dan tweehonderd originele modellen, kostuums en illustraties uit de originele en prequel-trilogie. Ook is er een interactief deel waarbij je als bezoeker op zoek gaat naar jouw eigen identiteit. Onze eigen Dennis (die de exhibitie reeds twee keer heeft bezocht: in Brussel en Köln) had er het volgende over te zeggen, of eigenlijk te laten zien. Star Wars fan Christa had er (via AD.nl) het volgende over te zeggen:

“Tijdens de exhibitie worden er vragen gesteld: wie ben je? Welke waarden heb je? Welk beroep zou je willen? Van welke planeet kom je? Daar wordt vervolgens een karakter van gevormd. Ik denk dat het daarom wel belangrijk is dat je Star Wars echt kent, anders wordt iedereen Darth Vader.”

Aan het eind van de tentoonstelling kies je ook of je naar de light of de dark side gaat en kies je tien levenswaarden die voor jou het belangrijkste zijn.

,,Ik denk dat dit precies is waarom Star Wars meer heeft dan andere fantasyfilms; je denkt over jezelf na terwijl je bezig bent met wat je leuk vindt. Star Wars is het eerste wat zo extreem het goed en kwaad in mensen duidelijk maakt. In de exhibitie vind je dan ook echt een stukje psychologie terug.”

Kaarten voor Star Wars Identities zijn nu te koop en de exhibitie is te zien vanaf 30 september 2017 tot 11 maart 2018. Klik hier om naar de officiële website te gaan. Zien we jou ook daar binnenkort?

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!