Social Media

Nieuws

Star Wars Identities komt naar Utrecht

Geplaatst

op

Star Wars Identities

Het heeft even geduurd, maar de Star Wars exhibitie Star Wars Identities komt eindelijk naar Nederland. Vanaf 30 september is de expositie te zien in de CineMec Utrecht, waar het de Harry Potter exhibitie zal vervangen.

De tentoonstelling Star Wars Identities bevat meer dan tweehonderd originele modellen, kostuums en illustraties uit de originele en prequel-trilogie. Ook is er een interactief deel waarbij je als bezoeker op zoek gaat naar jouw eigen identiteit. Onze eigen Dennis (die de exhibitie reeds twee keer heeft bezocht: in Brussel en Köln) had er het volgende over te zeggen, of eigenlijk te laten zien. Star Wars fan Christa had er (via AD.nl) het volgende over te zeggen:

“Tijdens de exhibitie worden er vragen gesteld: wie ben je? Welke waarden heb je? Welk beroep zou je willen? Van welke planeet kom je? Daar wordt vervolgens een karakter van gevormd. Ik denk dat het daarom wel belangrijk is dat je Star Wars echt kent, anders wordt iedereen Darth Vader.”

Aan het eind van de tentoonstelling kies je ook of je naar de light of de dark side gaat en kies je tien levenswaarden die voor jou het belangrijkste zijn.

,,Ik denk dat dit precies is waarom Star Wars meer heeft dan andere fantasyfilms; je denkt over jezelf na terwijl je bezig bent met wat je leuk vindt. Star Wars is het eerste wat zo extreem het goed en kwaad in mensen duidelijk maakt. In de exhibitie vind je dan ook echt een stukje psychologie terug.”

Kaarten voor Star Wars Identities zijn nu te koop en de exhibitie is te zien vanaf 30 september 2017 tot 11 maart 2018. Klik hier om naar de officiële website te gaan. Zien we jou ook daar binnenkort?

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

David Prowse (85) overleden

Geplaatst

op

Door

David Prowse
This work was originally uploaded to Wikimedia Commons by Nihonjoe., CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Een van de meest geliefde schurken allertijden is niet meer: David Prowse is op 85-jarige leeftijd overleden.

Prowse staat voornamelijk bekend als de acteur die Darth Vader speelde in de originele trilogie. Hoewel zijn stem met Brits accent werd vervangen door James Earl Jones was Prowse de persoon in het pak van een personage dat wereldwijd als de meest iconische schurk in de filmindustrie ooit wordt beschouwd.

In 2015 verscheen de documentaire I Am Your Father, met als doel om Prowse de erkenning te bieden die hij als Darth Vader-acteur bij het grote publiek nooit echt heeft gekregen. Niet alleen werd zijn stem in de films vervangen, ook de ongemaskerde Darth Vader in Return of the Jedi werd gespeeld door een andere acteur (Sebastian Shaw).

David Prowse

David Prowse, de oorspronkelijke acteur die Darth Vader speelde, is niet meer.

Het had overigens niet veel gescheeld, of de 2 meter lange bodybuilder had de rol van Chewbacca gekregen. Prowse koos er echter voor om auditie te doen voor de rol van Darth Vader, omdat hij van mening was dat vooral de schurken je altijd bijblijven. Echter was Darth Vader niet de rol waar Prowse het meest trots op was, dat was zijn rol als de allereerste ‘Green Cross Code’ man in de Britse verkeersveiligheidsvideo’s gericht op kinderen. Hiervoor ontving Prowse zelfs een koninklijke onderscheiding.

Sinds 2016 was Prowse, gezien zijn fysieke gesteldheid, niet meer op conventies te vinden. In 2006 had onze zustersite StarWarsInterviews.com nog een interessant interview met hem.

Wij wensen Prowse’s fans en familieleden, in het bijzonder zijn vrouw en drie kinderen, veel sterkte toe. May the Force be with you, always.

Lees verder

Merchandise

The Child Life-Size Figure (Sideshow)

Geplaatst

op

Door

Toen The Mandalorian vorig jaar begon was er geen merchandise beschikbaar van het meest populaire karakter The Child, door de fans ook wel Baby Yoda genoemd. Dit kwam natuurlijk omdat Disney het karakter geheim wilde houden en het was bang dat door het karakter uit zou lekken.

Inmiddels zijn we een jaar verder en worden we overspoeld met artikelen waarop The Child afgebeeld staat. T-shirts, drinkbekers, rugzakken en van bewegende mechanische poppen tot nauwelijks lijkende goedkope imitaties. Uiteraard kon ook Sideshow, fabrikant en uitgever van collectibles uit popculture, niet achterblijven en hebben ze een hoogwaardige 1:1 replica van The Child gemaakt.

The Child

The Child Life-Size Figure, van Sideshow.

Het hoofd is in verschillende standen te zetten en hij komt met een zilveren knop van de pook van de Razor Crest. Met zijn tan stoffen jasje en grote, sprekende ogen is deze Child mogelijk een interessante toevoeging aan je collectie. Deze high-end collectible is echter niet goedkoop te noemen: hij kost bij Sideshow zelf $375 en daar komt dan nog importbelasting bovenop. De komende weken wordt er echter voorraad verwacht in Europese webshops, waar hij omgerekend uiteraard iets duurder zal zijn dan de prijs die Sideshow hanteert.

Het hoofd van deze The Child Life-Size Figure is beweegbaar.

Kritiek was er de laatste weken overigens ook toen vele (on)bekende streamers er één thuis gestuurd kregen en hiermee pronkten, aangezien de mensen die er direct na de aankondiging een hadden besteld nog bij de brievenbus zaten te wachten.

Dit is een test-artikel geschreven door aspirant-redacteur Rob, aangepast door Ramon

Lees verder

Disney Plus

LEGO Star Wars Holiday Special trailer

Geplaatst

op

Door

LEGO Star Wars Holiday Special

Op 17 november (Life Day) verschijnt LEGO Star Wars Holiday Special op Disney+ en gisteren onthulde Lucasfilm de trailer voor deze Star Wars special.

LEGO Star Wars Holiday Special speelt zich na de gebeurtenissen in The Rise of Skywalker af. In de animatiefilm gaat Rey samen met BB-8 op avontuur om meer te leren over de Force. In een mysterieuze Jedi Tempel wordt ze vervolgens in een wirwar aan tijdlijnen gegooid waardoor ze oog-in-oog komt te staan met enkele iconische personages uit het verleden. Zal het haar lukken om op tijd terug te zijn voor Life Day?

In de animatiefilm zullen de stemmen van Kelly Marie Tran (Rose Tico), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Anthony Daniels (C3-PO), Matt Lanter (Anakin Skywalker), Tom Kane (Yoda, Qui-Gon Jinn), James Arnold Taylor (Obi-Wan Kenobi) en Dee Bradley Baker (verschillende Clone Troopers) te horen zijn.

De special is geregisseerd door Ken Cunningham en geschreven door David Shayne. James Waugh, Josh Rimes, Jason Cosler, Jacqui Lopez, Jill Wilfert en Keith Malone zijn de executive producers. Deze bijzondere Holiday Special is vanaf 17 november te zien op Disney+.

Lees verder

Community

The Mandalorian seizoen 2 en Star Wars Podcast gaat live

Geplaatst

op

Door

Star Wars Podcast

Het is vandaag eindelijk 30 oktober, de dag dat de eerste aflevering van The Mandalorian seizoen 2 op Disney+ is verschenen. Daarnaast vertelden we jullie vorige week over de Star Wars Podcast en hebben we dit weekend een winactie in het kader van – hoe kan het ook anders – The Mandalorian!

Star Wars Podcast – de Nederlandstalige Star Wars podcast

Vandaag verscheen het vervolg op onze The Mandalorian seizoen 1 recap, waar we vorige week mee begonnen. In deze uitzending bespreken wij de tweede helft van het eerste seizoen; aflevering 5 t/m 8. Je kunt de nieuwste uitzending van Star Wars Podcast hieronder terugluisteren via Spotify en daarnaast ook via Apple Podcasts en Google Podcasts.

Live vanuit de Lowlands Cantina

We hebben nog meer leuk nieuws, want aankomende zondag zal de podcast voor het eerst live te beluisteren zijn in onze Lowlands Cantina Facebookgroep! In deze uitzending zullen we ingaan op de seizoenspremière van The Mandalorian en het idee is om dit wekelijks op zondagen te blijven doen. Dus: voeg je bij de Cantina van de lage landen en voel je vrij om mee te doen door te reageren en vragen te stellen tijdens de uitzending.

Dennis Pellegrom van StarWarsInterviews.com en voormalig interviewer van StarWarsAwakens.nl, tevens auteur van de Star Wars Interviews boeken, zal te gast zijn in deze toch wel speciale uitzending. En uiteraard zullen ook Marc, Quinten en ikzelf weer te horen zijn.

Win een The Mandalorian goodiepakket!

Op onze Facebookpagina is nu een winactie gaande waarbij je een goodiepakket van The Mandalorian kunt winnen! De prijs wordt verstrekt door Disney en iedereen kan tot en met zondag 1 november deelnemen.

Lees verder