Star Wars film van Damon Lindelof vindt in Sharmeen Obaid-Chinoy een regisseur

Welke Star Wars film zullen we het eerst in de bioscoop gaan zien?

Volgens Deadline is Damon Lindelof momenteel met een onbekende co-schrijver aan de slag gegaan met het script van een nieuwe Star Wars film, waarbij Lucasfilm en hij het belangrijk vinden dat er in deze fase van pre-productie de visie van een regisseur wordt meegenomen.

Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) lijkt daarvoor de aangewezen persoon te worden. Zij mag het wat hen betreft gaan proberen om een Star Wars film te regisseren. Of het echt zover komt is voorlopig nog afwachten, immers is de film nog niet officieel aangekondigd door Lucasfilm en zelfs bij de producties waarbij dit wel het geval was bleek later lastiger dan verwacht om de film daadwerkelijk uit te brengen. De serie films waar Rian Johnson aan zou werken en de aangekondigde Rogue Squadron film van Patty Jenkins zijn slechts twee van meerdere voorbeelden.

Damon Lindelof heeft nauwe banden met JJ Abrams (The Force AwakensThe Rise of Skywalker) en zou samen met een andere schrijver momenteel de hand leggen aan het script voor deze film. Zelf is hij vooral bekend van de series Lost (waar ook Abrams aan heeft meegewerkt) en The Leftovers. Op filmgebied staan o.a. de Star Trek films Star Trek (2009) en Star Trek Into Darkness (2013) op zijn palmares, waar hij eveneens samen met Abrams aan heeft gewerkt.

We kunnen constateren dat men bij Lucasfilm achter de schermen ongetwijfeld druk bezig zal zijn met het uitwerken van ideeën voor de volgende Star Wars film(s). We weten in elk geval dat Taika Waititi een Star Wars film in petto heeft, evenals Michael Waldron in samenwerking met Kevin Feige. Oorspronkelijk stond Rogue Squadron op de planning voor eind 2023, maar deze is uiteindelijk van de releaselijst gehaald. Momenteel staat de eerstvolgende Star Wars film gepland voor 2025, al heeft Lucasfilm nog niets uitgelaten over wat we dan kunnen verwachten.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!