Heroes Dutch Comic Con 2023

Star Wars-actrices Amy Allen en Orli Shoshan aanwezig tijdens zomereditie Heroes Dutch Comic Con

Eindelijk weer Star Wars acteurs op Heroes Dutch Comic Con

Terwijl de Star Wars community momenteel reikhalzend uitkijkt naar de eerste Star Wars Celebration in Europa sinds 2016 mogen we de aanstaande conventies in eigen land natuurlijk niet vergeten. Sterker nog, ’s lands grootste Comic Con keert op 24 en 25 juni terug naar de Jaarbeurs in Utrecht en heeft gisteren nieuwe Star Wars gasten aangekondigd!

De verkoop van de early-bird tickets op 24 februari ging razendsnel voorbij, maar niet getreurd: op vrijdag 24 maart komen de reguliere tickets in de verkoop.

Amy Allen (Aayla Secura)

Amy Allen (1976) is een Amerikaanse actrice die de Jedi Master Aayla Secura speelde in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones en in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Amy was al eens eerder gecast als een extra Twi’lek in de DVD release van Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. Naast haar werk voor de camera, werkte ze achter de schermen aan veel verschillende films, waaronder A.I. Artificial Intelligence.

Aayla Secura is oorspronkelijk bedacht door Jan Duursema en John Ostrander voor de Star Wars comics en is het eerste Star Wars personage dat de stap van de comics naar een live-action film maakte.

Amy Allen in haar rol als Aayla Secura.

Orli Shoshan (Shaak Ti)

Orli Shoshan (1974) is opgegroeid in Israël. Op 18-jarige leeftijd diende ze bijna twee jaar in het Israëlische leger. Na haar militaire dienst begon ze te werken voor een Israëlische luchtvaartmaatschappij, wat haar naar de Verenigde Staten bracht om in Chicago te gaan wonen. Tijdens haar werk voor EL AL kreeg ze een grote passie voor reizen toen ze plaatsen als India, Thailand en Australië bezocht. Orli besloot te verhuizen naar Sydney, Australië. Daar begon ze haar succesvolle modellencarrière met werk in tijdschriften en catalogi, daarna op de catwalk en vele televisiecommercials. Al dit harde werk zou uiteindelijk uitmonden in haar acteerrol in Star Wars!

Orli speelde Jedi Master Shaak Ti in Star Wars Episode II en Episode III. Shaak Ti is een populair personage dat je terugvindt in vele actiefiguren, LEGO sets, stripboeken en videogames. Tijdens haar verblijf in Australië werkte ze mee aan andere grote televisieshows zoals The Wheel of Fortune – Australia, waarin ze prijzen presenteerde, en een fitnessprogramma Aerobic OZ style.

Orli Shoshan als Shaak Ti.

Ontmoet Amy Allen en Orli Shoshan

Fans kunnen met Amy en Orli op de foto, een handtekening bemachtigen of vragen stellen tijdens de Q&A op het hoofdpodium. Photobooth tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar. Er zijn ook duo photobooth tickets beschikbaar. Kijk voor tickets en meer informatie op dutchcomiccon.com.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!