Social Media

Nieuws

Skellig Michael: Behind-the-scenes video, Daisy Ridley in training en Making of The Force Awakens geschrapt?

Geplaatst

op

De Ierse toeristenorganisatie Discover Ireland heeft (om het toerisme een boost te geven) een speciale Behind-the-scenes video gemaakt van de opnames op Skellig Michael. Op dit eiland werd de laatste scene van The Force Awakens opgenomen en ook voor Episode VIII is hier gefilmd.

Om bij Episode VIII te blijven: Daisy Ridley is aan het trainen! Bekijk haar video op instagram hier.

Als laatste zeer, zéér teleurstellend nieuws: volgens het altijd goed ingewijde Jedi-Bibliothek is het boek The Making of The Force Awakens dat dit najaar zou verschijnen geschrapt! Van dit boek (geschreven door JW Rinzler en Mark Cotta Vaz) was de releasedatum al een keer verzet van maart 2016 naar 25 oktober 2016. Het zou een hardcover van 368 pagina’s worden, dus in de stijl van de andere 3 Making Of boeken. Zodra er hier meer over bekend is lees je het hier!

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

Queen’s Hope cover onthulling en eerste fragment

Geplaatst

op

Door

Gizmodo heeft vandaag de eer om de cover van het aanstaande boek Queen’s Hope, van E.K. Johnston te onthullen. Queen’s Hope, het derde deel in de trilogie en vervolg op Queen’s Peril en Queen’s Shadow, speelt zich 10 jaar na The Phantom Menace af en volgt Padmé Amidala wanneer ze besluit om een geheime missie te ondernemen naar de frontlinies van de Clone Wars om met eigen ogen te aanschouwen hoe het er daar aan toe gaat. Terwijl Padmé weg is is het aan handmaiden Sabé, die haar plaats ingenomen heeft als Senator Amidala, om moeilijke politieke beslissingen te nemen.

Op de website van Gizmodo kun je nu al een fragment uit het begin van het boek lezen om vast in de stemming te komen. Het boek ligt vanaf 2 november 2021 in de winkel.

De cover van Queen's Hope, geïllustreerd door Tara Phillips.

De cover van Queen’s Hope, geïllustreerd door Tara Phillips.

Kijk jij al uit naar Queen’s Hope? Heb je genoten van Queen’s Peril en Queen’s Shadow? Deel je meningen over die boeken op Discord en Facebook.

Lees verder

Nieuws

Boekaankondiging: Star Wars: Battles that changed the galaxy

Geplaatst

op

Door

StarWars.com kondigde vandaag het nieuwe boek, Star Wars: Battles that changed the galaxy aan, geschreven door Jason Fry, Cole Horton, Chris Kempshall en Amy Ratcliffe. Het viertal neemt de lezer mee langs een lading bekende en geschiedenis schrijvende veldslagen in het Star Wars sterrenstelsel. Beginnend bij de Battle of Naboo en eindigend bij de Battle of Exegul met veldslagen tussen de Seperatists en de Republic, de Empire en de Rebellion, de First Order en de Resistance, en alles dat er tussenin zit.

Dit boek, uitgegeven door DK Books, zit boordevol foto’s renders en kaarten die de verschillende veldslagen uiteen zetten, beschrijven wat er gebeurde, waarom en hoe de beide partijen te werk gingen in een poging een overwinning voor hun fractie veilig te stellen.

Star Wars: Battles that changed the galaxy verschijnt op 5 oktober 2021 en is voor mensen die niet van wachten houden vanaf vandaag al te bestellen via Penguin Random House en zal naar verwachten binnenkort ook bij Nederlandse winkels beschikbaar worden.

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

 

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

 

 

Lees verder

Disney Plus

Star Wars Disney+ update: nieuwe premièredag, Visions, Ahsoka, Obi-Wan

Geplaatst

op

Door

Disney heeft besloten vanaf nu al haar toekomstige seriepremières op een woensdag uit te brengen, in plaats van op vrijdag. Dit naar aanleiding van het grote succes van Loki, welke onlangs de meest bekeken seizoenspremière op Disney+ werd. 

Verder verschenen er de afgelopen dagen wat geruchten over de series Ahsoka en Obi-Wan Kenobi en onthulde Disney de titels van de aankomende afleveringen van animatieserie The Bad Batch. En op 3 juli mogen we een ‘sneak peek’ verwachten van de aangekondigde anime shorts onder de naam Star Wars: Visions.

Ahsoka

Het gerucht gaat dat de casting director van Ahsoka op zoek is naar een Aziatische actrice tussen de 20-30 jaar oud voor een grote rol in de serie. Op internet wordt gespeculeerd dat het hier om Barriss Offee zou gaan, maar ook Sabine Wren lijkt een reële mogelijkheid.

Barriss Offee is de voormalige vriendin van Ahsoka uit The Clone Wars die uiteindelijk werd terechtgesteld voor de misdaden waar Ahsoka oorspronkelijk (onterecht) van werd beschuldigd. Ikzelf denk dat de rol van Sabine Wren aannemelijker is, ook gezien het einde van de serie Star Wars Rebels en het gegeven dat Ahsoka in The Mandalorian aangaf op zoek te zijn naar Thrawn (en Ezra) wat de link tussen Rosario Dawson’s Ahsoka en Rebels lijkt te versterken.

Hoe dan ook nemen we dit gerucht met een gezonde korrel zout, maar het is natuurlijk wel fijn dat er op de achtergrond langzamerhand meer vorm wordt gegeven aan de serie.

Obi-Wan Kenobi

Via Bespin Bulletin verschenen op Instagram onlangs stille én bewegende beelden van o.a. Ewan McGregor en Indira Varma op de set van Obi-Wan Kenobi.

The Bad Batch

De internationale titels voor de afleveringen van The Bad Batch in juli zijn bekendgemaakt:

  • 2 juli – Common Ground
  • 9 juli – Devil’s Deal
  • 16 juli – Rescue on Ryloth
  • 23 juli – Infested
  • 30 juli – War Mantle

Zou Rescue on Ryloth iets te maken hebben met een jonge Hera Syndulla en/of haar vader Cham Syndulla? En waar zou de aflevering getiteld War Mantle over kunnen gaan? Deze codenaam kwamen we ook tegen in de film Rogue One (2016).

Star Wars: Visions

Op 3 juli krijgen we een voorproefje van Star Wars: Visions, een reeks geanimeerde shorts van de hand van bekende anime-makers die tijdens Disney’s Investor’s Day werd aangekondigd.

Er is tot nu toe nog weinig bekend over deze serie, maar het wordt neergezet als een anthologie van meerdere shorts die het bekende Star Wars verhaal hervertellen in de welbekende Japanse anime-stijl. Verder is bevestigd dat Visions nog dit jaar op Disney+ verschijnt.

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Battle Scars”

Geplaatst

op

Door

Rex

Vandaag verscheen alweer de zevende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Battle Scars” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Laat ik maar meteen met de deur in huis trappen: deze aflevering van The Bad Batch was de beste aflevering sinds de seizoenspremière. In tegenstelling tot de vorige afleveringen, welke meer een ‘freak of the week’ aanpak hanteerde, vonden er in deze aflevering daadwerkelijk gebeurtenissen plaats die invloed hadden op het grotere verhaal. Kort gezegd: bij het (terug)kijken van The Bad Batch is deze aflevering onmisbaar.

De terugkeer van Captain Rex

De vorige aflevering eindigde met Rafa en Trace Martez die met een mysterieus persoon spraken, dit bracht in onze Star Wars chatroom een aardige discussie los. Was dit Ahsoka, Bail Organa of toch Mon Mothma? Het bleek niemand minder dan oudgediende Captain Rex te zijn! Ergens ook wel logisch, aangezien Ahsoka de enige link is tussen de gezusters Martez en Rex en we wisten op basis van de trailers al dat laatstgenoemde nog een keer moest verschijnen.

Rex ontmoet de Bad Batch in de cantina van Cid.

Het lukt de Bad Batch – opnieuw met uitzondering van Crosshair, die we nu al enkele afleveringen niet meer hebben gezien – met dank aan Rex’ hulp om hun inhibitor chips kwijt te raken, maar niet voordat we nog één keer geconfronteerd worden met de vreselijke gevolgen van deze chip. De scène waarin Wrecker zichzelf kwijtraakt en Order 66 probeert uit te voeren vond ik intens, de show laat hier een van zijn donkerste momenten zien wanneer hij bijna op het punt staat om Omega – het kind waarmee hij inmiddels een band heeft opgebouwd – te doden. Gelukkig (of moet ik zeggen, ‘uiteraard’?) kwam het niet zover, maar ik kan in elk geval niet ontkennen dat dit een van de weinige momenten in de serie tot nu toe was waarin ik op het puntje van mijn bank zat. En ik ben blij dat het plotpunt over Wrecker’s hoofdpijn hiermee tot een eind is gekomen.

Rex kijkt op een afstandje toe terwijl de leden van de Bad Batch één voor één hun inhibitor chips laten verwijderen.

De weg naar het kwijtraken van de inhibitor chips was ook tof; we zagen vandaag voor het eerst in een Star Wars film/serie de planeet Bracca – die we kennen als beginplaneet uit de game Jedi: Fallen Order. Overigens, voor de gelukkige next-gen consolebezitters: vandaag is er een nieuwe versie van deze game verschenen welke je gratis kunt downloaden als je de game al in bezit hebt! Uit de game weten we dat Bracca een van de belangrijkste scheepswerfplaneten was die gebruikt werd om schepen uit het Clone Wars-tijdperk te ontmantelen. Logisch dat Rex de Bad Batch hierheen brengt om incognito de inhibitor chips te verwijderen, hij kan ze immers moeilijk een actief ziekenhuis insmokkelen.

Conclusie: de beste aflevering tot nu toe

De aflevering bood – op de spannende scène met een ontketende en gehersenspoelde Wrecker na – weinig actie, maar daar zul je niemand over horen klagen. De relatie tussen Wrecker en Omega is door het voorval alleen maar sterker geworden (ze aten weer gezellig samen van de Mantell-mix) en het einde van de aflevering lijkt erop te duiden dat we Rex nog wel terug gaan zien in de serie. Ik ben benieuwd hoe het met Crosshair gaat en wat Fennec Shand uitspookt, wie weet dat we daar volgende week meer van gaan zien!

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.