Shawn Levy

Shawn Levy in gesprek om Star Wars-film te regisseren

Stranger Star Wars Things?

Terwijl we momenteel nog middenin Andor zitten en gisteren nog te horen kregen hoe de cast van The Acolyte eruitziet is Shawn Levy de volgende naam die we uit de geruchtenbak kunnen grabbelen als het gaat om wie er mogelijk een Star Wars film mag gaan regisseren.

Levy, die met Free Guy en het toekomstige Deadpool 3 (beiden met Ryan Reynolds) al eerder twee Disneyfilms heeft geregisseerd, is vooral bekend vanwege zijn werk aan de Netflix-hit Stranger Things – waar hij als executive producer fungeert en tien afleveringen van heeft geregisseerd.

Dat zijn samenwerking met Reynolds goed beviel is ook te zien aan het feit dat Levy de film The Adam Project voor Netflix regisseerde. Zou dit kunnen betekenen dat we Ryan Reynolds (al dan niet in een cameo-rol) in Star Wars zullen gaan zien?

Waar de ene deur sluit, gaat een andere open

Volgens de site Deadline is het volgende in elk geval zeker: wanneer Shawn Levy klaar is met de MCU-film Deadpool 3 zal hij aan de slag gaan met zijn eigen film in een galaxy far, far away… Daarmee is Levy na Taika Waititi, Patty Jenkins, Sharmeen Obaid-Chinoy en de Star Wars-film van Kevin Feige en Michael Waldron de zoveelste persoon die al dan niet officieel aan een toekomstige Star Wars-film verbonden is. Vandaag werd ook nog bekend dat de Star Wars-film die J.D. Dillard zou maken niet meer zal worden uitgebracht.

Ondertussen is het morgen op de kop af vijf jaar geleden sinds StarWars.com een trilogie van de hand van Rian Johnson (The Last Jedi) aankondigde, waar we ook nog steeds geen update over hebben. De Rogue Squadon film die in 2023 uit moest komen is tot nader order uitgesteld en daarmee lijkt de eerstvolgende Star Wars film niet eerder dan in 2025 te gaan uitkomen. Welk Star Wars project dit gaat worden is echter niet duidelijk.

Het lijkt waarschijnlijk dat Lucasfilm zijn troefkaarten nauw aan de borst houdt en wil aankijken welk project het snelst vordert in de komende maanden. Tot nu toe weten we in elk geval zeker dat ze er hard aan werken om Star Wars weer op het grote, witte doek te krijgen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!