Star Wars plannen voor Disney+ onthuld op D23 Expo

Op D23 Expo heeft Lucasfilm tijdens het panel over Disney+ Star Wars fans verblijd met de eerste officiële beelden van live-action serie The Mandalorian, maar vooral met het nieuws dat Ewan McGregor inderdaad terugkeert om zijn rol als Obi-Wan Kenobi opnieuw te vertolken.

The Mandalorian

The Mandalorian kreeg tijdens het D23 Expo panel een splinternieuwe trailer; de eerste officiële beelden van de allereerste live-action Star Wars serie! Hier heeft onze zustersite TheMandalorian.net al een uitgebreid artikel met een traileranalyse over geschreven, dus ga vooral naar die website om daar alles over het laatste nieuws te vinden. Wist je bijvoorbeeld al dat Mulan ook meespeelt in de serie?

Ongetitelde Obi-Wan Kenobi serie

Eindelijk wordt de serie waar een groot deel van de Star Wars fans op hoopte werkelijkheid. Het was inmiddels al een publiek geheim dat Ewan McGregor met Lucasfilm is gesprek is geweest om Obi-Wan Kenobi terug naar het grote (of nee, kleine) scherm te brengen.

Kathleen Kennedy (president van Lucasfilm) heeft reeds aangegeven dat alle scripts voor de serie klaar zijn en dat de opnames volgend jaar zullen aanvangen. Hoeveel afleveringen de serie zal krijgen is nog onbekend, de verwachting van velen is wel dat het slechts bij Ă©Ă©n seizoen zal blijven. Echter zijn hier officieel nog geen uitspraken over gedaan.

The Clone Wars

Star Wars: The Clone Wars keert in februari 2020 terug met een gloednieuw seizoen. Deze serie zal de oorspronkelijke animatieserie eindelijk het einde bieden waar fans en maker Dave Filoni al jaren naar hebben uitgekeken. Wat mij betreft is dat helemaal niet erg; met The Mandalorian en The Rise of Skywalker in het verschiet is er genoeg Star Wars te zien in 2019!

D23 Expo The Clone Wars
StarWars.com

Ongetitelde Cassian Andor serie

Tot ieders verrassing kwamen zelfs Diego Luna (Cassian Andor) en Alan Tudyk (K2-SO) even op het podium om te praten over de aanstaande Cassian Andor-serie. Over deze Rogue One prequel is echter ook na hun optreden nog weinig bekend, al was het wel goed om te zien dat de chemie tussen de twee acteurs alleen maar beter lijkt te zijn geworden. Momenteel wordt er nog druk aan de serie geschreven en de daadwerkelijke opnames zullen volgend jaar beginnen.

Star Wars plannen voor Disney+

Op onderstaande afbeelding is te zien welke Star Wars producties we momenteel kennen (en welke allemaal op Disney+ te zien zullen zijn!) en in welke tijdsperiode deze zich afspelen. Interessant is bijvoorbeeld dat de Obi-Wan serie zich tussen het begin en het einde van de film Solo: A Star Wars Story af lijkt te gaan spelen.

Bron: https://twitter.com/spaceshipsporn/

Star Wars: The Rise of Skywalker

Tot slot zijn er enkele nieuwe beelden verschenen van Star Wars: The Rise of Skywalker. Wij verwachten echter veel meer nieuwe beelden in een behind-the-scenes reel die naar verwachting vanavond zal verschijnen. Toch wilden we jullie deze shots niet onthouden, wat denken jullie hier te zien?

TROS D23

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!