Social Media

Series

Gerucht: nieuwe Star Wars serie in de maak voor Disney+

Geplaatst

op

Foto gemaakt door Shayan Asgharnia voor Variety

Volgens Variety wordt er op dit moment concreet gewerkt aan een nieuwe Star Wars live-action serie met Leslye Headland (Russian Doll) aan het roer.

Hoewel de productie van de Cassian Andor serie momenteel stilstaat en de opnames van de serie omtrent Obi-Wan Kenobi zijn uitgesteld naar januari 2021 betekent dat allerminst dat men niet druk is met het produceren van nieuwe Star Wars series. Bronnen van Variety melden immers dat de serie van Headland zich zal afspelen in een ander tijdperk dan alle andere Star Wars producties waar momenteel aan wordt gewerkt.

Onlangs deed Lucasfilm Project Luminous uit de doeken als Star Wars: The High Republic – een nieuw tijdperk voor Star Wars met verhalen die zich vele jaren vóór de Skywalker Saga afspelen en die zullen worden verteld aan de hand van boeken en later eventueel films, series en games. Gezien de bewoording dat deze nieuwe serie van Leslye Headland zich ‘in een heel ander tijdperk zal afspelen dan de andere series’ zou het logisch zijn om te verwachten dat haar Star Wars serie iets te maken heeft met het High Republic tijdperk. Of dit daadwerkelijk het geval is weten we echter pas wanneer de serie daadwerkelijk officieel wordt aangekondigd.

Tot slot is een van de weinige dingen die we weten over de serie van Headland dat deze een vrouwelijk hoofdpersonage zal hebben. Als het inderdaad om een High Republic-productie gaat is de kans aanwezig dat het hier om Avar Kriss gaat, al is dit laatste niets meer dan pure speculatie van mijn kant.

Nieuwe aankondigingen, nu Star Wars Celebration niet lijkt door te gaan?

Met het einde van The Clone Wars in zicht (de laatste aflevering verschijnt op 4 mei) is het logisch dat Lucasfilm op korte termijn tenminste één nieuwe serie zal willen aankondigen. Nu het er sterk op begint te lijken dat Star Wars Celebration in Anaheim in augustus geen doorgang zal vinden vanwege de COVID-19 pandemie en de productie van andere series stilstaan of zijn uitgesteld, snakken veel fans logischerwijs naar positief nieuws en nieuwe aankondigingen. Het laatste positieve bericht dat we kregen was dat The Mandalorian’s derde seizoen al in ontwikkeling is en het tweede seizoen op schema loopt voor een release in oktober op Disney+. Vanuit Disney gezien zou het logisch zijn om het slechte nieuws omtrent de aanstaande annulering van Celebration enigszins te willen maskeren door tegelijkertijd nieuwe aankondigingen te doen die ze mogelijk op de beurs zelf hadden willen onthullen. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren is natuurlijk nog maar de vraag.

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Sponsor
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Mandalorian

Gerucht: ook Timothy Olyphant speelt in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

De castinggeruchten over The Mandalorian blijven binnenstromen; The Hollywood Reporter meldt inmiddels dat ook Timothy Olyphant is toegevoegd aan de cast van het tweede seizoen.

Timothy Olyphant

Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic (via The Hollywood Reporter)

Na de eerdere berichten over Ahsoka, Boba Fett en Bo-Katan blijft de geruchtenmolen doorgaan met draaien in het kader van het vervolg op Star Wars’ eerste live-action serie. Wat voor rol Timothy Olyphant (Deadwood, Justified) mogelijk gaat spelen is niet bekend, sowieso zijn alle geruchten uiteraard niet officieel zolang Lucasfilm en/of Disney deze nog niet heeft bevestigd.

Het tweede seizoen van The Mandalorian staat gepland om in oktober van start te gaan op Disney+.

Lees verder

The Mandalorian

Gerucht: Katee Sackhoff speelt Bo-Katan in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

Katee Sackhoff
"Katee Sackhoff" by Gage Skidmore is licensed under CC BY-SA 2.0

Volgens bronnen van Slashfilm en Deadline zou Battlestar Galactica actrice Katee Sackhoff de eerste live-action versie van het personage Bo-Katan tot leven gaan brengen in het tweede seizoen van The Mandalorian. Dit gerucht gaat al de ronde sinds Star Wars Celebration in Chicago (2019). Echter, zowel Slashfilm als Deadline zeggen daar nu bevestiging van te hebben.

Sackhoff is niet onbekend met het personage. Eerder sprak zij de stem van de Mandalorian strijder al in voor de series The Clone Wars en Rebels. De laatste keer dat we Bo-Katan hebben gezien was in seizoen vier van Star Wars Rebels. Toen bezat zij de darksaber en werd ze gezien als de rechtmatige heerser over Mandalore. Echter, in het eerste seizoen van The Mandalorian zien we dat Moff Gideon de darksaber inmiddels bezit. We mogen ervan uitgaan dat Bo-Katan dat niet zomaar over haar kant laat gaan.

Sackhoff en Lucasfilm hebben allebei nog niet gereageerd op het gerucht maar volgens Slashfilm zou haar rol al helemaal opgenomen zijn.

Volgens de bestuursvoorzitter van Disney, Bob Chapek, hoeven we ons overigens geen zorgen te maken over het tweede seizoen van de serie. Volgens hem hebben alle opnames plaats gevonden voor de COVID-19 uitbraak en is de planning daardoor ongewijzigd. Vooralsnog mogen we het tweede seizoen van The Mandalorian dus gewoon op Disney+ verwachten in oktober van dit jaar.

Image: “Katee Sackhoff” by Gage Skidmore is licensed under CC BY-SA 2.0

Lees verder

The Mandalorian

Gerucht: Temuera Morrison speelt Boba Fett in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

Temuera Morrison zal Boba Fett gaan spelen in The Mandalorian, schrijft The Hollywood Reporter vrijdag op basis van nog onbekende bronnen. Het is nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar The Hollywood Reporter is stellig. Morrison was in de prequels te zien als Jango Fett en vele duizenden clones. (meer…)

Lees verder

Cassian Andor

Vier acteurs voegen zich bij cast Cassian Andor serie

Geplaatst

op

Door

StarWars.com

Plotseling verscheen gisteravond het bericht op StarWars.com dat Genevieve O’Reilly en Denise Gough zich bij de cast van de live-action Cassian Andor serie hebben gevoegd, evenals twee acteurs waar al eerder geruchten over verschenen: Stellan Skarsgard en Kyle Soller.

Star Wars kenners zullen de toevoeging van O’Reilly in het bijzonder kunnen waarderen aangezien zij al eerder aan de franchise verbonden is geweest in de films Revenge of the Sith (2005) en Rogue One (2016) en de animatieserie Star Wars Rebels (voice-over). Hierin speelde zij Mon Mothma (oorspronkelijk gespeeld door Caroline Blakiston in Return of the Jedi), de mede-oprichter en leider van de Rebel Alliance.

Over de drie andere acteurs is het nog niet bekend in wat voor rol we hen zullen gaan zien. Denise Gough is voornamelijk bekend van Britse tv-series en gamers zullen haar kennen als de stem van Yennefer of Vengerberg in The Witcher 3: Wild Hunt. Skarsgard is onlangs genomineerd voor een Emmy vanwege zijn rol in de HBO serie Chernobyl, waar Soller vooral bekendstaat om zijn rol als Francis Poldark in de serie Poldark.

Nieuwe showrunner

Tot slot is voormalig showrunner Stephen Schiff vervangen door Tony Gilroy (co-schrijver van Rogue One), die de serie tevens zal regisseren. Schiff blijft wel aan het project verbonden als schrijver, evenals Dan Gilroy (Nightcrawler) en Beau Willimon (House of Cards). Het is nog niet bekend wanneer de serie daadwerkelijk op Disney+ zal verschijnen, al was de verwachting dat dit nog in 2021 zou gebeuren. Positief is in ieder geval dat het project zeker niet stilstaat en pre-productie nog steeds in volle gang is.

Lees verder
Sponsor