Social Media

Series

Gerucht: nieuwe Star Wars serie in de maak voor Disney+

Geplaatst

op

Foto gemaakt door Shayan Asgharnia voor Variety

Volgens Variety wordt er op dit moment concreet gewerkt aan een nieuwe Star Wars live-action serie met Leslye Headland (Russian Doll) aan het roer.

Hoewel de productie van de Cassian Andor serie momenteel stilstaat en de opnames van de serie omtrent Obi-Wan Kenobi zijn uitgesteld naar januari 2021 betekent dat allerminst dat men niet druk is met het produceren van nieuwe Star Wars series. Bronnen van Variety melden immers dat de serie van Headland zich zal afspelen in een ander tijdperk dan alle andere Star Wars producties waar momenteel aan wordt gewerkt.

Onlangs deed Lucasfilm Project Luminous uit de doeken als Star Wars: The High Republic – een nieuw tijdperk voor Star Wars met verhalen die zich vele jaren vóór de Skywalker Saga afspelen en die zullen worden verteld aan de hand van boeken en later eventueel films, series en games. Gezien de bewoording dat deze nieuwe serie van Leslye Headland zich ‘in een heel ander tijdperk zal afspelen dan de andere series’ zou het logisch zijn om te verwachten dat haar Star Wars serie iets te maken heeft met het High Republic tijdperk. Of dit daadwerkelijk het geval is weten we echter pas wanneer de serie daadwerkelijk officieel wordt aangekondigd.

Tot slot is een van de weinige dingen die we weten over de serie van Headland dat deze een vrouwelijk hoofdpersonage zal hebben. Als het inderdaad om een High Republic-productie gaat is de kans aanwezig dat het hier om Avar Kriss gaat, al is dit laatste niets meer dan pure speculatie van mijn kant.

Nieuwe aankondigingen, nu Star Wars Celebration niet lijkt door te gaan?

Met het einde van The Clone Wars in zicht (de laatste aflevering verschijnt op 4 mei) is het logisch dat Lucasfilm op korte termijn tenminste één nieuwe serie zal willen aankondigen. Nu het er sterk op begint te lijken dat Star Wars Celebration in Anaheim in augustus geen doorgang zal vinden vanwege de COVID-19 pandemie en de productie van andere series stilstaan of zijn uitgesteld, snakken veel fans logischerwijs naar positief nieuws en nieuwe aankondigingen. Het laatste positieve bericht dat we kregen was dat The Mandalorian’s derde seizoen al in ontwikkeling is en het tweede seizoen op schema loopt voor een release in oktober op Disney+. Vanuit Disney gezien zou het logisch zijn om het slechte nieuws omtrent de aanstaande annulering van Celebration enigszins te willen maskeren door tegelijkertijd nieuwe aankondigingen te doen die ze mogelijk op de beurs zelf hadden willen onthullen. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren is natuurlijk nog maar de vraag.

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cassian Andor

Gerucht: Adria Arjona voegt zich bij de cast van Cassian Andor

Geplaatst

op

Door

Volgens Deadline heeft Adria Arjona (Pacific Rim: Uprising, Triple Frontier, 6 Underground) een rol te pakken in de aankomende Disney+-serie omtrent rebellenagent Cassian Andor.

Dat casting en pre-productie al goed onderweg is was al bekend; enkele maanden geleden werd al via officiële kanalen bekendgemaakt dat Denise Gough, Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgard en Kyle Soller zullen verschijnen in de Rogue One prequel-serie.

Adria Arjona en Diego Luna. Foto door Michael Buckner/Deadline

Zoals gebruikelijk blijft het voorlopig speculeren wat voor rol zou zijn weggelegd voor de atletische actrice, al vermoeden sommige fans dat dit om de zus van Cassian Andor zou gaan. Hoe dan ook, totdat Lucasfilm officieel melding maakt van de komst van Arjona is dit nieuws niets meer dan een (sterk) gerucht.

Mocht Arjona inderdaad meewerken aan een Star Wars productie zou het ondanks haar jonge carrière niet de eerste of zelfs tweede keer zijn dat ze met een Star Wars acteur te maken krijgt; in Pacific Rim: Uprising werkte ze al samen met John Boyega en in de Netflix-film Triple Frontier verscheen ze samen met Oscar Isaac op het kleine scherm. In maart 2021 is Arjona weer op het grote witte doek te zien in de film Morbius.

Eind deze maand zou Star Wars Celebration Anaheim plaatsvinden waar Lucasfilm nieuwe aankondigingen omtrent cast en producties uit de doeken zou doen. Hoewel Celebration in fysieke vorm niet meer doorgaat is het goed mogelijk dat we in de komende weken meer te weten zullen komen over reeds bekende én onaangekondigde producties.

Lees verder

The Mandalorian

The Mandalorian genomineerd voor 15 prijzen

Geplaatst

op

Door

D23 Expo

Sinds Disney+ de eerste aflevering van The Mandalorian online zette is het al een succes. Dat succes wordt nu beloond met maar liefst 15 Emmy nominaties. Op 21 september van dit jaar gaat de serie de strijd aan om de prijzen in de wacht te slepen. Een van de nominaties is voor beste drama serie. De concurrentie voor die prijs is niet mis. Ook de hit series The Handmaid’s Tale en The Crown zijn namelijk genomineerd, samen met enkele anderen.

Naast de beste drama is The Mandalorian genomineerd voor de volgende prijzen:

 • Outstanding Character Voice-Over Performance
 • Outstanding Production Design For A Nattative Program (half uur)
 • Outstanding Fantasy/ Sci-Fi Costumes
 • Outstanding Single-Camera Picture Editing For A Dama Series (drie keer)
 • Outstanding Prosthetic Makeup For A Series, Limited Series, Movie or Special
 • Outstanding Mustic Composition For a Series (Original Dramatic Score)
 • Outstanding Guest Actor in Drama Series
 • Outstanding Sound Editing For A Comedy or Drama Series (half uur) and  Animation
 • Outstanding Sound Mixing For A Comedy or Drama Series (half uur) and  Animation
 • Outstanding Special Visual Effects
 • Outstanding Stunt Coordination For A Drama Series, Limited Series or Movie.

Naast The Mandalorian is ook Star Wars: Resistance genomineerd voor een Emmy, namelijk voor beste kinderserie.

Lucasfilm president Kathleen Kennedy reageerde op dit nieuws.

“Ik ben zo trots op iedereen die heeft meegewerkt om deze Emmy nominaties mogelijk te maken. Ik ben dankbaar dat ik mag werken met zo’n talentvolle groep mensen. Disney+ heeft een groot risico genomen met The Mandalorian en ik kan ze niet genoeg bedanken.”

Ook John Favreau en Dave Filoni reageerde vol lof op de nominaties en het harde werken van alle mensen die aan de serie mee werkte.

 

Lees verder

Series

Gerucht: Donald Glover keert terug als Lando Calrissian op Disney+

Geplaatst

op

Door

In 2018 verscheen Solo: A Star Wars Story, een film die geplaagd werd door veel reshoots, een regisseurswissel en een lage bioscoopomzet. Donald Glover, die voor die film in de huid kroop van de charismatische legendesmokkelaar Lando Calrissian, staat volgens sommigen op het punt om terug te keren in een nog niet aangekondigde Disney+ serie.

Noah Outlaw en zijn team van Kessel Run Transmissions zijn ervan overtuigd dat Glover zal terugkeren in een nieuwe Disney+ serie. Of dit een direct vervolg op Solo moet worden of dat het eerder gaat om een spirituele opvolger van de film is niet bekend. Volgens KRT zou Glover de hoofdrol krijgen in een serie omtrent Lando Calrissian en gaat het dus niet om een cameorol. Echter blijft natuurlijk de vraag overeind over of dit onofficiële bericht te vertrouwen is.

Overigens is het zo dat KRT niet de enigen zijn die dit nieuws claimen, zo bracht YouTuber Grace Randolph dit bericht al maanden geleden naar buiten.

Bron was eerder wel betrouwbaar

Zolang er nog niets officieel is bevestigd heeft het weinig zin om hier heel lang bij stil te staan en kunnen we dit bericht het beste met het welbekende korreltje zout nemen, al is het wel noemenswaardig om te melden dat deze zelfde bron het eerder bij het rechte eind had wat betreft de aankondiging van de nieuwe animatieserie Star Wars: The Bad Batch.

Lees verder

Series

Nieuwe animatieserie Star Wars: The Bad Batch aangekondigd

Geplaatst

op

Door

Op StarWars.com maakte Lucasfilm vandaag bekend dat er in 2021 een nieuwe Star Wars animatieserie zal verschijnen op Disney+; Star Wars: The Bad Batch.

The Bad Batch is een groep clone troopers die we onlangs voorbij hebben zien komen in het laatste seizoen van The Clone Wars. Clone Force 99, zoals de groep officieel heet, bestaat uit vier (later vijf) unieke leden die bekendstaat om hun effectiviteit: The Bad Batch heeft tot dusver een 100% slaagkans wat betreft de missies die ze uitvoeren.

Bad Batch

Clone Force 99, oftewel The Bad Batch.

De serie zal zich afspelen in de tijd ná The Clone Wars, waarin de groep een nieuw levensdoel zal moeten vinden om hun bestaan betekenis te kunnen bieden. Hoofdverantwoordelijke van de nieuwe serie is uiteraard Dave Filoni, de man achter The Clone Wars en Star Wars Rebels. Hij wordt omringd door mensen die al eerder aan de verschillende Star Wars animatieseries hebben gewerkt, zoals ook Star Wars Resistance. De serie staat gepland om ergens in 2021 te worden uitgebracht op Disney+.

Lees verder