Disney+

Disney+ testfase van start in Nederland

Zoals eerder werd bericht krijgt Disney+ inderdaad een testfase in Nederland. Deze is vandaag van start gegaan: tot 12 november kan iedereen in Nederland gratis gebruikmaken van Disney+. En zelfs voor iemand die alle Star Wars films al op Blu-ray bezit zit daar een kleine verrassing tussen!

Het Star Wars aanbod op Disney+ is niet onaardig aangezien alle bioscoopfilms en animatieseries zoals The Clone WarsStar Wars Rebels en Star Wars Resistance beschikbaar zijn op Disney+. Echter is er meer: mini-series zoals Star Wars LEGO: The Freemaker Adventures, All-Stars en Forces of Destiny staan er ook (optioneel zelfs in het Nederlands) op. Hierdoor is het Star Wars aanbod op Disney+ nu al aardig uitgebreid te noemen.

Rogue One small surprise

Een ander noemenswaardig feit is dat de film Rogue One: A Star Wars Story zowaar in 4K Ultra HD te bekijken is op Disney+. Dit is bijzonder omdat deze film nog niet eerder in deze resolutie is uitgebracht. De eerste Star Wars film die op het nieuwe (fysieke) UHD format verscheen was Star Wars: The Last Jedi in april 2018.

Rogue One was tot vandaag dus enkel op 1080p Blu-ray’s te zien met een DTS-HD Master Audio soundtrack. Nu kunnen Star Wars fans deze film dus voor het eerst in (uiteraard gecomprimeerd) 4K bekijken mét daarbij een gloednieuw Dolby Atmos audiospoor. Een leuke verrassing dus voor cine-audiofielen met de geschikte apparatuur in huis!

De andere twee Star Wars films die in de hoogste kwaliteit zijn te bekijken zijn Star Wars: The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story. Deze films kregen echter eerder al een fysieke 4K Blu-ray uitgave.

Over Disney+

Op 12 november 2019 wordt Disney+ gelanceerd. Disney+ is de streamingdienst waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samenkomen. Vanuit de Direct-to-Consumer en International divisie van The Walt Disney Company, biedt Disney+ reclamevrije programmering aan met veel originele speelfilms, documentaires, live-action- en animatieseries en korte films en series.

Naast toegang tot een uitgebreid archief van Disneyfilms en televisie-entertainment is Disney+ de plek waar films die door The Walt Disney Studios vanaf 2019 zijn uitgebracht exclusief gestreamd kunnen worden, waaronder: Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent: 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker. De dienst wordt gelanceerd in geselecteerde landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Nederland, gevolgd door Australië en Nieuw-Zeeland. Naar verwachting zal Disney+ binnen twee jaar op alle belangrijke markten beschikbaar zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!