The Rise of Skywalker beelden van D23 Expo

Zoals we eerder vermeldden zijn er zaterdag exclusieve beelden van Star Wars: The Rise of Skywalker aan het publiek vertoond. De beschrijving van deze beelden lieten de gemoederen hoog oplopen. Vandaag zijn de beelden via Good Morning America eindelijk voor iedereen te zien!

The Rise of Skywalker sizzle reel

In deze nieuwe beelden zien we dezelfde beelden die zaterdag op de D23 Expo in Anaheim zijn vertoond. De trailer begint met fragementen uit de Skywalker Saga in de volgorde waarin de films zijn uitgekomen: A New Hope, The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, The Phantom Menace, Attack of the Clones en Revenge of the Sith. Over de beelden heen horen we de voice-over van Luke Skywalker (Mark Hamill) die zijn zinnen uit de teaser trailer herhaalt: “We’ve passed on all we know. A thousand generations live in you now. But this is your fight.”. We eindigen met The Force Awakens en The Last Jedi.

Het eerste beeld uit Episode IX is deze van onze helden Rey, Finn, Poe, Chewbacca en 3PO die op Pasaana voor zich uit kijken.
Ze zijn op Pasaana, waar op dit moment een festival plaatsvindt. In beeld verschijnt de tekst “This December, the story of a generation comes to an end”.
General Leia Organa, uiteraard met knap werk van ILM en Lucasfilm om de in 2016 overleden Carrie Fisher in deze film voor een laatste keer terug te laten keren.
In het volgende shot zien we de vloot van de Resistance tevoorschijn komen uit hyperspace.
Ook zien we opvallend veel Imperial Star Destroyers uit A New Hope (wat doen die hier?), maar de achtergrond (lucht) lijkt niet dezelfde als in het beeld met de vloot van de Resistance. Is dit een ander moment in de film?
Nog een indrukwekkend shot van de Imperial Star Destroyers, die strak in formatie lijken te wachten op toestemming om in actie te komen.
Finn (John Boyega) en Jannah (Naomi Ackie) kijken nerveus voor zich uit, zien ze mogelijk de vloot van de First Order?
C-3PO (Anthony Daniels) heeft opvallende rode ogen, er lijkt geknoeid te zijn met zijn memory core.
Een superwapen van mogelijk de First Order doet flinke schade.
Rey (Daisy Ridley) gooit haar lightsaber richting een boom. Als je goed kijkt zie je bij de lightsaber hilt ook een training droid in de lucht zweven. In A New Hope trainde Luke ook ooit met een soortgelijke Marksman-H combat remote.
Rey vangt haar lightsaber weer, verder valt het op dat er een rode band om haar hand heen is gewikkeld. Een souvenir van het festival op Pasaana?
Terwijl Kylo Ren (Adam Driver) met grote stappen richting Rey loopt, horen we Palpatine zeggen “Your journey…”
Kylo Ren activeert zijn lightsaber. Achter hem zien we zijn gemodificeerde TIE Interceptor, zijn persoonlijke schip die hij ook al gebruikte in de teaser trailer van The Rise of Skywalker.
Kylo Ren en Rey raken in gevecht met elkaar in een omgeving omringd door water. Sommigen speculeren dat dit de plek is waar de restanten van de Death Star liggen die we aan het einde van de eerste teaser trailer zagen.
Het gevecht tussen Kylo Ren en Rey ziet er intens uit.
Het water kletst tegen het platform aan waar Kylo Ren en Rey op staan te vechten, wat mij persoonlijk erg doet denken aan het gevecht op Mustafar tussen Anakin en Obi-Wan in Revenge of the Sith. Daar was het uiteraard lava. Verder horen we na dit shot Palpatine (Ian McDiarmid?) zijn eerdere zin afmaken: “… nears its end”. Dus: “Your journey nears its end”. Het scherm is op dit moment zwart en we horen Darth Vader’s iconische ademhaling.
Dan het shot waar iedereen die ervan wist naar uitkeek. We zien Rey in een donker gewaad die twee lightsabers lijkt vast te houden.
Hier zien we meer van haar gewaad en de duistere ruimte waar ze zich in bevindt. Ook zien we gelijk dat de twee lightsabers parallel aan elkaar zijn bevestigd en uit Ă©Ă©n geheel bestaan.
In het laatste shot klapt Rey de lightsabers uit tot een double-bladed lightsaber. De beelden willen suggereren dat Rey de overstap naar de Dark Side heeft gemaakt, maar wij hebben daar zo onze twijfels over. Al is het maar omdat men een dergelijke twist niet Ă©cht zo vroeg van tevoren uit zou willen lekken. Mijn persoonlijke gedachte is dat we hier te maken hebben met een visioen, een projectie van Palpatine (“Dit is hoe krachtig je kunt worden als je je bij mij aansluit”), of bv. een nachtmerrie. Ook gaan er theorieĂ«n rond dat we hier te maken hebben met een kloon. Hoewel het natuurlijk zou kunnen dat Rey hier inderdaad ‘slecht’ is geworden, nemen wij dit shot met een behoorlijke korrel zout voor lief aan. Bij de titel horen we overigens nog een versie van Rey’s theme aan het eind.

En dat was het, waarschijnlijk wordt het nu wachten tot medio oktober de volledige trailer van The Rise of Skywalker wordt vertoond. Wat denken jullie te hebben opgemerkt in deze sizzle reel? Laat het ons weten in de reacties of op social media!

D23 Expo: Disney+, Star Wars en nog meer Star Wars

Het was een interessant Star Wars weekend met de eerste beelden van The Mandalorian, de aankondiging van een Obi-Wan Kenobi serie, nieuws over de Cassian Andor serie en de terugkeer van The Clone Wars. Voor een overzicht van alle Star Wars-informatie in het kader van Disney+ verwijzen we je graag naar onze nieuwste video:

Star Wars: The Rise of Skywalker zal de laatste film uit de Skywalker saga zijn en staat gepland voor release op 18 december 2019. De film wordt geproduceerd door Kathleen Kennedy, J.J. Abrams en Michelle Rejwan. The Rise of Skywalker is geschreven door J.J. Abrams en Chris Terrio, waarbij Abrams de film tevens zal regisseren. De film introduceert nieuwkomers Dominic Monaghan, Naomi Ackie, Keri Russell en Richard E. Grant. Tevens zullen o.a. Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (Armitage Hux), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Billy Dee Williams (Lando Calrissian) en zelfs de in 2016 overleden Carrie Fisher (Leia Organa) te bewonderen zijn in het slotstuk van de sequel trilogy.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!