RIP Peter Mayhew

Het is met groot verdriet dat we mee moeten delen dat Peter Mayhew is overleden. De Chewbacca-acteur verliet ons op de avond van 30 april, omringd door zijn familie.

Zijn lengte was de reden dat hij al die jaren terug is gecast als Chewbacca. Maar hij was meer dan dat. Peter presteerde het om in een gigantisch harig pak echte emoties door te laten schijnen in zijn acteerwerk. Zonder deze man was iedereens favoriete Wookiee niet uitgegroeid tot het popcultuur icoon dat hij is.

Peter was erg begaan met zijn fans – een paar weken geleden nog reisde hij af naar Chicago om samen met de fans Celebration te vieren. Dat uitte zich in een indrukwekkend aantal conventies over de afgelopen dertig jaar, maar vooral ook in zijn werk voor het goede doel. Het 501st Legion, Wounded Warriors, en Make-a-Wish was een aantal van de doelen die hij steunde. Om die doelen bij te staan richtte Peter de non-profit organisatie de Peter Mayhew Foundation op.

Zijn familie vraagt dan ook om, in plaats van giften en bloemen, de Foundation in zijn naam te steunen. Doneren kan via de officiële Peter Mayhew Foundation website.

Peter Mayhew is 74 jaar geworden. Hij laat zijn vrouw Angie, drie kinderen, en miljoenen fans na. Rust zacht, Peter.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!