Ray Stevenson

Ray Stevenson (Gar Saxon, Baylan Skoll) overleden op 58-jarige leeftijd

Hij zou ziek zijn geworden tijdens het filmen

Bizar nieuws vanuit Italië vandaag: acteur Ray Stevenson (bekend als Gar Saxon uit The Clone Wars en Rebels), de acteur die zijn live-action debuut in Star Wars gaat maken in de serie Ahsoka is vandaag na een kort ziekbed overleden.

De media is op dit moment nog niet eenduidig wat betreft de doodsoorzaak van Stevenson. Op sommige sites wordt gemeld dat hij ziek is geworden tijdens de opnames, maar het is ook mogelijk dat er een ongeluk heeft voorgevallen. Wat we wel weten is dat Stevenson aankomende donderdag, op de verjaardag van Star Wars, 59 jaar oud zou zijn geworden. Hij is tijdens de opnames van de film Cassino in Ischia overleden.

Ray Stevenson in Star Wars

Ray Stevenson
Ray Stevenson als Baylan Skoll in de serie Ahsoka.

Ray Stevenson was geen onbekende in het Star Wars-universum. Hij heeft eerder de stem gedaan van het personage Gar Saxon, dat zowel in The Clone Wars als in Rebels te zien was. Verder stond de acteur natuurlijk op het punt om zijn debuut te maken in live-action Star Wars in zijn rol als Baylan Skoll in Ahsoka. Hoewel dit nog een mysterieus personage is, zagen we het karakter meermaals voorbijkomen in de teaser trailer die op Celebration werd onthuld. Ook was Stevenson daar zelf aanwezig om in gesprek met journalisten en fans enthousiast te vertellen over zijn aanstaande rol.

Bekendheid buiten Star Wars

Natuurlijk was Ray Stevenson veel meer dan alleen Gar Saxon en Baylan Skoll. Ook is hij bekend van o.a. de Marvel Cinematic Universe (Volstagg), de Divergent-trilogie (Marcus Eaton), Rome (Titus Pollo), Vikings (Ohthere of Hålogaland) en Dexter (Isaak Sirko).

Stevenson laat zijn ex-vrouw en drie kinderen achter. We wensen zijn nabestaanden en iedereen die hem liefhad veel sterkte toe.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!