Social Media

Nieuws

Power of the Force convention – 4 & 5 augustus 2018

Geplaatst

op

Goed nieuws voor liefhebbers van Star Wars en conventies: op zaterdag 4 en zondag 5 augustus zal in de Turbinenhalle in Oberhausen (niet ver over de Duitse grens) een 100% Star Wars conventie plaatsvinden:

Power of the Force!

Totnutoe zijn er al 6 acteurs aangekondigd die gedurende deze twee dagen zullen signeren en voor photoshoots beschikbaar zijn:

Volgens de organisatie zullen er nóg meer namen aan deze lijst worden toegevoegd!

Verder zullen er handelaren aanwezig zijn, kan men Q&A’s en screenings bijwonen, zijn er workshops, cosplay en nog veel meer.

Dagkaarten voor het evenement zijn € 15 en vanaf nu via de site van de conventie te koop. Tevens is hier meer informatie te vinden over het hele programma.

Afgelopen jaar vond de eerste editie van dit evenement plaats; ons verslag kun je hier lezen.

Fan sinds 1983. George Lucas cultist en aanhanger van Legends (1976-2012). Oprichter van StarWarsInterviews.com waarvoor hij 175+ cast en crewleden interviewde en auteur van de aankomende 'Star Wars Interviews' boekenreeks. Zijn interviews zijn tevens gebruikt voor The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook en Star Wars Icons: Han Solo. Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Vader van 2 Padawans.

Lees verder
Advertentie
1 Comment

1 Comment

 1. Senta

  22 februari 2018 at 07:50

  Great! I want to visit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merchandise

Eerste overzicht nieuwe LEGO Star Wars sets

Geplaatst

op

Door

Later dit jaar zal het meest bekende merk uit Denemarken de speelgoedwinkels weer van een nieuwe serie Star Wars sets voorzien.

Ook deze keer kwamen de Bothan spies kwamen met een (nog incompleet en met Amerikaanse prijzen) overzicht van alle sets waarop te zien is dat er voor het eerst ook LEGO Star Wars sets in de Juniors™ lijn gaan verschijnen!

De exacte datum waarop alles in de winkels moet liggen is nog niet bekend maar afgaande op eerdere jaren zal dit rond december zijn.

 • 75223 – Unknown SW Microfighter “Classic” – $9.99 US
 • 75224 – Unknown SW Microfighter “Classic” – $9.99 US
 • 75225 – Elite Praetorian Guards Battle Pack – $14.99 US
 • 75226 – Clone Troopers Battle Pack – $14.99 US
 • 75227 – Unknown SW Microfighter Dual Pack “Classic” – $19.99 US
 • 75228 – Unknown SW Microfighter Dual Pack “Classic” – $19.99 US
 • 75229 – “Great Vehicle” Escape – $29.99 US
 • 75233 – Droid Gunship – $49.99 US75234 – AT-AP – $59.99 US
 • 75235 – Juniors™ X-Wing Starfighter – $29.99 US
 • 75236 – Juniors™ ???75237 – Juniors™ TIE Fighter – $19.99 US
 • 75247 – Juniors™ A-Wing Starfighter – $14.99 US

Lees verder

Star Wars Resistance

Star Wars Resistance trailer

Geplaatst

op

Door

Sinds Rebels is afgelopen, zitten we al even zonder nieuwe Star Wars tv-serie. Gelukkig is er binnenkort Resistance om daar verandering in te brengen! Dit najaar – 7 oktober in de VS, Nederlandse datum onbekend – zal de nieuwe serie via Disney te zien zijn. Vandaag was daar dan opeens de langverwachte trailer.

Verder een geüpdatete synopsis van de eerste dubbele aflevering, “The Recruit”:

Poe and BB-8 assign Kaz to the Colossus, where he meets a cast of colorful new aliens, droids and creatures. While undercover to spy on the growing threat of the First Order, Kaz works as a mechanic and lives with Poe’s old friend Yeager — a veteran pilot who operates a starship repair shop run by his crew: Tam, Neeku and a battered old astromech called Bucket. Kaz soon finds himself in over his head with his newfound friend B-8 as he’ll have to compete in dangerous sky races, keep his mission a secret from his newfound family, and avoid the danger of the First Order.

Star Wars Resistance is de nieuwste Star Wars animatieserie, bedacht door Clone Wars en Rebels veteraan Dave Filoni. Athena Portillo, Justin Ridge, en Brandon Auman produceren. De voice cast bestaat uit Christopher Sean (Kazuda Xiono), Suzie McGrath (Tam Ryvora), Scott Lawrence (Jarek Yeager), Myrna Velasco (Torra Doza), Josh Brener (Neeku Vozo), Donald Faison (Hype Fazon), Jim Rash (Flix), Bobby Moynihan (Orka), Oscar Isaac (Poe Dameron), Gwendoline Christie (Phasma), en Rachel Butera (Leia Organa). De serie zal in de VS op 7 oktober zijn première krijgen alvorens later dit jaar in Nederland te verschijnen.

 

Lees verder

Nieuws

Star Wars X-Wing™ Force Vision Preview event

Geplaatst

op

Door

X-Wing spelers en geïnteresseerden opgelet!

Zoals we eerder op deze pagina mededeelden zal op 13 september X-Wing 2.0 verschijnen, de opvolger van de populaire X-Wing miniature game van Fantasy Flight Games.

Als voorproefje zal op dinsdag 28 augustus in het Evoluon te Eindhoven om 18:00 een speciaal retail- en persevenement voor genodigden plaatsvinden. Uiteraard zal StarWarsAwakens aanwezig zal zijn… net als twee van onze volgers die we namens de organisator mogen uitnodigen!  Wil jij bij dit bijzondere evenement aanwezig zijn? Ga dan snel naar onze Facebookpagina waarop te lezen valt hoe je kans maakt!

Wat kun je verwachten op deze speciale X-Wing avond?

Gedurende deze geheel verzorgde avond zullen we het nieuwe miniaturenspel ontdekken, een vloot van iconische starfighters bouwen en natuurlijk een testvlucht maken met uw eigen samengestelde vloot. Tijdens deze avond zal er ook een live video-verbinding gemaakt worden met de ontwerpers van Fantasy Flight Games Studios in Roseville, Minnesota USA.  Zij zullen onder meer vertellen over het design proces, de keuzes die gemaakt zijn ter verbetering van het spel en natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen. Als afsluiter van de avond nemen twee internationale topspelers het tegen elkaar op in een duel van Star Wars X-Wing™ Second Edition.

Over het populaire miniaturenspel Star Wars X-Wing™
X-Wing™ Second Edition (v2.0.) is de nieuwe editie van Fantasy Flight Games’ best-selling Star Wars miniatures game. Het spel nodigt piloten uit om een vloot van iconische starfighters samen te stellen en ze te laten vliegen met de snelheid van het licht in spannende gevechten!

Waarom X-Wing™ 2.0?

De hoofdreden waarom X-Wing™ Second Edtion is ontwikkeld is dat door het teveel aan kaarten/uitbreidingen het spel uit balans is geraakt. Met de nieuwe versie wil Fantasy Flight Games de balans weer terugbrengen. Eigenlijk wordt met X-Wing™ 2.0. een nieuw spel gelanceerd, waarbij het mogelijk (maar niet noodzakelijk) is schepen van de eerste editie te gebruiken. Het is wel een voorwaarde om een basis set aan te schaffen van X-Wing™ 2.0. Zonder basis set kun je geen X-Wing™ 2.0. spelen.

Belangrijk is te weten dat X-Wing™ v1.0 altijd een op zichzelf staand spel zal blijven echter niet meer in officiele toernooien zal worden ondersteund. De twee spelversies zullen nooit gemixt worden, óf je speelt X-Wing™ First Edition óf je speelt X-Wing™ Second Edition.

Wat zijn dan de belangrijkste veranderingen?

 • Het spel wordt toegankelijker zodat er een nieuwe spelersgroep aangetrokken kan worden.
 • Er komen nieuwe componenten in het spel, welke de game play beïnvloeden. Bijvoorbeeld The Force in de vorm van Force Tokens, maar ook door nieuwe technieken zullen de nieuwe schepen voorzien zijn van bewegende delen.
 • Er komen een App en een website; het grootste doel hiervan is: het spel en het spelen sneller maken. Als gevolg hiervan wordt Organized Play (toernooien) ook sneller en makkelijker, voor zowel de speler als de toernooiorganisator.
  • Het berekent de puntentelling;
  • In de App kun je je vloot bouwen en online delen met de community;
  • Alle Damage Decks worden voortaan digitaal bijgehouden, dus geen losse kaarten meer;
  • De toernooiorganisator heeft de mogelijkheid om direct in de app zijn events aan te maken, aan te kondigen en zelf uit verschillende types events te kiezen.

Star Wars X-Wing™ toernooien, wat veranderd er?

Organized Play voor X-Wing™ 2.0 zal veel dynamischer worden. De App en website zorgen voor een makkelijke communicatie over aanstaande events.
Daarnaast zullen er uitbreidingen beschikbaar komen, om bijvoorbeeld een wekelijks event te houden en extra special events krijgen een thematisch element waardoor er een verhaallijn ontstaat en dat zorgt er voor dat spelers zich nog meer betrokken gaan voelen.
Tenslotte worden spelers uitgenodigd om te spelen in competatieve toernooien op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal toernooi. Op zaterdag 17 en zondag 18 november vind het NK X-Wing™ plaats in Amsterdam. De winnaar van dit toernooi zal vervolgens Nederland vertegenwoordingen tijdens het WK X-Wing™ in het Fantasy Flight Games Center in Roseville, Minnesota, USA.

 

 

Lees verder

Nieuws

Star Wars Interviews – Volume 1: The Original Trilogy & Expanded Universe

Geplaatst

op

Door

Zoals bij velen wellicht bekend is neem ik voor Star Wars Awakens regelmatig interviews af met de cast en crew van diverse Star Wars producties. Dit is iets waar ik in 2005 mee begon en inmiddels staat de teller op 176 unieke interviews.

Trots kan ik bekendmaken dat er bij de Amerikaanse uitgever Pulp Hero Press een reeks boeken gaat verschijnen met mijn interviews!

Dit eerste deel (met als titel Star Wars Interviews – Volume 1: The Original Trilogy & Expanded Universe) heeft een vermoedelijke releasedatum van begin oktober en zal via de diverse Amazon sites verkrijgbaar zijn. Het boek zal 28 interviews bevatten (waaronder Anthony ‘C-3PO’ Daniels en producer Howard Kazanjian) en een voorwoord geschreven door de Amerikaanse Star Wars auteur W.R. Miller!

Meer informatie zal later worden bekendgemaakt.

 

Lees verder
Advertentie

© Star Wars Awakens. All rights reserved. Star Wars is the intellectual property of Lucasfilm. © 2018 Lucasfilm Ltd.