Padmé boek en meer aangekondigd op Comic Con

San Diego Comic Con, het grootste jaarlijkse nerd-walhalla, is momenteel aan de gang. Fans van allerlei franchises worden verwend, maar wij Star Wars aanhangers misschien nog wel het meest. Na de aankondiging dat Clone Wars terug zal keren, krijgen we nu een lading nieuwe boeken voorgeschoteld. Een overzicht.

Queen’s Shadow

Een nieuw Young Adult novel van Ahsoka-auteur EK Johnston. Padmé Amidala was erg populair als koningin van Naboo, maar als haar termijn is afgelopen, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in haar leven. Dan vraagt de nieuwe koningin aan Padmé om Naboo te dienen in een nieuwe capaciteit – als senator. Met behulp van haar trouwe handmaidens moet Padmé uitvogelen hoe ze de verraderlijke politieke wateren moet bevaren en een nieuwe identiteit moet vormen om uit de schaduw van haar reputatie als koningin te stappen. Uit op 5 maart 2019.

Master and Apprentice

Publiekslieveling Claudia Gray (Lost Stars, Bloodline, Leia: Princess of Alderaan) waagt zich aan een verhaal dat zich nog vóór The Phantom Menace afspeelt. Qui-Gon Jinn en zijn jonge leerling Obi-Wan Kenobi zijn op een gevaarlijke missie voor de Jedi. In de winkels vanaf 26 februari 2019.

Solo: A Star Wars Story

Zoals iedere film zal ook Solo vertaald worden naar andere media. 4 september verschijnt de novelisatie van Mur Lafferty, die extra inzicht bevat over Han’s tijd in de Imperial academy, Qi’ra’s verleden, en het begin van de rebellen. Vanaf oktober verschijnt dan maandelijks een deel van de vijfdelige comic adaptatie, van auteur Robbie Thompson en tekenaar Will Sliney.

Age of Republic/Rebellion/Resistance

Over comics gesproken, Marvel zit voorlopig niet stil. In december begint namelijk de achtdelige reeks Age of Republic van schrijver Jody Houser (Rogue One/Thrawn adaptaties). Deze serie zal bestaan uit acht losse delen die steeds de focus leggen op één personage; vier helden en vier schurken. December begint met Qui-Gon Jinn en Darth Maul. Januari brengt ons Obi-Wan Kenobi en Jango Fett. Februari Anakin Skywalker en Count Dooku. En maart sluit af met Padmé Amidala en General Grievous.

Daarna volgen Age of Rebellion door Greg Pak en Age of Resistance door Tom Taylor, die eenzelfde aanpak zullen volgen. Uiteindelijk zal de hele serie dertig delen beslaan.

 

Tales From Vader’s Castle

Star Wars meets Treehouse of Horror! In deze miniserie comics van IDW komt een groep rebellen vast te zitten in Vader’s kasteel op Mustafar. Ze vertellen elkaar spookverhalen om de moed er in te houden, maar Vader ligt immer op de loer… Deze serie, geschreven door Cavan Scott, verschijnt wekelijks in oktober.

Flight of the Falcon

Ook de jongere markt wordt niet vergeten. De nieuwe lijn Flight of the Falcon boeken, bedoeld als promotie voor Galaxy’s Edge in Disney World, is bedoeld voor minder gevorderde lezers. Op 2 oktober verschijnen Justina Ireland’s Lando’s Luck en Cavan Scott’s Choose Your Destiny: Luke & LeiaPirate’s Price van Lou Anders komt vervolgens uit op 8 januari.

Al met al is er dus genoeg om eenieder tevreden te houden. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!