De Star Wars Show heeft vandaag aangekondigd dat David Benioff en D.B. Weiss, beiden bekend van de tv-serie Game of Thrones, een nieuwe reeks Star Wars films gaan schrijven en produceren.

De films, ja meervoud, zullen los staan van de Skywalker Saga (Episodes 1 t/m 9) en de nieuwe trilogie van Rian Johnson. Het is nog niet bekend wanneer de films uit zullen gaan komen, maar David Benioff en D.B. Weiss zullen er pas aan beginnen wanneer ze al hun verplichtingen aan Game of Thrones afgerond hebben. Naast de grote Episode-films en de Star Wars Story reeks krijgen we dus niet nog één maar twee reeksen films. Het is niet bekendgemaakt uit hoeveel films deze reeks zal bestaan. Maar afgaande op hun eerdere werk kunnen we een verhaal van epische proporties verwachten.

David Benioff heeft verschillende boeken geschreven, waaronder The 25th Hour (2001) en City of Thieves (2008). Daarnaast heeft hij aan films als Troy, The Kite Runner en X-Men Origins: Wolverine gewerkt. Maar voor het grote publiek werd hij echt bekend door zijn werk als co-creator, showrunner en schrijver van Game of Thrones, de TV adaptatie van de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R. R. Martin.

Daniel Brett Weiss is de auteur van het boek Lucky Wander Boy (2003), heeft een aflevering van de TV serie It’s Always Sunny in Philadelphia geschreven en is ook co-creator, showrunner en schrijver van Game of Thrones.

Bron: StarWars.com

Over de auteur

Boekrecensent & Redacteur

Levenslange Fan. Leest veel boeken en comics. Maakt replica props in zijn vrije tijd.

één antwoord

  1. marko

    die epische proporties vallen nog te bezien. GOT is uiteraard een bewerking van de boeken, terwijl juist het eigen schrijfwerk van de vrij “klein” is.
    In ieder geval tel ik al ruim tien star wars saga en kunnen we de skywalker saga langzaam gaan vergeten.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.