Poe Dameron Comic

Nieuwe Poe Dameron comic reeks in April 2016

Poe Dameron Cover

USA Today komt vandaag met het bericht dat er in april van dit jaar een nieuwe comic reeks van Marvel van start zal gaan, deze keer is de Resistance piloot Poe Dameron de ster van zijn eigen doorlopende reeks.

Over Poe is nog maar weinig bekend, we leerden zijn ouders Shara en Kes kennen in de “Shattered Empire” comic. In het boek “Before the Awakening” leerden we hoe hij opgroeide op Yavin IV, hoe hij zich aansloot bij de New Republic Navy en later op verzoek van Generaal Leia Organa overstapte naar de Resistance. En natuurlijk stal hij de show in verschillende scènes in “The Force Awakens”, maar nu is het dan tijd om de heldhaftige en charismatische piloot echt te leren kennen.

Poe Dameron zal geschreven worden door Charles Soule (Star Wars: Lando) en getekend worden door Phil Noto (Star Wars: Chewbacca), de reeks begint na “Before the Awakening” en voor “The Force Awakens” en we volgen Poe onder anderen tijdens zijn missie om Lor San Tekka te vinden om, met de informatie die deze oude bekende van Leia heeft, Luke Skywalker te kunnen vinden voordat de First Order dat doet. Het is niet bekend of de reeks zich op den duur gedurende of na The Force Awakens gaat afspelen, of dat hij zich beperkt tot de periode ervoor.

Soule belooft dat we gedurende deze reeks naast Poe niet alleen andere piloten zullen leren kennen, ook zullen we een nieuwe First Order slechterik tegenkomen, die een doorn in Poe’s oog zal zijn.

Poe Dameron schetsen door tekenaar Phil Noto. (Foto: Marvel Comics)
Poe Dameron schetsen door tekenaar Phil Noto. (Foto: Marvel Comics)
Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!