Nieuwe kinderboeken serie: Flight of the Falcon

Starwars.com kondigde vandaag aan dat er deze herfst een nieuwe serie kinderboeken en stripboeken genaamd Flight of the Falcon gaat verschijnen. Deze serie verbindt alle Star Wars tijdperiodes met nieuwe avonturen van onder anderen Lando Calrissian, Han Solo en Hondo Ohnaka.

Flight of the Falcon

Kinderen van alle leeftijden zullen vanaf oktober gaan genieten van verhalen over het snelste stuk schroot in het sterrenstelsel hier ver vandaan. Elk verhaal zal doormiddel van een kaart de tijdlijn uitstippelen waardoor lezers makkelijk kunnen zien waar en wanneer elk verhaal zich afspeelt. 

Volgens Michael Siglain, Creative Director van Lucasfilm Publishing brengen de verhalen ons van een tijd waarin Lando en L3 in het bezit zijn van de Falcon, via de originele trilogie naar de nieuwe trilogie, eindigend op de planeet Batuu.

De serie begint met een boek van New York Times bestselling auteur Justina Ireland met geweldige illustraties van Annie Wu, dit verhaal Lando’s Luck speelt zich af aan boord van de brandschone versie van de Falcon toen deze nog in het bezit was van Lando.

Verder verschijnt A Luke and Leia Adventure, een nieuw deel in de Star Wars: Choose Your Destiny verhalen van de hand van Cavan Scott met illustraties van Elsa Charretier. In dit verhaal moeten Luke en Leia de Falcon stelen voor een geheime missie. 

In Star Wars: Priate’s Price, geschreven door Lou Anders en met illustraties van Annie Wu, is het schip in handen van Han en Chewie en gaan de twee samen werken met fan favoriet personage Hondo Ohnaka.

Ook krijgen we een verhaal over Bazine Natel, de spion uit The Force Awakens, die op jacht is naar de Falcon. In haar zoektocht komt ze op Batuu terecht, een afgelegen basis aan de rand van het sterrenstelsel.

De eerste delen in de Flight of the Falcon serie zullen vanaf oktober in de winkels liggen waarmee ze op tijd zijn voor Star Wars Reads dag.

L3 en Lando

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!