Nieuwe animatieserie Forces of Destiny

Star Wars is allang niet meer gefocust op de mannelijke helft van de samenleving, maar nog nooit was er een project specifiek gericht op dames. Daar komt nu verandering in met de zojuist aangekondigde animatieserie Forces of Destiny. Het gaat hier om een reeks van zestien shorts van 2-3 minuten, waarbij de focus ligt op de vrouwelijke helden van de franchise. Rey, Leia, Ahsoka, Padmé, Sabine, Jyn, Hera, Maz, allemaal krijgen ze hun tijd in de spotlight.

In juli zal de eerste lading Forces of Destiny shorts verschijnen op Disney’s Youtube-kanaal. Later dit jaar wordt daar dan de tweede helft aan toegevoegd en wordt het geheel uitgezonden in een tweedelige special op DisneyXD. Wie meer informatie over de serie wil, hoeft echter niet zo lang te wachten. Het Heroines of Star Wars panel op Star Wars Celebration zal vrijdag 21:30 namelijk in het teken staan van Forces of Destiny. Het panel zal dan ook live te volgen zijn via StarWars.com.

Maar Forces of Destiny betekent meer dan alleen nieuwe geanimeerde verhalen. De serie leent zijn naam namelijk ook aan een serie poppen. Aangekondigd zijn Rey, Hoth Leia, Endor Leia, Sabine, Jyn, Luke, en Chewbacca. Allen in een stijl die nieuw is voor Star Wars speelgoed, en allen met accessoires en andere karakters gebundeld. Verder zal de Forces of Destiny-noemer ook gebruikt worden voor kleding, beddengoed, en een serie boeken met korte verhalen. Kortom, het offensief om van echt íedereen een Star Wars fan te maken is goed en wel begonnen.

Star Wars: Forces of Destiny is een multimediaproject gebaseerd op een nieuwe animatieserie. De serie zal focussen op de heldinnen uit alle tijdperken van Star Wars. Bevestigd zijn de stemmen van Daisy Ridley (Rey), Felicity Jones (Jyn), Ashley Eckstein (Ahsoka), Tiya Sircar (Sabine), Vanessa Marshall (Hera), Cat Taber (Padmé), Matt Lanter (Anakin) en Shelby Young (Leia).

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!