Photo by Markus Spiske on Unsplash

Nieuw Guinness Book of Records LEGO Star Wars record

We hebben allemaal weleens foto’s gezien van grote LEGO Star Wars verzamelingen. Maar er is altijd een overtreffende trap, in dit geval is dat de verzameling van Frederick Olivier: de nieuwe Guinness World Record houder voor het hebben van de meeste LEGO Star Wars sets!

Hij heeft een verzameling van maar liefst 858 (officiële) sets. Hij begon 23 jaar geleden met zijn eerste set, de 7412 X-Wing Fighter, omdat hij na een handoperatie zijn coördinatie moest oefenen en daarna is hij simpelweg nooit meer opgehouden.  Naast zijn Star Wars sets heeft hij nog meer dan duizend sets van andere thema’s.

De meeste sets heeft hij in elkaar gezet. En hij heeft zelfs een aantal scènes uit de films nagemaakt, zoals de Death Star hangar met de Millennium Falcon erin. En hij heeft een hele plank speciaal gewijd aan Hoth met een AT-AT die kan bewegen.

Om zijn record bevestigd te krijgen moest hij vele foto’s maken van elke set, een gedetailleerde inventaris maken, twee getuigen die het konden bevestigen en een getuige namens LEGO aanleveren. En na twee maanden kreeg hij het verlossende woord dat hij de nieuwe recordhouder is.  Frederick heeft aangegeven nog lang niet te stoppen met verzamelen en hoopt het record nog tientallen jaren in zijn bezit te houden. Volgens zijn eigen schatting is zijn collectie zo’n 300.000 Amerikaanse dollar waard. 

Heb jij ook veel LEGO sets? Kom in onze Discord en praat verder over dit artikel.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!