Social Media

Merchandise

Star Wars LEGO: 2016 preview

Geplaatst

op

Star Wars en LEGO. Al sinds 1999 is dit een bijzonder populaire combinatie. Het leukste speelgoed en de beste film franchise ooit!

Binnenkort (in januari 2016 om precies te zijn) verschijnen er weer nieuwe Star Wars LEGO sets. In dit artikel komen alle nieuwe sets aan bod, soms met de (ongezouten) mening van de auteur als bonus erbij.

Constraction figuren

Love ‘em or (like I do) hate ‘em: de Bionicle-achtige ‘Constraction figuren’.

Eind 2015 verschenen de eerste figuren (van de OT en PT) in deze reeks en in 2016 zullen de eerste figuren uit The Force Awakens verschijnen. In prijs variëren ze van € 19,99 (Rey en de Stormtrooper) tot € 24,99 (de overige vier).

Lego2Reguliere sets

Het is een jaarlijks terugkerend iets in januari: de Star Wars Battlepacks en Microfighters. Ook nu zijn ze weer schappelijk geprijsd (€ 9,99 voor een Microfighter en € 16,99 voor een Battlepack) en nu gevarieerder dan ooit! In totaal verschijnen er 4, waarvan 2 gebaseerd zijn op The Force Awakens  en 2 op de console-knaller Battlefront.

23295772906_8eb8a0efd7_c

22694771623_51d6201670_c

BaQYI64 8P0bqy3

 

Microfighters dan: 6 stuks, waarvan 4 van Rebels en 2 van The Force Awakens. Allereerst de Rebels sets:

The Ghost (met Hera), TIE Advanced (met TIE piloot), AT-DP (met piloot) en een Wookiee Gunship (met uiteraard een Wookiee)lego-the-ghost-75127-00130-800x600px

lego-wookiee-gunship-75129-00130-800x600px

lego-tie-advanced-prototype-75128-00130-800x600px

lego-ad-dp-75130-00130-800x600px

De sets van The Force Awakens zijn een X-Wing (met Gorwyn) en de Snowspeeder (met snowstrooper).

fW1r5Pa 1DPrmBN

 

Verder gaan verschijnen:

-Obi-Wan’s Jedi Interceptor (€ 29,99): helaas de zoveelste variant; kortgeleden is de gele versie van Anakin nog verschenen.

zL9gqpJ

-Droid Escape Pod (€ 29,99): de vorige versie uit 2012 is eind 2013 uit de handel gegaan en nu komt men alweer met een nieuwe versie. Het positieve is dat er 2 Jawa’s in de set zitten. Voorheen zaten deze alleen in de dure Sandcrawler sets! Utinni!

uRDcdAK

-Carbon Freeze Chamber (€ 29,99): Jaren roepen LEGO fans om een Cloud City set; de vorige is nog uit de tijd van gele minifigs! LEGO heeft hier gehoor aan gegeven, maar het resultaat had beter gekund daar de set nogal incompleet aandoet. De exclusieve Ugnaught maakt dan weer veel goed! Verder inbegrepen: Boba Fett en Carbon Han!

RljYnGb

-Hoth Attack (€ 29,99): een remake van de set uit 2009. Nu zonder Taun Taun, maar met Probe Droid. Han in zijn Hoth outfit is ook weer inbegrepen.

LTbVb7N

-Battle at Takodana (€ 59,99): een The Force Awakens set met o.a. Maz Kanata en Kylo Ren!

medias1

-Resistance Troop Transport (69,99): Nog een The Force Awakens set! Persoonlijk vind ik deze bijzonder fraai. Qua design lijkt het op een grote B-Wing waar nu meer dan 1 figuur in kan. 4 figuren zitten in deze set: twee Resistance troopers, Admiral Ackbar en General Organa.

gIjvEA1

-Kanan’s Speeder Bike (€ 29,99)

111

-Homing Spider Droid (Prijs nog onbekend)

Lego10

-A-Wing (Prijs nog onbekend): de laatste reguliere set zou de A-Wing zijn. Daar in de Rebels animatieserie nu ook A-Wings te zien zijn lijkt het er op dat het de blauwe versie gaat worden.

UCS

Op UCS gebied gonst het van de geruchten. In 2016 zou er een grote Echo Base set (€ 249,99) moeten verschijnen. Han, Luke, een Taun Taun en de Wampa (evenals de Wampa cave) zouden in deze set moeten zitten is mij ingefluisterd.

Lego8

Verder gaan er geruchten dat er een Snowspeeder gaat komen en zijn er al jaren verhalen dat de LEGO Death Star uit 2008 vervangen gaat worden door een nieuwe versie! Daar deze set inmiddels al meer dan 7 (!) jaar te koop is (wat echt uniek is) en inmiddels behoorlijk achterhaald is qua figuren en design én het feit dat in de volgende Star Wars film Rogue One (die in december 2016 verschijnt) de Death Star te zien zal zijn lijkt dit gerucht weleens op waarheid berust te kunnen zijn.

Polybags

Helaas niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar: de polybags. In ieder geval gaan we Finn en de X-Wing in 2016 in een zakje krijgen. De meeste aandacht zal ook in 2016 weer uitgaan naar het speciale figuur dat alleen op 4 mei (May the Fourth…) via de LEGO store verkrijgbaar zal zijn. In de wandelgangen gaat de naam van Luke Skywalker (in The Force Awakens) rond….

Lego3Lego6

Verder in 2016

Wat zal de zomer wave brengen? Normaal komen dan de meeste (en duurste) sets uit. In 2015 heeft LEGO deze wave in tweeën gesplitst vanwege The Force Awakens; er verschenen toen in juli een paar sets en de rest op 4 september. Hoe zal dit dit jaar gaan daar er in december weer een nieuwe Star Wars film (Rogue One) verschijnt? En zal er een set komen met Supreme Leader Snoke (wiens uiterlijk nog steeds niet bekend is)? Allemaal vragen waar we in 2016 antwoord op gaan krijgen. Hoe dan ook: LEGO krijgt weer genoeg nieuw materiaal om mooie sets van te maken! May the Bricks Be With You!

 

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merchandise

LEGO Luke Skywalker’s X-Wing en TIE Fighter

Geplaatst

op

Door

Na de release van Star Wars: Squadrons en de aankondiging van de aanstaande film Star Wars: Rogue Squadron zijn X-Wings en TIE Fighters weer helemaal ’trending’, gelukkig blijft de Deense blokkenmaker LEGO niet achter en brachten ze dit jaar de eerste nieuwe LEGO sets uit.

Wat is een betere manier om een nieuw jaar te beginnen dan met een van de meest iconische schepen uit de Star Wars geschiedenis? En dan in het bijzonder het schip wat we recentelijk weer terug zagen in The Mandalorian, ik heb het natuurlijk over LEGO Luke Skywalker’s X-Wing.

LEGO Luke Skywalker’s X-Wing

Hoewel het de laatste jaren de trend was om grotere gedetailleerde sets te maken met veel stukjes, is dit bij de LEGO Luke Skywalker’s X-Wing niet het geval. Deze set is vooral gericht op de jongeren onder ons en is met 474 onderdelen goed te doen voor jong en oud. De set heeft veel mogelijkheden, het heeft beweegbare vleugels (te bedienen met een knopje bovenop) een inklapbaar landingsgestel, de cockpit kan open, het kanon kan worden afgeschoten en uiteraard kan trouwe astromech R2-D2 erin worden gestationeerd. De X-Wing komt met 4 mini figuren: Luke Skywalker in Rebel pilot gear, R2-D2, Princess Leia in haar A New Hope gewaad en General Jan Dodonna.

LEGO heeft met deze X-Wing een set gemaakt die dan wel minder onderdelen heeft en minder gedetailleerd is dan de vorige X-Wings, maar desondanks niet eens zoveel onderdoet aan de vorige versies. De iconische vorm is er nog en natuurlijk de beweegbare vleugels. Tel daarbij op de betaalbare prijs en het feit dat General Jan Dodonna een exclusief mini figure is die alleen in deze set te vinden is: dan is het ineens toch wel een hele interessante set.

Lego Luke Skywalker’s X-Wing is sinds 1 januari 2021 verkrijgbaar en kost € 49,99.

LEGO Imperial TIE Fighter

Natuurlijk kan de traditiegetrouwe tegenhanger van de X-Wing niet ontbreken, zo is ook de Imperial TIE Fighter van de partij. In deze set vind je 3 minifigures: een Stormtrooper, een TIE Fighter Pilot en een NI-L8 Protocol Droid.

Net als bij de X-Wing is deze set gericht op de wat jongere fans onder ons en is deze met 432 onderdelen relatief gemakkelijk in elkaar te zetten. Tot slot is de prijs van de set iets lager dan die van de X-Wing: €39,99.

Welke van de twee sets spreekt jou het meest aan en ben je van plan om (één van) beide(n) op te pikken?

Lees verder

Merchandise

The Child Life-Size Figure (Sideshow)

Geplaatst

op

Door

Toen The Mandalorian vorig jaar begon was er geen merchandise beschikbaar van het meest populaire karakter The Child, door de fans ook wel Baby Yoda genoemd. Dit kwam natuurlijk omdat Disney het karakter geheim wilde houden en het was bang dat door het karakter uit zou lekken.

Inmiddels zijn we een jaar verder en worden we overspoeld met artikelen waarop The Child afgebeeld staat. T-shirts, drinkbekers, rugzakken en van bewegende mechanische poppen tot nauwelijks lijkende goedkope imitaties. Uiteraard kon ook Sideshow, fabrikant en uitgever van collectibles uit popculture, niet achterblijven en hebben ze een hoogwaardige 1:1 replica van The Child gemaakt.

The Child

The Child Life-Size Figure, van Sideshow.

Het hoofd is in verschillende standen te zetten en hij komt met een zilveren knop van de pook van de Razor Crest. Met zijn tan stoffen jasje en grote, sprekende ogen is deze Child mogelijk een interessante toevoeging aan je collectie. Deze high-end collectible is echter niet goedkoop te noemen: hij kost bij Sideshow zelf $375 en daar komt dan nog importbelasting bovenop. De komende weken wordt er echter voorraad verwacht in Europese webshops, waar hij omgerekend uiteraard iets duurder zal zijn dan de prijs die Sideshow hanteert.

Het hoofd van deze The Child Life-Size Figure is beweegbaar.

Kritiek was er de laatste weken overigens ook toen vele (on)bekende streamers er één thuis gestuurd kregen en hiermee pronkten, aangezien de mensen die er direct na de aankondiging een hadden besteld nog bij de brievenbus zaten te wachten.

Dit is een test-artikel geschreven door aspirant-redacteur Rob, aangepast door Ramon

Lees verder

Merchandise

Nieuw in september 2020: de LEGO Razor Crest uit The Mandalorian

Geplaatst

op

Het duurt nog even, maar vanaf 1 september zal een van de meest gewilde Star Wars LEGO sets te koop zijn: de Razor Crest uit The Mandalorian.

Set 75292 zal naast het inmiddels beruchte schip ook minifiguren bevatten van The Mandalorian, Greef Carga, The Child, IG-11 en een Biker Scout. De prijs van deze 1023 onderdelen tellende set is € 139,99.

 

Lees verder

Merchandise

Nieuwe Star Wars LEGO sets in aantocht

Geplaatst

op

Elk jaar komen er vlak na de feestdagen weer nieuwe Star Wars LEGO sets uit. Inmiddels zijn er officiële afbeeldingen verschenen en zoals gebruikelijk kun je die hier bekijken!

De volgende bouwdozen kun je begin januari in de winkel verwachten (met de verwachte adviesprijzen):

LEGO Star Wars Poe Dameron’s X-Wing – 75273 – 761 onderdelen – 99,99 Euro

 

LEGO Star Wars Sith TIE Fighter – 75272 – 470 onderdelen – 69,99 Euro

LEGO Star Wars Lukes Landspeeder – 75271 – 236 onderdelen – 29,99 Euro

 

LEGO Star Wars Obi Wan’s Hut – 75270 – 200 onderdelen– 29,99 Euro

 

LEGO Star Wars Duel op Mustafar – 75269 – 208 onderdelen – 24,99 Euro

LEGO Star Wars First Order Trooper Battle Pack – 75266 – 105 onderdelen – 14,99 Euro

LEGO Star Wars T-16 Skyhopper vs. Bantha Microfighter – 75265 – 198 onderdelen – 19,99 Euro

LEGO Star Wars Kylo Rens Shuttle Microfighter – 75264 – 72 onderdelen – 9,99 Euro

LEGO Star Wars Y-Wing Microfighter – 75263 – 86 onderdelen – 9,99 Euro

LEGO Star Wars Snowspeeder (4+) – 75268 – 91 onderdelen – 19,99 Euro

 

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.