Social Media

Merchandise

Star Wars LEGO: 2016 preview

Geplaatst

op

Star Wars en LEGO. Al sinds 1999 is dit een bijzonder populaire combinatie. Het leukste speelgoed en de beste film franchise ooit!

Binnenkort (in januari 2016 om precies te zijn) verschijnen er weer nieuwe Star Wars LEGO sets. In dit artikel komen alle nieuwe sets aan bod, soms met de (ongezouten) mening van de auteur als bonus erbij.

Constraction figuren

Love ‘em or (like I do) hate ‘em: de Bionicle-achtige ‘Constraction figuren’.

Eind 2015 verschenen de eerste figuren (van de OT en PT) in deze reeks en in 2016 zullen de eerste figuren uit The Force Awakens verschijnen. In prijs variëren ze van € 19,99 (Rey en de Stormtrooper) tot € 24,99 (de overige vier).

Lego2Reguliere sets

Het is een jaarlijks terugkerend iets in januari: de Star Wars Battlepacks en Microfighters. Ook nu zijn ze weer schappelijk geprijsd (€ 9,99 voor een Microfighter en € 16,99 voor een Battlepack) en nu gevarieerder dan ooit! In totaal verschijnen er 4, waarvan 2 gebaseerd zijn op The Force Awakens  en 2 op de console-knaller Battlefront.

23295772906_8eb8a0efd7_c

22694771623_51d6201670_c

BaQYI64 8P0bqy3

 

Microfighters dan: 6 stuks, waarvan 4 van Rebels en 2 van The Force Awakens. Allereerst de Rebels sets:

The Ghost (met Hera), TIE Advanced (met TIE piloot), AT-DP (met piloot) en een Wookiee Gunship (met uiteraard een Wookiee)lego-the-ghost-75127-00130-800x600px

lego-wookiee-gunship-75129-00130-800x600px

lego-tie-advanced-prototype-75128-00130-800x600px

lego-ad-dp-75130-00130-800x600px

De sets van The Force Awakens zijn een X-Wing (met Gorwyn) en de Snowspeeder (met snowstrooper).

fW1r5Pa 1DPrmBN

 

Verder gaan verschijnen:

-Obi-Wan’s Jedi Interceptor (€ 29,99): helaas de zoveelste variant; kortgeleden is de gele versie van Anakin nog verschenen.

zL9gqpJ

-Droid Escape Pod (€ 29,99): de vorige versie uit 2012 is eind 2013 uit de handel gegaan en nu komt men alweer met een nieuwe versie. Het positieve is dat er 2 Jawa’s in de set zitten. Voorheen zaten deze alleen in de dure Sandcrawler sets! Utinni!

uRDcdAK

-Carbon Freeze Chamber (€ 29,99): Jaren roepen LEGO fans om een Cloud City set; de vorige is nog uit de tijd van gele minifigs! LEGO heeft hier gehoor aan gegeven, maar het resultaat had beter gekund daar de set nogal incompleet aandoet. De exclusieve Ugnaught maakt dan weer veel goed! Verder inbegrepen: Boba Fett en Carbon Han!

RljYnGb

-Hoth Attack (€ 29,99): een remake van de set uit 2009. Nu zonder Taun Taun, maar met Probe Droid. Han in zijn Hoth outfit is ook weer inbegrepen.

LTbVb7N

-Battle at Takodana (€ 59,99): een The Force Awakens set met o.a. Maz Kanata en Kylo Ren!

medias1

-Resistance Troop Transport (69,99): Nog een The Force Awakens set! Persoonlijk vind ik deze bijzonder fraai. Qua design lijkt het op een grote B-Wing waar nu meer dan 1 figuur in kan. 4 figuren zitten in deze set: twee Resistance troopers, Admiral Ackbar en General Organa.

gIjvEA1

-Kanan’s Speeder Bike (€ 29,99)

111

-Homing Spider Droid (Prijs nog onbekend)

Lego10

-A-Wing (Prijs nog onbekend): de laatste reguliere set zou de A-Wing zijn. Daar in de Rebels animatieserie nu ook A-Wings te zien zijn lijkt het er op dat het de blauwe versie gaat worden.

UCS

Op UCS gebied gonst het van de geruchten. In 2016 zou er een grote Echo Base set (€ 249,99) moeten verschijnen. Han, Luke, een Taun Taun en de Wampa (evenals de Wampa cave) zouden in deze set moeten zitten is mij ingefluisterd.

Lego8

Verder gaan er geruchten dat er een Snowspeeder gaat komen en zijn er al jaren verhalen dat de LEGO Death Star uit 2008 vervangen gaat worden door een nieuwe versie! Daar deze set inmiddels al meer dan 7 (!) jaar te koop is (wat echt uniek is) en inmiddels behoorlijk achterhaald is qua figuren en design én het feit dat in de volgende Star Wars film Rogue One (die in december 2016 verschijnt) de Death Star te zien zal zijn lijkt dit gerucht weleens op waarheid berust te kunnen zijn.

Polybags

Helaas niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar: de polybags. In ieder geval gaan we Finn en de X-Wing in 2016 in een zakje krijgen. De meeste aandacht zal ook in 2016 weer uitgaan naar het speciale figuur dat alleen op 4 mei (May the Fourth…) via de LEGO store verkrijgbaar zal zijn. In de wandelgangen gaat de naam van Luke Skywalker (in The Force Awakens) rond….

Lego3Lego6

Verder in 2016

Wat zal de zomer wave brengen? Normaal komen dan de meeste (en duurste) sets uit. In 2015 heeft LEGO deze wave in tweeën gesplitst vanwege The Force Awakens; er verschenen toen in juli een paar sets en de rest op 4 september. Hoe zal dit dit jaar gaan daar er in december weer een nieuwe Star Wars film (Rogue One) verschijnt? En zal er een set komen met Supreme Leader Snoke (wiens uiterlijk nog steeds niet bekend is)? Allemaal vragen waar we in 2016 antwoord op gaan krijgen. Hoe dan ook: LEGO krijgt weer genoeg nieuw materiaal om mooie sets van te maken! May the Bricks Be With You!

 

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merchandise

Nieuw in september 2020: de LEGO Razor Crest uit The Mandalorian

Geplaatst

op

Het duurt nog even, maar vanaf 1 september zal een van de meest gewilde Star Wars LEGO sets te koop zijn: de Razor Crest uit The Mandalorian.

Set 75292 zal naast het inmiddels beruchte schip ook minifiguren bevatten van The Mandalorian, Greef Carga, The Child, IG-11 en een Biker Scout. De prijs van deze 1023 onderdelen tellende set is € 139,99.

 

Lees verder

Merchandise

Nieuwe Star Wars LEGO sets in aantocht

Geplaatst

op

Elk jaar komen er vlak na de feestdagen weer nieuwe Star Wars LEGO sets uit. Inmiddels zijn er officiële afbeeldingen verschenen en zoals gebruikelijk kun je die hier bekijken!

De volgende bouwdozen kun je begin januari in de winkel verwachten (met de verwachte adviesprijzen):

LEGO Star Wars Poe Dameron’s X-Wing – 75273 – 761 onderdelen – 99,99 Euro

 

LEGO Star Wars Sith TIE Fighter – 75272 – 470 onderdelen – 69,99 Euro

LEGO Star Wars Lukes Landspeeder – 75271 – 236 onderdelen – 29,99 Euro

 

LEGO Star Wars Obi Wan’s Hut – 75270 – 200 onderdelen– 29,99 Euro

 

LEGO Star Wars Duel op Mustafar – 75269 – 208 onderdelen – 24,99 Euro

LEGO Star Wars First Order Trooper Battle Pack – 75266 – 105 onderdelen – 14,99 Euro

LEGO Star Wars T-16 Skyhopper vs. Bantha Microfighter – 75265 – 198 onderdelen – 19,99 Euro

LEGO Star Wars Kylo Rens Shuttle Microfighter – 75264 – 72 onderdelen – 9,99 Euro

LEGO Star Wars Y-Wing Microfighter – 75263 – 86 onderdelen – 9,99 Euro

LEGO Star Wars Snowspeeder (4+) – 75268 – 91 onderdelen – 19,99 Euro

 

Lees verder

Gamenieuws

Nieuwe trailer voor Jedi: Fallen Order

En Kevin Feige – president van Marvel Studios – werkt aan een Star Wars film

Geplaatst

op

Door

Jedi Fallen Order

De aankomende game Star Wars Jedi: Fallen Order heeft een nieuwe trailer én eerder vandaag werd bekend dat Kevin Feige, de hoofdman van Marvel Studios, werkt aan een Star Wars film.

Nog ruim een week voordat Triple Force Friday in de VS van start gaat en daarom zijn er vandaag tijdens een stream meerdere Star Wars producten getoond waaronder speelgoed en verzamel-items van Hasbro, LEGO en Funko. Troost je maar, vrijwel niets daarvan zul je op 4 oktober – de dag van Triple Force Friday – binnen de Benelux kunnen aanschaffen. Indien je er toch het fijne vanaf wil weten raden wij je aan deze video te bekijken.

Star Wars Jedi: Fallen Order “Cal’s Mission” trailer

In de nieuwe trailer wordt het verhaal ietsje meer uit de doeken gedaan dan in de vorige trailers. We zien daarnaast ook gevechten met grote wezens (eindbazen?) en de Ninth Sister (uit de Darth Vader stripboekenlijn van Charles Soule) voorbij komen. De trailer benadrukt nog maar eens hoe cinematisch de game oogt en bij vlagen doet denken aan een 3D-animatiefilm binnen het Star Wars universum. Star Wars Jedi: Fallen Order verschijnt vrijdag 15 november 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Kevin Feige (Marvel Studios) ontwikkelt een Star Wars film

Voor de niet-gamers was dit nieuws natuurlijk het belangrijkste Star Wars nieuws van de dag. Hollywood Reporter sprak met Walt Disney Studios mede-voorzitter Alan Horn en die heeft gezegd dat Kevin Feige, de man die met de Marvel Cinematic Universe financieel grote successen heeft behaald voor Disney, zich gaat ontfermen over een Star Wars film. Meer details zijn er niet bekendgemaakt, al weten we al langer dat Feige een enorme Star Wars fan is. Dat Lucasfilm van zijn deskundigheid gebruik wil maken om de ontwikkeling Star Wars films een impuls te geven is dus niet vreemd.

Een bron vertelde Hollywood Reporter zelfs al dat Feige een groot acteur heeft aangesproken met de boodschap dat hij hem/haar graag een specifieke rol wil laten spelen mocht de film er inderdaad van komen. Op internet doen al de wildste geruchten de ronde: velen hopen op Keanu Reeves als Darth Revan, of wellicht iemand als Grand Admiral Thrawn? De tijd zal het uitmaken, bovendien heeft Lucasfilm nog niet bevestigd dat er onder Feige een nieuwe Star Wars film in ontwikkeling is. Of en wanneer deze film gaat verschijnen is dus niet te zeggen.

Kevin Feige (Wikipedia)

Het is nog onduidelijk wat dit bericht precies betekent en of hier geen sprake is van een storm in een glas water. De wetenschap dat er achter de schermen druk wordt gewerkt aan de toekomst van Star Wars op het witte en zilveren doek na de release van The Rise of Skywalker is echter aanmoedigend. Het ziet ernaar uit dat Lucasfilm maar wat graag een graantje mee zou pikken van het succes dat Marvel Studios heeft behaald in het afgelopen decennium. Niet alleen financieel, maar ook wat betreft ontvangst van de films door de fans.

Lees verder

Merchandise

LEGO UCS Imperial Star Destroyer aangekondigd

Geplaatst

op

Maanden geleden maakten we hier al melding van het gerucht dat de nieuwe LEGO UCS set een Imperial Star Destroyer zou zijn. En jawel: vandaag werd deze officieel aangekondigd op de LEGO site.

Vanaf 18 september zal de set te koop zijn voor LEGO VIP leden en vanaf 1 oktober in de reguliere verkoop. Kosten? Schrik niet: € 699,99.

Bouw een icoon van het Galactische Keizerrijk, de Devastator, en zet hem neer als blikvanger. In dit Ultimate Collector Series 75252 Imperial Star Destroyer model met meer dan 4.700 LEGO® elementen zijn alle authentieke details te bewonderen die ook te zien zijn in de openingsscène van Star Wars: A New Hope, zoals draaibare kanonnen, een kantelbare radarschotel, enorme uitlaten, een fraai bewerkt oppervlak en natuurlijk een bouwbare modelversie van het rebellenruimteschip Tantive IV om te achtervolgen. Deze UCS set van de galactische burgeroorlog is inclusief een standaard, een informatieplaatje en 2 keizerlijke minifiguren: een perfect LEGO Star Wars verzamelobject voor echte fans.

  • Inclusief minifiguren van een Imperial Officer en een Imperial bemanningslid.
  • Het Imperial Star Destroyer ‘Devastator’ model beschikt over draaibare kanonnen, een kantelbare radarschotel, enorme uitlaten en een fraaie, gedetailleerde buitenkant.
  • Ook inclusief een te bevestigen, bouwbare schaalversie van het ruimteschip Tantive IV voor een nog authentiekere herbeleving van de film Star Wars: A New Hope.
  • Met een standaard met informatieplaatje om het model perfect als blikvanger te kunnen neerzetten.
  • Bevat ook 2 blasterpistolen.
  • Deze Ultimate Collector Series set bestaat uit 4.784 onderdelen.
  • Herbeleef onvergetelijke Star Wars: A New Hope momenten.
  • Het perfecte LEGO® Star Wars™ verzamelobject voor echte Star Wars fans.
  • Het UCS model inclusief standaard is ca. 44 cm hoog, 110 cm lang en 66 cm breed, en ca. 37 cm hoog zonder standaard.

Meer informatie (en foto’s) zijn op de LEGO site te vinden.

Lees verder